D-luokka (Rotel) ja Magnepan

Comfy

Käyttäjä
Liittynyt
25.1.2007
Viestejä
41
Maggien MG12 lankut tulossa lähipäivinä/viikkoina, ja freneettinen päätevahvistinvaihoehtojen googletus vain yltyy.
Viimeaikoina katse on kohdistunut Rotelin D-luokkaisiin, osin budjetin ja osin tiettyjen teknisten aspektien vuoksi. Erityisesti kiehtoo vaikutelma siitä, että ala- ja yläpään kontrolli olisi Rotelin A/AB-luokkaisia parempaa; "halvat" vatit, pieni virrankulutus, sekä tehojen (lähes) tuplaantuminen 4 ohmiin. Olen ymmärtänyt että d-luokkaiset "lukevat" tehon tarvetta reaaliajassa, ja siksi heräsi toive että Maggien vaikea kuorma olisi jotenkin taltutettavissa.

Rotelin RB-1072 on speksattu 2x 100/190w (8/4 Ohm), ja alkuvuodesta ilmestyvä samaan teknologiaan perustuva RB-1572 tuottaa 2x 250w (8 ohm).
Hinnat siinä tonnin molemmin puolin, ilmeisesti.

Etusena toimisi Lavry DA10 (Benchmarkin kaltainen, mutta ehkä aavistusen analogisemman oloinen tarkka ja neutraali DAC).

Toivon systeemiltäni nopeutta, resoluutiota ja neutraaliutta. Kuunteluväsymyksen tulisi loistaa poissaolollaan.
Systeemillä ei saisi olla omaa väriä, vaikka tietty eufonisuus on kuitenkin tähtäimessä. Riipivä diskantti tai jumputtava basso aiheuttavat lisäklikkejä myyntiforumin uumeniin.

Siinä tilanteeni. Spekulaationi Rotelien ja D-luokan ominaisuuksista on täyttä maallikkopotaskaa, itse kun en juuri erota vatteja volteista jne. Googlettanut olen kyllä antaumuksella.

Osaisiko joku Magnepan, Rotel, tai D-Class -tuntija luoda valoa tähän risukasaan tunnelin päässä?

TL;DR: kannattaako ostaa (Rotelin) D-luokkainen piiskaamaan Magnepaneja?
 
Eikös noita MG-12:sta täällä joku syötellyt digi Bel Cantolla eli hyvin toimii. Ite kyllä nappaisin vaikka TL-Audiosta MG-1,6:t 1.5k€:llä kuin alkaisin etupään viilauksella koittamaan pikkumallista saada parempaa. Bassot ovat isommissa potkivammat ja ulottuvammat, keskialueessa lämpöä jne. jota ei saavuta millään vahvarilla tuolla pienemmällä.
 
Itse ajelin MG-12 lankkuja RB-1072:lla ja mielestäni kyseinen yhdistelmä toimi erinomaisen hyvin. Soundiltaan RB-1072 on neutraali, joten uskoisin että se sopii tarpeisiisi. Lankut tuli jo myytyä, mutta pääte on vieläkin ajamassa subbareita stereona (2xPeerless XLS 10"). Tehoa ja vääntöä riittää subipäätteenäkin.

t: Pasi
 
Mahtavaa, kiitos Pasi. Tuota kyseistä kokemusta ei meinannut löytyä koko internjetistä.
Sepin suositus myös huomioitu, ei vain sovellu omaan nykytilanteeseen mitenkään. (MG12 on siis jo ostettu, toimitus vain kestää.)

Toisikohan RB-1572 olennaista lisäarvoa vs. 1072? Kymppisarjaa saanee aika halvalla kun 15-sarja saapuu hyllyille...
 
Back
Ylös