Denon DCD-1520:n levykelkkaongelma

Salvador

Käyttäjä
Liittynyt
7.11.2008
Viestejä
23
Ostin eBaystä tämän CD-soittimen: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300265820912. Sen piti olla "voll funktionsfähig" eli täysin toimiva, mutta levykelkan kanssa on ongelmia. Kelkka ei aina aukea omin voimin. Tällöin sitä pitää hieman auttaa kädellä. Kiinni se ei mene koskaan itse, vaan jää lopussa jumittamaan ja pitää työntää kiinni. Välillä laite ei pysty lukemaan levyä kunnolla, vaan toisto hyppii sinne tänne. Ongelma korjaantuu avaamalla ja sulkemalla levykelkka, joten tuokin saattaa jotenkin liittyä levykelkkaan. Onko tämä sen laatuinen ongelma, että soitin on hajoamaisillaan ja kaupat pitäisi perua, vai onko oletettavissa, että soitin pysyy tuollaisessa kunnossa useita vuosia?
 
Minulla on merkin dcd-1420 cd soitin joka on ollut pitkään käyttämättömänä. Ulkokuoreltaan lähes sama laite kun tuo 1520. Ei ole kauaa aikaa kun kokeilin ja oli samoja oireita, tosin levykelkka toimii kuten pitääkin. Soitin on aikanaan jätetty täysin toimivana varastoon ja nyt kokeiltaessa ei levyn lukemisesta meinannut tulla mitään. Jos sattui soittamaan levyä niin sekunnit saattoi hyppiä sinne tänne.
Otin kannen auki, putsasin hieman pumpulilla lukupäätä ja kappas, soitin heräsi jälleen eloon.

Jaapa. Tässä tapauksessa en muista mikä systeemi luukun aukaisussa on. Hihna on helppo uusia jos tuntuu että "sutii" mutta moottori/ratastoiminen juttu on sitten eri.

Ehkä kuitenkin yrittäisin purkaa kauppaa ellei sitten kiinnosta katsella mitä laite on syönyt :)

Onnittelut kuitenkin hyvästä valinnasta! Toimiessaan ihan hyvä cdpyöritin. Mä hylkäsin aikanaan Denonin ainoastaan sen vuoksi koska kaukosäädin hävisi jäljettömiin.
 
Kiitos vinkeistä. Alkukangertelun jälkeen soitin on alkanut lukea levyjä moitteettomasti. Kun kokeilin soitinta ensimmäisen kerran kuulokkeilla, oikean kanavan äänenvoimakkuus heittelehti vähän aikaa, mutta sen jälkeen ongelmia ei ole esiintynyt. Johtuikohan tuokin vain siitä, että soitin on mahdollisesti ollut pitkään käyttämättä?

Avasin soittimen ja puhdistin sen paineilmalla. Ei siellä paljon pölyä ollut. Levykelkka ei vieläkään toimi kunnolla, mutta kelkan avustaminen kädellä ei ole iso vaiva. Testailen soitinta vielä jonkin aikaa, mutta näillä näkymin en aio vaatia kaupan purkua. Pientä hyvitystä saatan pyytää levykelkan vuoksi.

Ennen tätä soitinta minulla oli Denonin DCD-725, joka kuitenkin lakkasi lukemasta levyjä. Lukupään puhdistaminen auttoi vain hetkeksi. Aluksi ajattelin ostaa uuden soittimen tilalle, mutta ainakaan netistä lataamieni manuaalien perusteella Denonin nykyiset mallit eivät enää tue biisilistan ohjelmointia soiton aikana. Siksi päädyin ostamaan vanhan kunnon Denonin käytettynä. Kyllä tästä 1520:stä huomaa, että se on aikoinaan maksanut uutena enemmän kuin tuo 725. Näyttö on isompi ja selkeämpi, kuulokevahvistimen äänenvoimakkuuden säätäminen onnistuu kaukosäätimellä ja soitin on paljon järeämpi.
 
Kannattaisiko kokeilla voidella kelkan Liukupinnat.
Joskus muinoin mun vanha jvc takkuili kun laitteen omat vaseliinit oli ajansaatossa kovettuneet.
Purin kelkkahärpäkkeen irti ja voitelin kunnolla niin taas pelas.
 
Tässä vähän päivitystä CD-soittimieni tilanteeseen. Ostin DCD-725:een uuden lukupään ja onnistuin vaihtamaan sen vanhan tilalle. Laitetta kasatessani en saanut kahta valkoista muovitappia kiinnitettyä takaisin levyaseman pohjaan. Ne ovat ilmeisesti joitain tukia, mutta kuinkakohan tärkeitä ne ovat? Ainakin pari ensimmäistä levyä soitin on soittanut moitteettomasti ilmankin.

DCD-1520:n levykelkan avaaminen on nykyään aika työlästä, joten jotain tarttis tehdä. Jos päätän vaihtaa hihnan, mistä saan selville tarvitsemani hihnan mallinumeron, jotta osaisin ostaa oikeanlaisen hihnan?

Käykö liukupintojen voiteluun silikonispray? Tällaista löytyisi hyllystä: http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=38130111.
 
Suosittelen niin levykelkka hommassa, kuin VARSINKIN lukupään vaihdossa kääntymään valtuutetun huollon puoleen. Lukupään arvojen oikealle tolalle saattaminen vaatii kunnon mittalaitteen ja laitteen/lukupään 24h lämmittämisen käyttölämpöön ennen säätämistä.

Itselläni Onkyon (7711 Integra) lukupää+vaihtotyö yhteensä karvan yli 100€
 
riqu.ruisku sanoi:
Suosittelen niin levykelkka hommassa, kuin VARSINKIN lukupään vaihdossa kääntymään valtuutetun huollon puoleen. Lukupään arvojen oikealle tolalle saattaminen vaatii kunnon mittalaitteen ja laitteen/lukupään 24h lämmittämisen käyttölämpöön ennen säätämistä.

Itselläni Onkyon (7711 Integra) lukupää+vaihtotyö yhteensä karvan yli 100€
Totta, missään nimessä ei kannata vaihtaa lukupäätä itse jos ei itse ole täysin varma. Säätöjen teko vaatii elektroniikka-ammattilaista.
 
Kiitos neuvoista. Ajattelin lukupään vaihtamisen olevan vain "plug and play". Parin levyn ajan soitin toimi, mutta nyt se ei enää tunnista levyjä. DCD-725:n korjauttaminen taitaa maksaa enemmän kuin ehjän laitteen ostaminen käytettynä. :(

No, onhan minulla vielä tuo levykelkkavaivainen DCD-1520.
 
Salvador sanoi:
Kiitos neuvoista. Ajattelin lukupään vaihtamisen olevan vain "plug and play". Parin levyn ajan soitin toimi, mutta nyt se ei enää tunnista levyjä. DCD-725:n korjauttaminen taitaa maksaa enemmän kuin ehjän laitteen ostaminen käytettynä. :(

No, onhan minulla vielä tuo levykelkkavaivainen DCD-1520.

Ei välttämättä maksa... edullisia huoltoja kyllä löytyy. Missä päin asut?
Kun nyt kerran olet sen lukupään sinne jo asentanut niin huollossa ei tarvine enää kuin säätää vaan (ja lisätä ne yli jääneet osat), joka ei paljoa maksa. Se lopetti lukemisen todennäköisesti sen takia että laitteen lämmettyä lukupään speksit muuttui sen verran vihtorilleen että luku ei enää onnistu= tästä syystä laite lämmitetään käyttölämpöön ennen säätöä ;)

Sen 1520sen levykelkan varmaan tsekkaa pikkupalkalla joku näistä forumilaisistakin jos vaan paikkakunta sattuu kohdille.

-Riqu-
 
Minulla on taas ongelmia tämän DCD-1520:n kanssa. Levykelkan toiminta vakiintui alkuhankaluuksien jälkeen sellaiseksi, että se aukeaa omin voimin mutta tarvitsee hieman apua sulkemisessa. Tuosta ei ole juurikaan haittaa, joten en ole vienyt soitinta mihinkään korjattavaksi levykelkan takia.

Nyt soittimessa on ilmennyt toinen ongelma. Kun levyn laittaa soittimeen, levyn päälle tuleva magneetti (vai mikä sen osan nimi on?) ei aina osu aivan kohdalleen, jolloin levy pyörii hetken aikaa voimakkaasti väpättäen ja sitten soitin sammuttaa moottorin. Kuvasin ongelmasta lyhyen videon: http://www.youtube.com/watch?v=tP_W-x-D030. (Videossa näkyy myös, kuinka levykelkkaa pitää avustaa suljettaessa.) Olen koittanut magneetin keskellä olevan ruuvin kiristämistä ja löysentämistä, mutta siitä ei tunnu olevan apua. Välillä magneetti osuu sen verran hyvin kohdalleen, että levy pyörii enemmän tai vähemmän väpättäen ja soitin pystyy soittamaan levyn.

Pystyykö tälle ongelmalle tekemään jotain kotikonstein? Asun Helsingissä, joten tarvittaessa voin tuoda soittimen pääkaupunkiseudulla asuvan foorumilaisen korjattavaksi.
 
Näyttäis laakerivialta... uutta osaa kunnon huollossa, jossa samalla laittavat kelkan sujuvasti kulkevaksi. Ei takuulla maksa remontti montaa kymppiä. Osa tod. näk. muutaman euron ja varmaan puolentunnin työ. Tässä merkkihuollossa on se hyvä puoli että osat on oikeita ja työlle saa takuun.
Tekeekö jo levyihin naarmuja tuo vemputus (osuuko pyöriessään minnekään)?
 
Kiitos vastauksesta. Vien soittimen huoltoon lähiaikoina. Olen viime päivinä testaillut soitinta levyllä, jota en ole kuunnellut juuri koskaan, ja soitin on tehnyt pieniä naarmuja levyn ulkoreunoille.
 
Salvador sanoi:
Kiitos vastauksesta. Vien soittimen huoltoon lähiaikoina. Olen viime päivinä testaillut soitinta levyllä, jota en ole kuunnellut juuri koskaan, ja soitin on tehnyt pieniä naarmuja levyn ulkoreunoille.

Jep, suosittelen. Ei tuon takia kannata laitetta hävittää/ menettää hermojaan. Ei vaikuta isolta vialta (sen enempää yläpään laakerin kuin kelkan avausmekanisminkaan normaaliksi saattaminen).
Kannattaa soittaa heti huoltoon maanantaina ja kysellä kuinka pitkät jonot on. Saattaa meinaan välillä olla useamman viikon ruuhkia ja välillä taas pääsee heti. Kerro miten kävi ja mitä maksoi kun saat kuntoon :)

Tuossa huollon yhteystiedot:

ElektroNipeka Oy
Radio-TV-Video Huolto
Väinö Auerin katu 1 00560 HELSINKI

http://www.kolumbus.fi/elektronipeka/
 
Avaa levykelkka, kytke virta pois, työnnä kelkkaa sisäänpäin ja irrota etualalla näkyvä lyhyt hihna. Hanki "sopivasti" LYHYEMPI tilalle ja asenna se. Taas toimii. Itellä sama vika melkein uudesta alkaen. Kuvailemasi kolina levyn lukemisen alkaessa hävisi myös kun hihna ei luista ja kelkka sulkeutuu kunnolla. Uuden hihnan ostin vanhan mallin mukaan mutta LYHYEMMÄN. Lyhyemmän siksi koska edellinen, uusi, alkuperäisen kanssa samanmittainen alkoi temppuilla vuoden kuluttua vaihdosta. Ei mitään ongelmia moneen vuoteen. Hihna makso 3e.
 
Back
Ylös