Designkaiuttimet - Davone Audio (Davone Rithm -kaiutin)

  • Keskustelun aloittaja op
  • Aloituspäivämäärä

op

Hifiharrastaja
Aluevastaava
Liittynyt
4.11.2007
Viestejä
11 486
Kaupunki
Oulu
Tällaiseen törmäsin kun seikkailin tuolla 6Moonin sivuilla. http://www.davoneaudio.com/ Jotenki jäi käsitys, että kyseessä oli tanskalainen kaiutin. 6Moonissa on tullut ennenkin aika mielenkiintoisen muotoisia kaiuttimia vastaan, joten pitää seurata vastaisuudessakin mitä sivustolla on tarjottavanaan, tosin varaahan noihin kaiuttimiin ei yleensä ole ja harvalla on edustus Suomessa...

Tuo Davonen muotokieli puhuttelee ainakin minua todella paljon. Hieman on sukulaisuutta Gradientin Lauraan. Pidän hyvinkin tuosta muodosta. Todella loistavaa. Mutta...

Kaiutin maksaa noin 4000€. Kaiuttimen elementti näyttää samalta Seasin koksulta joka on Forvoicessa (siis periaatteessa OK, mutta kun otetaan kaiuttimen kokonaishinta huomioon niin...). Bassoja tulee vain noin 50 hertsiin. Lisäksi kaiutin on vain 70 senttiä korkea, joten se on sellaisenaan aivan liian matala normaaliin kuunteluun.

Eli mielestäni koko kaiuttimen idea jää vähän puolivillaiseksi. Suurempi koko ja parempi (suurempi) elementti sekä vähän matalammalle ulottuva toisto tekisi tuosta mielestäni ihan mukavan tuttavuuden... mitenkähän laajakaista toimisi tuossa konstruktiossa?

Noh, kaikesta huolimatta ainakin mielenkiintoisen muotoinen yritelmä. Tässä topiikissa voisi tuoda esille muitakin "design" kaiuttimia. Tai muuta oudonnäköistä hifielektroniikkaa.

Eihän sitä tiedä jos lotossa onnistaisi kunnolla huomenna niin voisi vaikka tilata nuo Davonet ja hommata niille jonkinlaiset korokkeet ja jos vaikka subbarin hommaisi sitten lisäksi. :)
 
Vs: Designkaiuttimet - Davone Audio

Ei se kyllä taida olla yhtään liian matala. Kartio osoittaa viistosti ylös joten varmasti soi kuten kuuluukin silloin kun arse on penkissä.

Komea on kikkare. Tuon vaikka kloonaisi itse Seasin koksulla. :p
 
Vs: Designkaiuttimet - Davone Audio

Kauniisti kyllä muotoiltu kieltämättä, kun tuostahan saisi lapset tehtyä tarvittaessa vaikka majankin kun vain jonkun kankaan laittaa kahden kaiuttimen päälle.
 
Vs: Designkaiuttimet - Davone Audio

Onko tuo TQWT? Muoto ainakin sallisi sellaisen ratkaisun. Tuostahan voisi jollakin sopivalla laajakaistalla kehittää todella messevän kaiuttimen. Tuollaisenaan tuo taitaa olla enemmänkin design-tuote, jossa hinta ja äänenlaatu eivät kohtaa ellei muotoilua lasketa mukaan kokonaisuuteen.
 
Vs: Designkaiuttimet - Davone Audio

alspe sanoi:
Ei se kyllä taida olla yhtään liian matala. Kartio osoittaa viistosti ylös joten varmasti soi kuten kuuluukin silloin kun arse on penkissä.

Komea on kikkare. Tuon vaikka kloonaisi itse Seasin koksulla. :p

Niin, onhan tuo etulevy aika kallistettua sorttia, mutta siltikin diskantti on jossain 45-50 cm korkeudella. No, vaikea sanoa kuulematta.
 
Pirun nätti kaiutin! Tanskalaiset osaa :).
Ehkä jollain toisella elementillä varustettuna voisin jopa harkita testaavani kyseistä tuotetta, mutta taitaa tuon elementin kyvyt olla liian heppoiset. Ideana loistava tuote, kunhan tuota jalostaisi enemmän myös äänellisesti houkuttelevaksi.
 
No on kyllä nätit! Noistahan saisi iloisen psykedeeliset hippikaiuttimet maalaamalla ne sateenkaaren värisiksi, sateenkaariltahan nuo ulkoisestikin vaikuttavat. Ja synergia olisi huima kun luukuttaisi sitten tätä lättyä:

c4197731784.jpg
 
On se vaan upeaa tuo tanskalainen käsityö ja design muotoilu. Osaavat arvostaa laadukkaita materiaaleja, ja muutenkin viimeistely on tinkimätöntä. Tanskasta tulee suomen ohella esim. maailman hienointa huonekalu designea. Tässä mielessä olemme hyvin pitkälti sukulaiskansa ennemmin tanskalaisten kuin ruotsalaisten kanssa - IKEA?????
Tanskalaisilla on tietysti myös maailmalla mainetta niittäneitä kaiutin/elementtivalmistajia, mutta osataanhan sitä suomessakin. Mittakaavat kuitenkin kaiuttimien sekä huonekalujen myynnin osalta taittuu aika selvästi tuon pikkuveljen puolelle, ehkä tässä olisi täällä meillä suomalaisilla petraamista. Täällä on kuitenkin hitosti osaamista ja silmää/korvaa näille asioille.
Epäilemättä tämän kyseisen kaiuttimen kohdalla hinta koostuu pitkälti myös tuon designen perusteella, mutta en epäile hetkeäkään etteikö myös saundin osalta oltaisi oltu olosuhteiden valossa äärimmäisen tinkimättömiä.
 
Verneri: En tiedä tämän päivän lukuja, mutta ehkä viitisentoista vuotta sitten kun Suomen huonekaluviennin arvo oli jotain 500 miljoonaa mummoa, tanskalaiset, nuo maahamme verrattuna puuttomassa paikassa asuvat veijarit, veivät mööpeleitä 12 miljardilla. Möivät kuulemma keittiökalusteita saksalaisille ketjuille, joiden spekseissä luki, että raaka-aineen on oltava suomalaista mäntyä. Me möimme laudat tanskalaisille, he tekivät mööpelit ja saivat monikymmenkertaisen hinnan meihin verrattuna. On siinä eroa kun sijaitsee lähellä Euroopan isoja markkinoita ja on vuosikymmeniä meitä edellä muotoilussa ja markkinoinnissa. Olemme toki kuroneet kaulaa kiinni, mutta kyllä sitä vielä aika monen joutsenen verran on juuttien eduksi.

:) v-a
 
v-a, juuri näin. Suomi on tosiaan tässä nykyisessä globaalin markkinakaupan ajassa huomattavasti lähempänä Eurooppaa ja muuta maailmaa, kuin tuolloin viisitoista vuotta sitten. Tanskalaisilla on toki pidemmät perinteet näissä kuvioissa, ja se on totuus jota emme voi koskaan kuroa umpeen. Epäilen, että se on nimenomaan tuo markkinointi ja siitä puuttuva rohkeus joka jarruttaa meitä. Suomi on, ja tule aina olemaan eksoottinen maa jopa muulle Euroopalle, tätä täytyisi ehdottomasti vaalia suurena rikkautena myös markkinoinnissa.

Suomalaiset olemme nuori kansa joka on jo nyt valovuosia edellä esim. designessa, teknologiassa ja tietotaidossa, verrattuna suureen osaan muuta Eurooppaa. Nuoruudesta huolimatta täältä löytyy kuitenkin perinteet nimenomaan puukäsityöhön ja muotoiluun. Työvoimahan täällä on über kallista verrattuna moneen Euroopan maahan, mutta ei se taida tanskassakaan ilmaista olla. Siispä psykologinen ase käyttöön: puolet isompi hintalappu kylkeen, niin johan näyttää ja kuulostaa paremmalle. Kauppa käy ja katteitakin alkaa löytyä.

Liikutaan ehkä hieman otsikon aiheen hämärämmillä rajamailla, sori siitä siis :D
 
Niin, eikö tuosta suomalaisesta osaamisesta ollut joku tutkimuskin tässä joku aika sitten, että täällä ollaan hyviä tutkimaan ja keräämään tietoa, mutta tulosten soveltaminen käytäntöön ontuu. Eli tarvittaisiiin juuri sitä rohkeutta viedä noita projekteja läpi ja ylipäätänsä ryhtyä johonkin projektiin.
 
Olipa tuonne 6Moonsiin lisätty toinen preview-sivu ja ilmeisesti tuossa Rithmissa on sittenkin Seasin custom koaksaali, sillä diskanttielementti näytti tekstiilidomelta (vai mikä kalotti se nyt onkaan). Joten ei ole ihan tavallisesta Seasin koksusta kyse. Olisi kyllä tosi mielenkiintoista kuulla tuon kaiuttimen äänimaailma. Varsinaista 6Moons-arviota odotellessa...

Tuossa preview-sivu: http://www.sixmoons.com/audioreviews/davone/rithm.html
 
No niinpä näyttää. Itse muistelin, että olisivat olleet kaikki metallidomella. Luulo ei ole näköjään tiedon väärti. No, sitten voi taas spekuloida tuolla kaiuttimen hinnalla suhteessa elementin hintaan jos siinä onkin taas ihan peruselementti.

Olin huolissani tuon kaiuttimen bassotoiston ulottuvuudesta, mutta ihan lopussa tuossa 6moonsin previewiä mainitaan, että bassoa tulisikin aika mukavasti... joten ilmeisesti suunnittelu on siltä osin hanskassa.
 
Aludomet on "custom" tai modattu, kummin vaan haluaa asian ajatella.
Ei kai sitä kannatella ajatella mitä elementti maksaa suhteessa koko pömpeliin. Monissa kajareissa on aivan järjetön hintalappu jos yksittäisen elementin hintaa ajatellaan. Kustannukset tulee muista niinkuin tiedetään ja pitäähän statuslisääkin olla.

Peerlessin peltirunkoiset elementitkin näyttää yleistyvän kaiuttimissa. Nämähän on kiinassa tehtyinä todella edullisia. 6,5" elementtikin maksaa vain noin 20 euroa kipale. Laatukin on ihan hyvällä tasolla toleransseineen.
 
Ei maksa elementti Kiinassa tehtynä 20,00 euroa kappaleelta. Jos kertoisin julkisesti mitä se oikeasti maksaa, koko keskustelu saisi ihan uuden käänteen... :D Haaveissa ollut jo pitkään tuottaa omalla brändillä elementtejä, mutta vaaditut tilausmäärät estävät harrastamisen tässä suhteessa aika tehokkaasti. Mutta tosiaan - yksittäisen elementin kappalehinta ei ole lähelläkään 20,00 euroa... ;)
 
punssi sanoi:
Kangasdome on kyllä seassin koksuissa ihan vakiokamaa.
http://www.seas.no/index.php?option=com_content&task=view&id=119&Itemid=141
Voi se silti olla "custom". Pieniä muutoksia parametreihin ja avot, meillä on kustom.

Niin, tai sitten lasketaan ferrofluidit pihalle - ja taas on käsissä kustom. Sivumainintana sanottakoon, että omasta mielestäni kuulostelupohjalta vedettynä johtopäätöksenä ilman ferroja tuo soi paremmin. Mutta mittari on taas asiasta eri mieltä... :p
 
mikadosan sanoi:
Ei maksa elementti Kiinassa tehtynä 20,00 euroa kappaleelta. Jos kertoisin julkisesti mitä se oikeasti maksaa, koko keskustelu saisi ihan uuden käänteen... :D Haaveissa ollut jo pitkään tuottaa omalla brändillä elementtejä, mutta vaaditut tilausmäärät estävät harrastamisen tässä suhteessa aika tehokkaasti. Mutta tosiaan - yksittäisen elementin kappalehinta ei ole lähelläkään 20,00 euroa... ;)
Siis yksityisihmiselle maksaa tuo peerless yksittäisenä kappaleena 20 euroa. :) Kiinassa tehtynä,euroopasta tilattuna.
Sitten 50000 valmista kajaria vuodessa valmistava firma maksaa siitä vielä vähemmän. Hiend lafka jonkun verran taas enemmän.
 
Nyt on tuosta Rithmista oikein arvio 6moonsissa. Käykäähän kaikki kiinnostuneet lukaisemassa...
 
op sanoi:
Nyt on tuosta Rithmista oikein arvio 6moonsissa. Käykäähän kaikki kiinnostuneet lukaisemassa...

Näyttää kuuntelutila suoraan sanottuna aika hirveältä. Kuuntelukolmiosta ei oikein voi puhua kun kaiuttimet on lähellä toisiaan ja penkit kaukana takaseinällä ja eipä tuolla paljoa ole demppausta tai diffusointia. Tai sitten tuolla huoneessa on niitä resonaattorikuppeja piilossa :D (jotkin pienet korttipakan kokoiset kilkkeet tuolla kuvissa näyttäisi olevan kohtuu korkealla).
 
Back
Ylös