Dali kajareista

nadia

Käyttäjä
Liittynyt
30.7.2010
Viestejä
9
Moi,

Itselläni on toistakymmentävuotta vanhat Dali AXS-5000 lattiakajarit. Olen ollut tyytyväinen, mutta uusia tekisi mieli. Olen ajatellut pysyä merkissä, kun en näe syytä vaihtaa. Voisiko joku kertoa, miten tuo muinoinen AXS-sarja suhtautuisi nykyiseen Dalin mallistoon? Oliskiko se lähinnä Lektor vai Concept? Vai mikä nykyinen mallisarja olisi lähinnä?

Paljon kehutaan mallia Dali Ikon6. Mitähän merkittävästi parempaa olisi Mentor 5:ssä, että sellaisesta kannattaisi maksaa pyydetty lisähinta?
 
Muista malleista en osaa sanoa, mutta minut ainakin Dali Ikon 6 Mk II vakuutti kyllä. Velikin olisi halunnut saman tien parin mukaan, kun käyntiin kuuntelemassa.

Mutta kun oma kokemuspohja vertailusta muuten niin pieni, ja muutenkin minun puukorvaisuus huomioiden en ehkä ole kovin luotettava lähde :D
 
Dali Ikon 6 Mk II on keräillyt erilaisia kunniamainintoja, joten kannattanee käydä koeponnistamassa jos "Dali-soundi" on itselle mieluisa. Omaan makuun kyseisen kaiuttimen yläpää oli niin kireä, että koekuuntelu jäi yhteen biisiin. Tunnustaudun kyllä lämpimän soundin ystäväksi, joten kyseessä on vahvasti makuasia.

Valitettavasti en osaa kommentoida eri mallisarjojen yhtäläisyyksiä nykyiseen kaiuttimeesi tai Mentorin ja Ikonin eroa. Kipin kapin koekuuntelulle niin asia selviää ;)
 
Onkos Ikon 6 mkII:ssa samaa ongelmaa kuin mitä mkI:ssä? Eli siis jättääkö hieno yläpää keskialueen varjoonsa kuin mkI:ssä käy? ???

Ja mikäli oikein muistan, Mentor -sarja on vähän paremmin balanssissa tuon asian suhteen eli kannattaapi käydä kuuntelemassa. Tietty laitteistollakin on merkityksensä..
 
Lektor on myös Dalin tasapainoisempaa osastoa. Ikonin yläkerta myös minulle aivan liian hyökkäävä. Sopii kuin nenä päähän jollekin musiikille, minkä perusteella varmasti ansaitseekin palkintonsa, mutta esim. nykytyyliin miksatut rock-levyt ovat melko jäätäviä.
 
Ainoa Dali, jota olen kuullut, on Mentor Menuet. Kuuntelu oli pikainen ja sijoittelu hätäinen, mutta sen verran voin sanoa että kyllä kokonaisuus oli tasapainoinen.

Kaiutinhan on pieni, mutta mielestäni bassopää oli riittävä testissä käytetylle musiikille (bassokitara ja rummut alapään osalta) ja kohtuulliselle äänenvoimakkuudelle. Ottaen huomioon että tila oli lisäksi suuri ja kaikkiin seiniin oli matkaa useita metrejä. Tarkkuutta ainakin oli alapäässä.

Oikein hyvä kuva jäi.
 
Onkos tuolla myyntipalstalla vielä ne yhdet Helicon 300:t myynnissä? Siinä on käytetyn hinnoilla melkoisen hieno toistin, tasapainoinenkin kun hieman elektroniikkaa viilaa ja toistaa jalustapömpeliksi varsin uskottavasti sen alarekisterinkin.
 
Itselläni on Suite 2.5 ja kaverilla Royal Menuet II. Hyvin erityylisiä kaiuttimia soundiltaan, mutta olen tykännyt kovasti molemmista. En ihmettelisi, vaikka seuraavatkin kaiuttimeni olisivat Dalilta.
 
Mika K sanoi:
Onkos tuolla myyntipalstalla vielä ne yhdet Helicon 300:t myynnissä? Siinä on käytetyn hinnoilla melkoisen hieno toistin, tasapainoinenkin kun hieman elektroniikkaa viilaa ja toistaa jalustapömpeliksi varsin uskottavasti sen alarekisterinkin.

Hyvä toistin kyllä, muttei vaan pärjännyt edullisimmille Living Voiceille mielestäni. :)
 
Ihan setityksestä kiinni veikkaisin ja onhan se edullinen LV kuitenkin tuota Dalia hintavampikin kait. Jos tilanne olisi ns. päällä, niin ehkä ennemmin livareihin kallistuisin tuosta parivaljakosta itsekin, mutta se ei ole tämä ketjun aiheena olleskaan ;) Jos Daleihin on tykästynyt, niin nuo Heliconit on aika hyviä otuksia ja käytettyinä edustavat minusta melkoisen hyvää hinta-laatusuhdetta.
 
Totta, setitys juttuja osittain. Ja hyviä pelejä kaikki..

Dalit Concept2:et omistaneena ja Ikoneja paljon kuunnelleena haluaisin kokemuksia myös Mentor-sarjasta..
 
Back
Ylös