Cmoy

Mulla oli sellanen pyöreä altoidsi ja siinä luki opan kohdalla 2132 jos oikein muistan. Tykkäsin soundista grado sr-225:n kanssa oikeinkin paljon. Kysymys: Onko opa2134 ratkaisevasti erilainen ääneltään. Tai, että mitä eroa niissä on vaikka insinööripoliittisesti?

Niin ja sitten onko se kiveenlyöty fakta, että kahdella 9v-patterisysteemillä saa enemmän poweria eli dynamiikkaa myös sointiin kun puhutaan noin 32ohmin luureista(grado)
 
Oisko jotain muuta paikkaa, mistä saisi helposti tilattua cmoy-vahvarin? Lucid labs on sold out, nyt kun olis vähän rahaa sijoittaa sellaseen huippuOPAlla varustettuun malliin.

Kiitos kovasti vinkeistä ja hauskaa Vappua!
 
Toinen olis, grado gs1000 käytettynä jos jollain olis hyvä vinkki? En osaa käyttää noita paypal-juttuja. Vaan pelkästää tilisiirto ja käseinen onnistuu, koska olen aika tyhmä ihminen.

Tietty kuulokevahvistimena toimii nyt behringer uca232-äänikortti, niin mitenhän ne jaksais ajaa tuota gs1000-mallia. Eli kannattaako ensin panostaa pastillirasiaan ja sitten vasta luureihin?
 
^^Otapa yhteyttä YV:llä,niin Grado GS 1000 löytyy myyntiin asti.Hinnasta varmaan myös löytyy sopiva.Tää on siis vinkki!
 
Aikanaan rakensin NJM 4556 opariin perustuvan vahvistimen erillisellä itse tehdyllä kunnolla reguloidulla verkkovirtatähteellä.

Näissä ns. CMOY vahvistimessa itse kiinnittäisin huomiota vastusten arvoihin. Piti aikanaan itse säätää aika paljon laskemalla ja kokeilemalla, että DC offsetin sai säädettyä kuntoon, samoin gainin ja sopivan vahvistuksen.

Toteutuksessa äänenlaatuun vaikuttaa myös komponenttien laatu (myös käytettävä johdotus ja kotelointi).

NJM 4556 antaa useinmiten tarpeeksi virtaa matalaimpedanssilille kuulokkeille (esim Gradot), jos se railsplitter- opari jaksaa sitä tarpeeksi syöttää (jos sitä haluaa käyttää).

Oparin lisäksi muutkin osat vaikuttavat paljon äänenlaatuun. Tuoreessa muistissa ei ole opareiden speksejä, mutta netistä löytyy.

Verkkovirtaan liitetyn virtalähteen kanssa tulee olla varovainen ettei tule ruumista! Paristokäyttöinen on taatusti turvallinen.

NJM 4556 oparin äänenlaatu on kyllä tähän mennessä ollut ihan tyydyttävä, varsinkin kun virranantokyky on melko ok.

Täsmennystä vielä:

Kondensaattoreiden laatu vaikuttaa, niihin itse panostin. Potikan laatu vaikuttaa (Alps on ok, mutta askelvaimennus voi olla ärsyttävä käytössä) Sisäinen johdotus vaikuttaa, kunnon kuparia tai hopeaa. Kunnollinen metallikotelo kannattaa olla. Juotosten laatu vaikuttaa. Piirilevyn laatu vaikuttaa. Huomautuksena että esim. Gradon RA1- vahvistin on tehty saman periaatteen mukaan. Kyllä tälläkin yksinkertaisuudella voi hifistellä muutaman kympin edestä minun mielestäni.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvää settiä kuulokemieheltä. Onko omia projekteja vielä käynnissä?

Osaatko kertoa kokemuksista kahden vs yhden duracellin käytöstä? Meinaan tietysti äänenlaatua, tuleeko kahdesta patterista voimaa sointiin oikeasti?
 
Hyvää settiä kuulokemieheltä. Onko omia projekteja vielä käynnissä?

Osaatko kertoa kokemuksista kahden vs yhden duracellin käytöstä? Meinaan tietysti äänenlaatua, tuleeko kahdesta patterista voimaa sointiin oikeasti?

Tähän on vaikeaa yskiselitteisesti vastata, riippuu millaisia kuulokkeita haluaa vahvistimen kanssa käyttää ja mitä oparia vahvisimessa käyttää. Tämä artikkeli valottaa asiaa aika hyvin:

https://tangentsoft.net/audio/opamp-wv.html

Täältä löytyy erittäin kattavat ohjeet CMOY- tyylisen vahvisimen rakenteluun, auttaa alkuun jos haluat itse rakentaa vahvistimen alusta asti:

https://tangentsoft.net/audio/cmoy/

On vuosia siitä kun tuon oman projektin rakentelin, taisin paristoilla testailla vain rakenteluvaiheessa että suunnilleen toimii tarkoitetulla tavalla.
 
^ Ei mahdu enää kansi kiinni :D. Mutta muutoin varmasti hyvä. Mitkä discrete oparit tuossa on?
 
Tämän projektin voi kyllä viedä ihan pitkällekin vaikka peruskytkentä on hyvin yksinkertainen. Tämä kelpasi aikanaan Joseph Gradollekin:

https://www.head-fi.org/threads/grado-hpa-1-gs1000i.647205/

Suosittelen kokeilemaan vaikka vähän kalliimmillakin osilla jos into riittää. NJM 4556 oparissa on yhä potentiaalia vaikka se onkin sieltä vanhemmasta päästä. Sen ympärille saa rakennettua taustaltaan täysin hiljaisen ja äänenlaadultaan kelvon vahvistimen joka ajaa aika matalaimpedanssisia kuulokkeita kohtalaisen hyvin (esim. Gradot). Suosittelen perehtymään aiheeseen ja kokeilemaan itse. CMOY on vain yksi esimerkki mitä kytkennän ympärille voi saada aikaan. (Tämä oma nöyrä mielipiteeni.)
 
ATD: wow.

Kuulokemies: en kyllä osaa tehdä itse cmoyvahvistinta. Tai en ole ainakaan yrittänyt -ehkä joku päivä noiden vinkkiesi innoittamana.

Pari cmoyta olen omistanut joskus, ja millään niistä ei tuntunut puhti lainkaan riittävän Senkun HD-650 kanssa. Erilaiset Gradot taas hoitui melko mallikkaasti. Mistähän tämä johtuu? Eikö perus yhden patterin cmoy vaan jaksa korkeampi-ohmisia kuulokkeita ajaa?
 
Onko harrastajilla tiedossa opa551/552 äänenlaadsuta. Ja Audeep-rasioista, joiden sisällä nämä ovat? Taitaa jäädä tulliin mun canadasta ostama ja jo maksettu cmoy-amppari kun en tajua noista tullin jutuista mitään :(

Niin pitäis hommata EU:n sisältä ja tämä audeep toimii romaniassa.
 
Ei mut jei, sain tullimaksut sun muut hoidettua canadasta tulevaan vahvariin. opa on 2134 ja muutkin palikat vissiin ihan hyvät. Nyt odotellaan milloin laite on postista haettavissa.
 
Mulla saattaa olla jossain vanhassa jemmassa nippu erilaisia OPA-lutikoita. Kiinnostaisko rollata niitä? Jos laittaa siihen piirilevylle kannan OPA:lle, niin niitä saa helposti vaihdettua.
 
Back
Ylös