Digital Vinyl?

TeroSalm

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.3.2016
Viestejä
173
Kaupunki
Mansesteri
Olohuoneen vuoksi sorvi on kaapeliteitse kaukana (~ 6m) vahvistimesta. Tämän takia sorvin vieressä on Pro-Jectin Phono Box S2 josta tällä hetkellä RCA:t sitten vahvistimelle sen 6m johdon kanssa.

Pienenä ongelmana on että tuo pitkä linjatasoinen kulkee sähkökaapeleiden, jatkojohtone jne yli, pitkähköjä matkoja samansuuntaisesti. Samoin samansuuntaisena menee käytännössä koko matkalta yhden takakanavan kaiutinkaapeli.

Nyt kun tuo sorvi on vaihtumassa äänirasiaa ja kaapelointeja myöden useita kertaluokkia parempaan niin tuli ajatustasolla mieleen että tuon pitkän siirron voisi ehkä tehdä paremmin. Uusiksi kalustointi tai kaapelivetojen muokkaus ei ole mahdollista mutta pieni laitteistomuutos sen sijaan olisi. Mitä jos tuon pitkän siirtotien hoitaisi diginä?

Ajatus on että sorvin vasemmalla puolella on sorvin virtalähde ja sähköt, oikealla eli äänivarren vieressä olisi tuo Phono Box, siitä lyhyellä johdolla 192kHz näytteenottotaajuuden ADC:lle joka ei mittaustenkaan mukaan ole ihan kakka. Tuosta olisi kätevä kiskaista diginä vahvistimelle joka tulee tuota 192kHz näytteenottotaajuutta. Pitää vain koittaa löytää tieto että tukeeko optinenkin 192kHz vai onko useimpien tapaan rajatti 96kHz. Coax lienee tuo 192kHz.

Ajatuksia? Kokemuksia? Ei tuo kokeilunakaan ihan konkurssin vie.
 

jusky

Käyttäjä
Liittynyt
24.1.2011
Viestejä
2 603
Kaupunki
Janakkala
Eipä 96khz tai 192khz välillä taida juuri eroa olla. Ehkä tärkein tuossa vinyylisoittimen digitoinnissa on bitit. 24/96 alkaa olla jo täysin läpinäkyvä digitointi. Jos RIAA:sta on mahdollista säätää gainia, niin nuo digitoinnit tykkää kyllä volteista. Jollain pierusignaalilla tulee eniten kohinaa ja säröä AD-muunnoksessa.

Saattaisihan tuo olla parempi siirtotie noin pitkälle matkalle. 6m on aika pitkä matka RCA:lle, varsinkin vinyylisoittimen äänelle. Jos haluaa analogisesti siirtää, niin balansoitu XLR on RCA:ta parempi.
 

TeroSalm

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.3.2016
Viestejä
173
Kaupunki
Mansesteri
Samassa suunnassa ne omatkin ajatukset olis. Balansoitua ei nyt ole käytettävissä, menisi RIAA ja vahvistin uusiksi, tämä ei just nyt ole vaihtoehto. Tuossa Phono Boxissa on gainin säätö, pitääpä tarkistaa että koskeeko se myös MM-puolta.
 
Viimeksi muokattu:

Tawe

Vuoden Hifiharrastaja
Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
14 042
Kaupunki
Kuopio
Mietin, että eikö sulle se vahvistin mahtuisi sinne levysoittimen lähelle ja vetäisit pitkillä kaiutinkaapeleilla musat eteenpäin?
 

TeroSalm

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.3.2016
Viestejä
173
Kaupunki
Mansesteri
Ei se oikeen o vaihtoehto, sorvi tuolla oikeella hyllyn päällä, vaffari töllön alla:

oh.jpg

Signaali menee sorvilta kaapin takana partsin oven vierestä beosound kiertäen töllän takaa vaffarille.
 
Viimeksi muokattu:

TeroSalm

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.3.2016
Viestejä
173
Kaupunki
Mansesteri
Marantzilta tuli vastaus: "Perinteisesti tuotantopuolella optinen 24/96 ja coax kaikki. Mutta marantzissa tuki 32hz-192khz ja 16/20/24 bit" eli eiköhän tuo valinta ole aika selvä, testaillaan.
 

TeroSalm

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.3.2016
Viestejä
173
Kaupunki
Mansesteri
Osaset olleet kotona jo pari viikkoa ja vihdoinkin löytyi aika ja inspis tusata purkit ja johdot paikalleen.

Sanoisin että enemmänkin onnistunut keikaus. Marantz kertoo että Stereo PCM 192kHz on signaali. Testasin samalla Phono Box S2:n tason säädön, muistin taas testatessa että onpas ääni kuraa kun ajaa digiä vähän yli.

Mutta asiaan. Selkeästi tuossa pitkässä analogivedossa on jotain tapahtunut, tulee nimittäin nyt digin kautta ajettuna jo tuolla nykyisellä muovisoittimella ja Concorde-rasiallakin sellaisia asioita irti vanhoista kiekoista joita en ole kuullut kymmeniin vuosiin. Ääni on selkeästi puhtaampi ja keski- ja yläpää on selkeämpi ja "kasassa". Tämähän olikin erittäin onnistunut temppu, kerrankin näippäi!

Oikeastaan ainoa haittapuoli on että nyt sen Teknarin odotus vain paheni. Siellä on tulossa useampi kertaluokkaa parempi rasia joten odotukset nousivat kyllä taas hiukan :)
 

jusky

Käyttäjä
Liittynyt
24.1.2011
Viestejä
2 603
Kaupunki
Janakkala
Digin rajapinta on 2v/0db RCA:lla. Tosin eipä tunnu nykyisillä daceilla olevan ongelmia hiljaisemmankaan signaalin käsittelyssä. Mulla tulee minidsp:lle n. -15 - -20db keskimäärin riaa:lta ja hyvin soi. Älppärillä saa jäädäkin headroomia, koska meno on usein hyvin dynaamista 😊
 
Ylös