Denon DBP-1611UD, kokemuksia?

Haddock

Käyttäjä
Liittynyt
1.9.2009
Viestejä
2
Eli tuo Denon kiinnostaa, haussa olisi hyvä blue-ray soitin joka kelpaisi myös CD-levyjen asialliseen kuunteluun. Tuo tai edeltävä malli pärjäsi jossain svedu-lehden testissä hyvin.

Eli jos on jotain tietoa/kokemuksia tuosta tai ylipäänsä Denonin malleista niin olisin kiitollinen. Toki saa ehdottaa vaihtoehtojakin!
 

suckho

Käyttäjä
Liittynyt
4.4.2007
Viestejä
2 670
Kaupunki
Espoo
Itse ostin taannoin sokkona Denon DBP-1610:n ja täytyy sanoa että olen jokseenkin pettynyt. Lisäksi sen olis saanu viikkoa myöhemmin halvemmallakin.

Kuva ja ääni siinä on hyvät, ei siinä mitään, mutta käytettävyyteen liittyvissä asioissa napinan aihetta riittää.. Ensinnäkin kypsyttää yleinen hitaus. Laite tuntuu oikeastaan kaikessa vähän hitaalta, käynnistyminen, eject, levyn lataaminen, valikkojen reagointi, jne jne. Lisäksi Blu-Ray-soitossa (ehkä myös DVD, en tiedä kun en ole juuri katsonut) on kaikkea ärsyttäviä piirteitä, kuten että soitin ei osaa valkata automaattisesti parasta ääniraitaa ja suomenkielistä tekstitystä, vaan niitä saa joka kerta hinkata kohdalleen ärsyttävän hitaista valikoista. Lisäksi osa valikoista on käytettävissä ainoastaan kun levy EI soi. Suomeksi tämä tarkoittaa että jos muutat asetusta täytyy levy stopata, muuttaa asetuksia ja laittaa uudelleen soimaan ja parhaassa tapauksessa vielä "kelata" kohdalleen ja setupata uusiksi. Aikaa tähän menee 3-10min tai jotain sinne päin ja hermo palaa..

Oikeastaan se miksi tuon laitteen ostin hyvin palvelleen Pioneer DV-444 soittimen tilalle oli että pääsen eroon vanhoista ristiin rastiin menevistä scart/svideo/toslink piuhoista ja kaikki menisi HDMI:llä. Teoriassa tämä saavutettiin, mutta käytännössä homma ei toimi niin kuin elokuvissa. En ole jaksanut selvittää meneekö tämä ärsyttävyys soittimen vai vahvarin (Denon AVR-2809) piikkiin, muutta jos laitan soittimeen soimaan CD levyn, ja vahvarin toistamaan sitä ja samaan aikaan kytken päälle/poispäältä myös HDMI:llä vahvariin kytketyn TV:n, ääni katkeaa muutamaksi hetkeksi ilmeisesti jonkun HDMI-kättelyn takia.

En osaa sanoa mihin kehitys on tuosta mennyt, mutta suosittelen että kokeilet tuota laitetta ensin ihan konkreettisesti siinä käytössä mihin sitä olet hankkimassa.. Sanotaan muutama päivä aktiivista testauksta eri levytyypeillä..

Päivitin omastani firmwarenkin, mutta en huomannut mitään vaikutusta mihinkään.

Oikeastaan en epäile hetkeäkään etteikö tuossa 1611UD:ssä riittäisi ominaisuudet ja kuvan/äänen laatu, mutta lähinnä tuosta käytettävyydestä olisin huolissani..
 

Haddock

Käyttäjä
Liittynyt
1.9.2009
Viestejä
2
Kiitos paljon vastauksesta! Pitänee tosiaan hankkia kokeiluun laite ja katsoa sitten. Tuo katkos on tullut nykyisen dvd-soittimeni kanssa myös, liittyy joo HDMI-liitäntään.

Onkohan vastaavan tasoisia vaihtoehtoja Denonille kellään mielessä?
 
Ylös