Diapason

idealehifi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
11.2.2009
Viestejä
248
Jos tällä palstalla tuntuvat uudet merkit esiintyvän päivittäin, niin se ei ole koko totuus.

Simon Yorken ja Allaertsin (sitten taas pian, heh heh) lisäksi olen pidempään etsinyt laitteita, joilla Simonin ja Janin tuotteet pääsisivät kunnolla esille ja tavalla, josta pidän ja johon voin sitoutua. ISEM Audion kanssa kävin läpi pitkän ja tarkan prosessin ja siihen osallistui myös moni tuttu. Kiitokset teille.

Ideale ei tule etsimään "vaihtoehtoja" erilaisille suuntauksille. Myönnän, että käsityksiä hyvästä soinnista voi olla lukuisia - mikään ei välttämättä ole toista huonompi. Mutta mulla on myös vapaus etsiä vain ne jutut, joiden luulen olevan oikeita ja silloin valikoima on erittäin suppea - vain yksi "soundi". Eli SYD, Allaerts ja ISEM. Ja myös Dynavectorin äänirasiat. Kaapelit ovat vielä "löytämättä", mutta se on helppo rasti. Ja jos Ideale vielä yhden oman tuotteen esittelee, niin se on kaiutin; ja valitettavan kallis.

Mutta sitten xxxx-hintaisiin ämyreihin.

Viime ajat kuuntelin onnelisena Spendorin Classic-mallia. SP100 on yksi parhaimmista, jota koskaan olen kuullut ja oma 1/2E "miatyyri" lähelle samaa. Oikeastaan Spendor oli ykkösvaihtoehtona, mutta sitten alkoi tapahtua maahantuonnin vaihtumisen suhteen jne.
Kiitos siitä viiveestä ja vierailustani Juhan luona; Diapason - Adamantes III.

Kaikki kaiutintarjokkaat ovat soineet tässä tilassa riittävän ok, jopa liian "hyvin" tietyillä sijoituituksilla. Mutta vasta viikko sitten löytyi jotain ihan muuta ja sitäkin ennen lupaavinta tarjokasta eli Diapasonia oli ehtinyt kuuntelemaan noin 6-7 tuttua. Sitten tein selkeitä muutoksia mm. sijoituksen suhteen ja myöhäisemmät vieraat vain huokailevat. Toisaalta sunnuntaikävelyllä ollut ystävä, jonka korvia kuitenkin arvostan tosi paljon, antoi täydet pisteet ja vähän lisää muutokselle. Taas menee "hypen" piiriin, mutta tämä on paras setti, mitä koskaan olen tehnyt (SYD/Dynavector/ISEM/Diapason).

Olen ensimmäisenä vaatimassa täydellistä harmonioiden ja tonaalisuuden tarkkuutta, mutta jos maallikkojäsen kaksi sanoo, että "hei, toi tulee tuolta ja toi tuolta!", niin kyllä stereokuva on kohdallaan. Ja niin se nykyään onkin. Ihan "spooky". Adamantes on ilmiömäinen tässäkin suhteessa. Tämän kaiuttimen jälkeen minulla ei ole enään mitään "ongelmia" jäljellä. Kaikki toimii.

Siis melko onnillisena ja huojentuneena voin todeta, että Idealen kaiutin on Diapason. Mallistoa katsotaan vielä tarkemmin, mutta nyt soi Adamates III. Ja sehän soikin... nykyasettelulla niin hyvin, että maallikkojäsen yksi antoi ISEMille täydet pisteet emmittyään sitä vielä aikaisemmin. Verrokkina oli mun vanhat ja kalliit putkipelit ja jäsenen loistava Nick Caven 10" levy. Levy pysyy vielä täällä;)

Terveisin,

Kari
 
Back
Ylös