Näistä tarkkuuksista senverran, että ensimmäisenähän littunanäytöt tulivat tietsikka käyttöön. Tarkkuuden voi jokainen vetää tietsikallaan tänäkin päivänä. Lähden nyt vaikka 800X600 - resoluutiosta ja sitähän seuraa 1024X768 - resoluutio, tietokoneen näytöllä. Tämä edellä mainittu tarkkuus vastaa esim. Digikamerassa yhden megapikselin tarkkuutta.
Tästä ollaan tietokonemaailmassa siirrytty jatkuvasti eteenpäin. Homma vain toimii tietokonemaailmassa käsi kädessä itse pelien kanssa. Kun näytöt ja niiden ohjaimet tulevat resoluutiotarjonnaltaan tarkemmiksi, niin pelien tekijät puskevat markkinoille jatkuvasti tämän tarkkuuden hyödyntäviä pelejä ihmisille visuaalisesti nautittaviksi.
Tästä se on kyse telkkareissakin. Meidän "digitelkkareista" tulee resoluutioltaan huonoa materiaalia. Tämä johtuu siitä, että kuten myös posti, niin "telkkari" ei myöskään ole enään miellettävissä "peruspalveluksi". Telkkari kuuluu digitalle, miltä kanavayhtiöt vuokraavat kaistaa. Mitä vähemmän kaistaa käytetään, niin halvempaa se on tuottajalle. Tuottaja luonnollisesti pakkaa materiaalinsa tämän mukaan.
Postikin on nykyään markkinatalouden sanelema palvelu, elikkäs bisnestä, sen sijaan, että se miellettäisiin valtion tarjoamaksi, jokaiselle kuuluvaksi peruspalveluksi. Itella on se konserni, mikä myy postipalveluja ja palveluntarjoajat maksavat hintansa.
Full - HD - merkinnällä varustettu televisio on yksinkertaisesti näyttöresoluutioltaan tarkempi televisio, kuin HD - Ready - televisio. Televisio palveluntarjoaja on taasen tällä hetkellä materiaalin tarjonnaltaan kaukana siitä, mihin näiden televisioiden tekniikka antaisi myöden.
Full - HD - television valinta tänä päivänä tarkoittaa vain sitä, että ostaa tekniikaltaan tarkemman näytön itselleen. Blueray ja HD-DVD - ovat ne formaatit, mihin tallennetut elokuvat osaavat hyödyntää tätä tarkkuutta tänäpäivänä, aivan kuten kirjoitin jo noista peleistä ja tietsikoista.
"Digitelkkarin" katsomisen kannalta se on tänäpäivänä ainoastaan kiinni siitä, että miten hyvin telkkarivalmistajan tekniikka osaa skaalata alaspäin, silmälle miellyttäväksi sen kuvan mitä sieltä antennipiuhasta tulee. Tämän takia on plasmatekniikka, taustaproju, sekä LCD - varmasti samoilla kalkkiviivoilla.
Rationaalisesti ajatellen on LCD - tekniikka, kumminkin se tämänpäivän tekniikka mikä pesee kuvanmuuttumattomuutta koskien, sekä lampunvaihtoineen nämä muut tekniikat käyttöikänsä puolesta, mikä on fakta.
Käytännössä homma kulminoituu kumminkin siihen, että mikä miellyttää silmää. Plasmatelkkari/taustaproju on varmastikkin paras ratkaisu tälle päivälle, jos haluaa vain ja ainoastaan katsella sitä, mitä "digitelkkarista" tulee.
Jos haluaa katsoa vähänkään tulevaisuuteen, tai haluaa monimuotoiseen, kuten pelikonsoli, teräväpiirto, tietokonekäyttöön yhteensulatettua isoa näyttötekniikkaa tänäpäivänä, mikä on pitkä-ikäisin näistä kaikista, niin valinta on LCD - tekniikka.
Matti.