Concert Fidelity SPA-4C levysoitinvahvistin

idealehifi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
11.2.2009
Viestejä
192
Takana - toivottavasti - on pitkä talvi. Johtuu varmaan iästä, mutta olen ollut pirteämpikin edellisissä kaamoksissa. Pimeys ja muutkin kiireet ovat pitäneet aika hiljaisena, mutta nyt on vappu eli eiköhän herätä.

Tarkoituksena ei ole elvistellä eikä muutakaan, mutta kansainvälinen kuriiri toi tänään yllätyspaketin ja muutti vappusuunnitelmia hieman. Otsikossa mainitaan reteesti jotain ensimmäistä, voisihan asian kuitata hieman vaimeamminkin, mutta tuli niin hyvä fiilis kuukausien duunien jälkeen, että edes yritetään jakaa iloa.

Juttu on niin, että DHL toi tänään Helsinkiin maailman ensimmäisen Concert Fidelity SPA-4C levysoitinetusen. Olen ”speksannut” sitä Masan (Masataka Tsuda) kanssa viime vuoden lopulta asti ja nyt aparaatti on valmis ja täällä. Mitään SPA-4 mallia ei ole tehty kuin kourallinen, tässä C-versiossa on muutamia uusia ideoita ja tämä on jo osin sovitettu Allaertsin huippumalleille. Viimeistely tehdään ensi syksynä.

Samassa lähetyksessä tuli myös Masan toiset uutuudet eli Silicon Arts Next Class Si2 setti (Dac, etuvahvistin, päätevahvistin) mutta niistäkin myöhemmin.

Lienee syytä perua vappuvierailut ja pyytää ystävät tänne. Saadaan eka sisäänajo valmiiksi jo viikonlopun aikana. Palataan asiaan myöhemmin, nyt soikoon vaikka Royals.

Hyvää vappua!

Terveisin,

Kari
 

Liitteet

 • Maailman-ensimmäinen.jpg
  Maailman-ensimmäinen.jpg
  78,2 KB · Katsottu: 45
 • Maailman-ensimmäinen-part2.jpg
  Maailman-ensimmäinen-part2.jpg
  33,2 KB · Katsottu: 39

jparvio

Hifiharrastaja
Liittynyt
23.2.2008
Viestejä
5 682
Kaupunki
Rauma ja Pudasjärvi
Vs: Maailman ensimmäinen...

"Samassa lähetyksessä tuli myös Masan toiset uutuudet eli Silicon Arts Next Class Si2 setti (Dac, etuvahvistin, päätevahvistin) mutta niistäkin myöhemmin."

Odotellaan mielenkiinnolla!
 

idealehifi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
11.2.2009
Viestejä
192
Vs: Maailman ensimmäinen...

Tuossa Si2 setti "lämpenee". Tekisi mieli sanoa, että ihan kuunneltavaa kylmiltään, mutta en sano!

Virkatöissä päivällä, toimistolla, tuli munkkien ja simojen yhteydessä kuultua kaikenlaista omituista juttua. Sen innoittaman laitoin kotona setin japanilaisittain pöydälle ja sisäpiirivitsin innoittamana sytytin kynttilät.

Ohessa siis Si2 setti.

Terveisin,

Kari
 

Liitteet

 • Si2.jpg
  Si2.jpg
  208,2 KB · Katsottu: 52

jparvio

Hifiharrastaja
Liittynyt
23.2.2008
Viestejä
5 682
Kaupunki
Rauma ja Pudasjärvi
Vs: Maailman ensimmäinen...

On nuo pieniin päin siihen 120w/200w päätteeseen nähden. Mitä nuo ovat syöneet?
 

idealehifi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
11.2.2009
Viestejä
192
Vs: Maailman ensimmäinen...

jparvio sanoi:
On nuo pieniin päin siihen 120w/200w päätteeseen nähden. Mitä nuo ovat syöneet?

Vielä toistaiseksi - aika pitkään - mennään muiden ja valmistajan tiedoilla noissa vertailuissa. Ehkä jonain päivänä täällä on riaa:n seurana "isot" Concert Fidelityt/Silicon Artsit. Sitä ennen... Lyhyt signaalitie Masan vuosikymmentä iäkkäiden ajatusten pohjalta. En tiedä, mitä puolijohteita noissa on, en ole vielä uskaltanut avata. Varmaa on se, että hintatietoisimmat punnitsijat tulevat kauhistumaan - no yrittäköön itse.

Soittelen Harbethin Super HL5:ia tuolla pikku päätteellä eikä ongelmia ole äänenpaineessa. Kontrolli? Ei paha, mutta myöhemmin ehkä lisää kommentteja - tai sitten mielummin demoja täällä.

Tänään olen lähinnä laittanut pelit virtoihin ja todennut, että toimivat. Soikoon nyt tuossa. Mutta sen verran pitää paljastaa ja moni tuttu ihmettelee: olen kuunnellut kaikki levyn puolet kokonaan! Ei sitä normaalia 2-3 minuutin settiä, mistä olen surullisen kuuluisa. Ehkä tuossa SPA-4C:ssä on todellakin jotain hienoa... (no sietääkin olla)


Hankin lisää tietoa kaikkiin kysymyksiin, mutta ehkä tuo juttu kertoo jotain näistä pikkuisista:

http://www.positive-feedback.com/Issue48/silicon_arts.htm

Terveisin,

Kari

PS. kiitokset Jarille - tiedätte kyllä kuka Jari. Halusin kokeilla settiä todella halvoilla piuhoilla, kuvissa niitä sitten näkyy. Ja toimii. Thnx
 

idealehifi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
11.2.2009
Viestejä
192
Concert Fidelity SPA-4C phono amplifier

Muistakaa, kuulitte sen ensiksi täällä:)

Siis Suomen jälkeen, maailman ensi-ilta Concert Fidelityn SPA-4C levysoitinetuselle on kahden viikon päästä Coloradossa, RMAF messuilla.

SPA-4C on Masataka Tsudan vastaus kaikkiin kysymyksiin, jotka esitin hänelle vuoden 2009 syksyllä. Minulla on ollut ilo vaikuttaa suunnitteluun ja käyttää mallin ensimmäistä yksilöä viime keväästä asti ja.... no siis, heitän kliseen: loppu on historiaa ja vekotin ihan sairaan hyvä.

Lehdistötiedote RMAF-messuille on seuraava:

World Premier of the SPA-4C, our new phonostage:
At RMAF, we will debut our brand-new phonostage, the SPA-4C. It is a state-of-the-art, no-compromise, moving coil-only phonostage.
In line with our chief designer and CEO Masataka Tsuda's design philosophy, the signal path is kept as short and parts count as low as possible.
In fact, we believe the SPA-4C has the fewest number of elements in the audio signal path among all of today's solid-state phonostages. This unique design preserves the purity of sound and low-level information, resulting in the sound that is astonishingly transparent, immediate and involving.
The SPA-4C provides flexible, user-adjustable gain settings for effective system and cartridge matching.Soittele, kun ainutlaatuinen riaa-vahvistin kiinnostaa. Tervetuloa, omat levyt mukaan!

Terveisin,

Kari

040-5590551
 

tutkija

Käyttäjä
Liittynyt
7.8.2006
Viestejä
383
tuli kyseinen laite lainaksi karin loman ajaksi ja ompahan peli. tuntuu kuin nyt oltaisiin suuri askel lähempänä live esiintymistä, ainakin pikaisen kuuntelun jälkeen raskaammassa rokissa soittimista kuten rummut ja kitarat, löytyy se viimeisin attack, ja nyanssit, jotka kuuluvat yleensä live esiintymissä, mutta loistavat poissaolollaan toistettussa musiikissa.
 
Ylös