Cyrus Audio

Nostalgiaa ilmassa.

Itselläni oli aikoinaan ensin CyrusII ja sitten Cyrus III + PSX-R.
Ja vaarilla on tullut kuultua Cyrus - ProAc -settiä lukuisat kerrat.
Hänellä on tainnutkin tulla jo 20 vuotta täyteen Cyrus-kuuntelijana.
Kenties oli Jarin ensimmäisiä Cyrus-asiakkaita... : )

Ensi viikolla vissiin on taas jouluaaton viettoa ?

-Mitro
 
Tunnustan etten tiedä Cyruksen laitteista juuri mitään (merkin toki tunnen), mutta mustana ne on namun näköisiä.
 
Mitro Koskiluoma sanoi:
Ja vaarilla on tullut kuultua Cyrus - ProAc -settiä lukuisat kerrat.
Hänellä on tainnutkin tulla jo 20 vuotta täyteen Cyrus-kuuntelijana.

Cyrus - ProAc -parituksia tehtiin 90-luvulla aikamoisia määriä, tuolloinen ProAc Tablette 50 oli hieno kaiutin, sen äänessä oli magiaa mikä valmistajan uudemmista versioista hieman katosi. Cyrusilla oli omaakin kaiutinmallistoa, niistä on mieleen positiivisesti jäänyt erityisesti malli 781 kolmitolppaisine jalustoineen. Ja se silloinen littana solid core kaiutinjohto.

Tyypillinen juttu tuo, kaksikymmentä vuotta menee eikä tunnu missään, design on omalla tavallaan ajaton ja laatu kantaa kauas.

Cyrusin kotisivut ovat täällä, historiaa löytyy mm. täältä ja unofficial sivut täältä.


CD6SE_FR.jpg

Proudly still made in good ol' England.
 
Historiallinen, kolmatta sukupolvea edustava 1990-luvun alkupuoliskon Cyrus-vahvistin, kavereiden kesken NATO-malli. Todella monen suomalaisen harrastajan ensikosketus brittiläiseen hifiin, mahdollisesti tärkein 1990-lukuinen englantilainen audiolaite tuossa mielessä.

CY2_Tog_Front.jpg


Ja linkki erääseen artikkeliin.
 
ProAc Tablette 50 on hieno kaiutin edelleen, käytettynähän sitä voi vielä saada. On omituista, että sen valmistus ja kehitys lopetettiin. Onneksi ProAc Response One SC on edelleen tuotannossa, se on hintaisekseen ihan huippuluokkaa.

Milloin saatte Cyrus-hinnastoa esille? Hienoa että tuo laitemerkki tulee taas myyntiin.
 
Melkoisen hienoja laitteita, tuo perusversion mahdollisuus päivittää paremmaksi on hienoa, ei ole kaikkea pakko ostaa kerralla, hieman kuten jollain muullakin merkittävällä brittivalmistajalla. Tuskin maltan odottaa että pääsee kuulolle.
 
Helppo ja efektiivinen upgreidattavuus on todellakin eräs Cyrusin arvostettavista piirteistä, ulkoisen virtalähteen optio on olemassa useimmissa malleissa - ja mikä mainiointa, se virtalähde on sama kaikissa nykymalleissa: PSX-R - tuo täysin reguloitu älykäs virtalähde.

psx_500.jpg


Myös sisäiset upgradet ovat mahdollisia, esimerkiksi vanhempi 6-sarjan integroitu voidaan muuttaa 8 vs2:ksi, tai vaikkapa vanhan polven CD päivittää uudeksi SE:ksi (julkistamme näistä hinnaston myöhemmin).
 
Onnea vaan kovasti täältäkin. On hienoa saada Cyrus Suomen kuvioihin kunnolla mukaan. Ja voi prkl, miten "halpoja" vehkeitä noi on! Ihan uskomatonta... Tuleehan niille vitalähteineen hintaa, mutta silti... ja tuosta virtasesta, mihin kaikkiin laitteisiin se on liitettävissä?
 
Edullistahan tämä on, 2.5 kiloeuroon saa jo CDn ja vahvistimen sekä todella laadukkaan DNM-sukuisen solid core välijohdon.

interc_500.jpg


Automaattisesti adaptoituva PSX-R voidaan liittää 6-sarjan laitteita (CD6SE / FM6 / 6 vs2), AV- tai Discmasteria sekä tehokkainta 1.5kW huipputehoista MonoX -päätettä lukuunottamatta kaikkiin malleihin.

8vs2_re_1.jpg
 
Musta tuntuu, että Cyrusit viedään vielä käsistä, on noiden tuo hinta/laatu jotenkin aika käsittämätön...
 
Littunatelkkari sanoi:
Joko on "Air-lockit" työkaluineen tilauksessa?
Sopisivat hyvin tyyliin.

QED:n Air-Lockeja pääsee kyllä nykyisellään asentelemaan päivittäin, mutta valitettavasti QED:llä ei ole mallistossaan BFA-liitintä. Deltronilla ja Miltylla sen sijaan on, joten tutkitaan sopivuuskysymykset ASAP. Samoin mm Nordostin käyttämä ontto, kevyt 'käärylebanaani' käy.

A-FL3MB_425.jpg
 
Eikös Cyrysta ole kotomaastamme aiemminkin saanut, muttei sitä juuri ole markkinoitu. Mahtoikohan olla Telema vai mikä, tuo maahantuoja jolle ystäväni pari kuukautta sitten soitti ja kyseli päivitystä omaan Cyrukseensa. Tuli mieleen että onko kyseessä maahantuojan vaihdos?

Yt. JTH
 
Back
Ylös