Corda Cantate

Martamm

Käyttäjä
Liittynyt
17.1.2008
Viestejä
164
Onkohan jollakin kokemuksia Corda Cantate - kuulokevahvistimesta ? Kun tuosta crossfeedistä ja sen vaiku-
tuksesta äänenlaatuun ja stereokuvaan olen lukenut hieman ristiriitaisia kokemuksia, olisi hyvä tietää onko
Cantate hintaisekseen (tällä hetkellä 395 euroa) hyvä vahvari, vaikka crossfeed-toiminto vähälle käytölle
jäisikin.

Jos crossfeediä ei tarvitsisi, ostaisin luultavasti Heed Audion Canampin, en tiedä onko se äänenlaadultaan
parempi - tai edes yhtä hyvä - kuin Cantate, mutta on Canamp ainakin ulkonäöltään (jopa selvästi) parem-
pi.
 
Terve,

laitoin jotain tarinaa Corda Operasta tänne, kyseessähän on kalliimpi saman sarjan vahvistin.

Kannattaa arvioida myös onko käyttöä tuolle DAC:ille mikä Cantatessa on ja löytyisikö vastaavalla hinnalla kuitenkin jotain yhtä hyvää tai parempaa vaikkapa käytettynä ilman DAC:ia.

Crossfeed on ollut Meierin jonkin sortin vakiovaruste jo pitkään, joten jos luulet haluavasi sen niin Cordat ovat varmasti hyvä valinta.

Kuunnellessa Crossfeed minusta palvelee enemmän "taustamusiikinna" kuuntelua tai rentoutumista/musikaalisuutta, kun taas hifististä kuuntelua tykkään tehdä ilman Crossfeediä. Selkein vaikutus on bassoissa, basso on selvästi erottuvampi ja terävämpi ilman Crossfeediä johtuen ihan ihmiskorvan toiminnasta. Jotkut pitävät Crossfeediä kuulokekuuntelun pelastajana, itselle se edustaa vähän samaa kuin sävynsäätimet. Ei se kuitenkaan huonolta kuulosta ja käytin sitä ainakin töissä kuunnellessani mielelläni jolloin musiikki ei samalla tavalla "pistä korviin".

Muuten voin kyllä suositella Cordaa ainakin omalta osaltani, hyviä pelejä ovat olleet minulle.
 
Heed Canampia en suosittele jos meinaat kokeilla eri kuulokemerkkejä. Heed toimii hienosti ainoastaan AKG:lla ja ehkä Beyereilla. Gradojen ääntä se vaan huonontaa.

Meinasin vaihtaa Heedin talvella Cantateen, mutta kun ryhdyin tutkimaan että mitä muuta saan Cantaten hinnalla niin muut vaihtoehdot näyttivät huomattavasti paremmalta (mm. Little Dotit). Oma Little Dot MKIV SE tuli maksamaan kaikkine kuluineen n. 320e eli halvempi kuin Cantate. Siihen päälle pieni ulkoinen DAC-boksi ja hinta on siellä 400e paikkeilla.

Eli tutki vaihtoehtoja esim. Head-fi:stä, mutta suhtaudu kovimpiin laitteiden hehkutuksiin varauksella...
 
Onkos kukaan kokeillut vielä Corda Symphonya?
 
Head-fi:llä on muutama ja pari heistä on palauttanut vahvarin takaisin Meierille. Ei kuulemma jaksa ajaa mm. Gradon GS-1000:ia, vaan loppuu volumepotikasta säätövara kesken.

Eli jos joku harkitsee ostoa, kannattaa odotella ja katsoa miten tilanne kehittyy.
 
Seba sanoi:
Heed Canampia en suosittele jos meinaat kokeilla eri kuulokemerkkejä. Heed toimii hienosti ainoastaan AKG:lla ja ehkä Beyereilla. Gradojen ääntä se vaan huonontaa.

Jaksaisitko selventää hieman tuota ylläolevaa? Millä kannuilla testasit ja mitä se tarkalleenottaen teki soudille. Kiitos.
 
Manspoika sanoi:
Jaksaisitko selventää hieman tuota ylläolevaa? Millä kannuilla testasit ja mitä se tarkalleenottaen teki soudille. Kiitos.

AKG K701:llä Heed on ihan hyvä, mutta Gradot soivat paremmin (vapautuneemmin, eloisammin) jopa Sonyn CD-soittimen lähdöstä kuin Heedistä. Heed vain tekee Gradoista tylsän kuuloiset. Tällä palstalla on myös haukuttu Sennheiserien yhteensopivuutta Heedin kanssa.

Heedin hinnalla (389e) löytyy paljon yleispätevimpiäkin vaihtoehtoja jos laajentaa valikoimaa ulkomaille eikä ainoastaan katso Suomen kauppojen tarjontaa. Eilen sain Kiinasta Audio-gd:n C2C:n ja se vaikuttaisi olevan paras hinta-äänenlaatusuhteen omaava vahvari tähän asti mitä mulla on ollut (Corda Headfive, Heed Canamp, Little Dot MKIV SE).
 
Back
Ylös