Denon 7000

jacqueline.lacan

Käyttäjä
Liittynyt
19.6.2007
Viestejä
3 744
Kaupunki
Tampere
no kun för fan näidenhän olis pitänyt olla sisään ajetut kauppias tuotteittaan jakelee, mutta oli varmaan itsekin saanut vasta justiinsa. Kyllä nämä sisäänajoa jonkun verran vaatiikiin, kun aluksi aika tukkoinen tuo ylempi keskialue ja oudon värittynyt yläpää. mutta kaikki se katoaa nopeasti - onneksi!
Basso on aivan hillitön! Senukoita kehutaa ja haukutaan tuosta mutta tämä on ihan oma juttunsa! Basso pysyy kuitenkin balanssissa, ja se antaa kyllä soittakan luonteen kuulua läpi: näppäilytekniikka on kuultavissa. Kuvailisin näitä luonnollisiksi. Hinta luokkaa nostaessa tottakai saa aina nyansseja, mutta mikä on olennaisempaa mitenkä kokonaiskuva muuttuu.
Shadowglowta kuunnellessa väittäisin musiikin saaneen molempia: yksityiskohtaisuutta; soittajien tekniikka tuli framelle, holistisuutta eli sitä timbreä; musiikki kuulosti värikkäämmältä. Äänikuvakin oli kyseisellä äänitteellä hyvin laaja. Mutta mikä todella vakuutti oli Ligetin soittamien monimuotoisten pienten & isompien rytmi-soittimien & -helistimien yhteissointi. Kaikki erottuivat kauniisti; mutta muodostivat samalla kokonaisuuden. Sitä tässä itse ollaan hakemassa - holistisuutta.
Huomenna pitää soitella lisää. Tähän mennessä on soinut hyvin kaikella sonic youthista, afx:n ja intepolin kautta näihin mini-jazz-bändeihin. Nämähän ovat suljetut luurit toisinkuin senukat, joten tuo alapää välillä vaivaa kun se on niin läsnä. Vahvasti suosittelen tutustumaan ajan kanssa. Silti sokkona en ostaisi. G1000 en ole kuullut joka harmittaa, se antaisi perspektiiviä. Suurin hyve korvanlämmittimissä on että akustisvoittoinen musiikki osaa parhaillaan kuulua todella luonnolliselta ja soitto artikuloidulta.
Silti kaipaan ehkä hieman väkivaltaisempaa rakastajaa, sellaista joka kiskaisee naaman mustikalle ja sanoo että nyt kuunnellaan, ja sitten kun aika lopettaa niin kiskaisee tekaritkin suusta. Taisin juuri kuvailla kokaiinin käyttäjän suhteen herraansa. Voisi kuvitella että tällainen kuunteluun pakottaminen tapahtuu jo jonkin kustannusella.

Avopuolison kommentit olivat:
+paremmin balanssissa oleva timbre
+kirkkaampi
+/-soundi

Muutaman kymmenen sisäänajo-tunnin jälkeen:
Soundi on selvästi saanut selkeyttä ainakin rauhtoittuneen basson myötä. Toisaalta detalji-rikkaus on kasvanut myös, in rainbows levyllä saattoi kuulla pianon äänen värisevän. Se on jo aika yksityiskohtaista. Palauttaa mieleen kun ensimmäistä kertaa kuulin ML Summit:teja, josta koko kipinä tähän harrastukseen alkoi. Soittimien erottelu on varsin toimivaa, kuten saattaisi tässä hintaluokassa toivoa. Sisäänajon jälkeen tuntuu että luurit ovat löytäneet oman sisäisen balanssinsa äänille - joka toimii. Nopealla kuuntelulla ei jäänyt mielikuvaa että mikään alue korostuisi.
Kaikki tähän mennessä tahtoo sanoa että hevosella saa ja rahalla pääsee. Mitä muuta? Tämä "mitä muuta" on oma viettinsä. Musiikkiin pitää panostaa laitteiden muodossa. Hifi on harrastus; tinkimätön laitteisto voidaan vaihtaa vielä kerran toiseen vastaavaan. Siksi on helppo markkinoida "musikaalisuutta". Se on sitä jotain muuta; siihen on helppo juurtua ja unohtaa venklaus. Joka onkin myyntikikka, koska musikaalisuutta ei voi tyhjentää tiettyyn alueeseen. Ihmemaassa se on mukana laulettava melodisuus. Itselleni se on napin painalluksella muun unohtamista. Hedonismia.
Denon vastaa tähänkin huutoon. Siinä on sitä muuta, jota kukaan ei osaa selittää mistä se tulee; Ehkä se on sähkösyötön yltäkylläisyyttä (mf) tai kuuntelun rasittamattomuutta(penaudio). Tai immanenttia niin ettei sitä voi palauttaa mihinkään yksittäiseen tekijään. Denonille luettakoon avuksi että se sai CAn kuulostamaan viehättävältä. Silti legot pysyivät suussa & odottelen että pääsen vertaamaan gradoa. Mutta musta-silmä tästä ainakin jäi. Kuka tahansa näitä ottaakaan koekuunteluun niin sisäänajakoon niitä ensin, jollei kauppias ole ehtinyt. Tämä on ainoa mitä voi sanoa objektiivisuuden varmuudella. Kiitoksia lukijoille ja denonin lainaajalle. Arvostan hyvin suuresti.
 
Ja vielä lopuksi tarkkakorvaisen rumpali ystäväni kommentit nopean, mutta pakottoman, kuutelun jälkeen:
+elävä
+tarkka & luonnonmukainen
+erotteleva; esim. in rainbows:in basarin koko soundi-kirjo kuului
 
Palauttelin kuulokeet Mitrolle. Joka puolestaan kertoi että olen täälläpäin ensimmäisiä onnelisia korvapareja, jotka pääsivät luureja kuulemaan. Itsekehuhan haisee, mutta on tyytyväinen olo. Ei yhtään ihme ettei kukaan ole vielä kommentoinut miltä nuo kuulokkeet oikeasti kuulostavat. Mutta aika musikaalinen esityshän se oli; positiivinen yllätys Staxien maasta. Kaikki kuulijat meillä pitivät kuulokkeista; että kuka ottaa seuraavana haasteen vastaan? Musta-ori on syntynyt!
"The japanese stud" Locky Barboa.
 
Voitko vertailla päittäin Senkkuihin (HD-650) jotenkin:

-kirkkaampi?
-"menevämpi" tai nopeampi ääneltään?
-herkempi vai vaatiiko enemmän volaa?
-runsasbassoisempi?
-soiko äänikuva enemmän pään sisällä vai pään etupuolella kuin Senkuissa?
-pärjääkö Sennheiser miesvokalistien kanssa paremmin?
-tai muuta mieleen jäänyttä?

Ihan mielenkiintoinen uutuus kyllä.
 
-Kirkkaampi ehdottomasti
-menevämpi, väittäisin niin, muttei niin paljoa että voisi puhua prat-filosofiisista muutoksista. eli ei ehkä se isoin muutos
-äänikuva oli mielestäni vähän ulempi, mutta kuulokkeissa en ole koskaan asialla päätäni vaivannut (pieni pää)
-tuo basso muuttui sisäänajon myötä. aluksi oli aika villi. artikuloidumpi ainakin.
-herkkyys oli samaa luokkaa tällä grahamilla. Inasen sai nuppia vääntää kohti kaakkoa enemmän. Aika vähän tuli hiljaisella kuunneltua. En mitään kummallista kuullut sellaisella kun normaalisti kuuntelee hiljaisella volyymilla, mutta se kuuntely oli niin nopea, etten voi luvata vaimeniko siinä detalji-rikkaus vai ei.
-puristaa vähemmän päätä kuin 650 ja päätä vasten tuleva rinkula on nahkaa - aika ylläri
olen sen verran puukorva, että enempää minun tuskin kannattaa sanoa.
Mielikuvaksi jäi että tuossa hintaluokassa kuulokkeissa saa jo todella hienoa ääntä. että sitten kun lähtee hakemaan samaa ääntä kaiuttimista niin saa lyödä moninkertaisen hinnan pöytään. Tahtoo sanoa että pidin äänestä. Se sai minut hymyilemään. :D
 
Kun tämä on niin kuollut keskustele niin kirjoitampa tänne itse, yksin. Meillä oli käymässä tuohon aikaan jenkki nimeltä Eric. Hänkin pääsi denoneita kuulemaan, ja niistä piti. Hän sitten selvitti avokkaalleni, että "I´ve have friends who are into high fidelity, but I never much understood what they were about." Kunnes tietysti nyt - kuulostaa armottoman huonolta jenkki tyyliseltä mainokselta.
Mutta tarinan opetus: Tarvitaan HE luokan musiikin toitottimet ennenkuin uusi kaappihifisti on syntynyt. >:DNäin kävi itsellenikin kun kuulin ML Summitit ekaa kertaa.
 
Suattaapi olla että nämäkin luurit löytyy kohta kotoa. Tiedä vaikka jos joulupukki tois.
 
Polttelis kanssa niin kovasti hakea D7000:t Mitrolta kotikuunteluun. Vois verrata niitä Gradon RS:iin ja jos sais kaverilta D2000:t lainaan samaan aikaan.
 
Eilen hain sitten nämä Denonin 7000:t kotikuunteluun. Alkuvaikutelmat olivat samat kuin kaverin Denon 2000:sta, eli paljon bassoa ja ontto ääni.

Nyt kun olen pidemmän aikaa viettänyt näiden kanssa (sisäänajoa samalla) niin hittolainen kun alan lämpenemään näille aika huolestuttavasti. Äänen keskialue alkaa tulla esiin ja basso tiukentua. Markl-modin nämäkin kyllä kaipaisivat, sillä kuppien resonointi on melkoista tietyillä bassotaajuuksilla. Ajelen näitä nyt tolla mun Little Dot I+:lla että sekin ajautuisi sisään samalla.

Vien nämä perjantaina takaisin Mitrolle Yamamoton kera ja suosittelen lämpimästi näihin luureihin tutustumista.
 
Itsekin ajelin niitä sisään, ja on hyvä että muutkin niin tekevät, mutta perään kuuluttaisin kuulokkeiden nykyisen omistajan motiiveja sisäänajaa tuotetta. Tiedä millainen kaunotar sieltä alta paljastuu, kun pintaa rapsii. Todella mielyttävät kuulokkeet ne olivat. Kokonaisuus pelittää.
 
Nyt uskon, että nämä ovat oikeasti ihan hyvät luurit KUN ne on sisäänajettu. Suoraan laatikosta purettuna eivät ole oikein mistään kotoisin. Tämä asia varmasti käännyttää joitain ostajaehdokkaita joten Mitro ainakin saa nyt paremmin myyvän yksilön takaisin.
 
No tuupataan ny varalta tännekki.
Seba, jos haluat hakea mun markl modatut d2000:t lainaan heti, nii saa hakea. En liikua kotoa mihinkään tällä viikolla, ellei joku kuskaa mua keppien kanssa.
 
jantze sanoi:
Tuon ketjun lukeneena petyin hieman tuohon uutuuteen. Odotan mielenkiinnolla kunnollisia vertailuja aiempiin malleihin. Joskus nuo pienetkin muutokset tekee aika paljon kuulokkeissa.

Ainoa muutos taitaa olla tuo driveri ja hintalappuun lätkäisty 400 euroa lisää. Saahan nuokin toki PriceJapanista halvemmalla, mutta aivan järkyttävän hintaiset ne on sielläkin.
 
Patu sanoi:
Ainoa muutos taitaa olla tuo driveri ja hintalappuun lätkäisty 400 euroa lisää. Saahan nuokin toki PriceJapanista halvemmalla, mutta aivan järkyttävän hintaiset ne on sielläkin.

Noooh, sanotaan ny näin, että ite en enää taida haikalla noiden perään. Mun modatut D2000:t taitaa piisaa mulle, varsinkin jos ei kuule eroja uutuuksiin positiivisessa mielessa tuon hintaeron edestä. Mutta tuleehan noi luurit kuitenki erittäin hienossa paketissa!
 
Olisi kyllä äärimmäisen mielenkiintoista kuulla mielipiteitä verrattuna muihin malleihin, samassa hintaluokassa ja toisaalta valmistajan malliston sisällä. Eritoten kun joku vertaisi g1000-malliin. Olisi se jännää.
 
Back
Ylös