Chorus compact 662 ja AW6-i suotimien erilaisuudet?

ahvenistofan

Käyttäjä
Liittynyt
14.6.2008
Viestejä
369
Omistan nuo 662:set ja satuin tutkimaan sen suodinta. On aina häirinnyt kaiuttimien liika kirkkaus. Satuin netistä tutkimaan vastaavaa rakennussarjaa ja huomasin erilaisuudet suotimessa:

http://www.hifitalo.fi/shop/sivut/aw6_suodin.htm

R3 vastus oli 662:sessa muistaakseni joku 1.7 ohmia tai lähellä kun se taas AW6 versiossa on 2.7 ohmia. Vastus R4 taas oli 10 ohmia kun se on AW6 versiossa on 8.2 ohmia. Myös kondensaattori on 662:sessa 3.3uf kun se pitäis olla 3.9uf. Mitä tuosta seuraa kun laittaa nuo vastukset vastaamaan AW6 suodinta? No kirkkaus häipyy. 8) Kondensaattoria en ole vaihtanut isompaan vielä mutta vaikutus taitaa olla niin pieni, että sillä ei ole väliä. Eli jos joku kärsii 662:ten kanssa liiasta kirkkaudesta niin ei muuta kun kajarit auki ja osia vaihtaan... Ääni on nautittava yhdessä Martin Logan Abyss subbarin kanssa...
 
AW6-i -malliin oli hifitalolla jokin ohje diskantin tason alentamiseen juurikin vastusta vaihtamalla. Tuo saattaisi vielä löytyä hifitalon foorumilta. Itseltäni tuo modaus jäi aikanaan tekemättä.
 
Modaus kannattaa tehdä kyllä. Tulee avarmapi ääni, kaiuttimet häviää aika hyvin äänikuvasta ja sehän tarkoitus on.
 
Jeesusvanha ketju, mutta kysäistääs nyt kuitenkin. Eli liekö tuota modausohjetta jossain saatavilla? Aloitusviestin linkki kun ei yllättäen enää toimi. Itsellä kun nuo kaiuttimet on ja niiden äänestä sinänsä kovasti tykkään, mutta tuo kirkkaus välillä häiritsee.
 
^ toki voit ensin kokeilla mitä tekee esim. huoparinkulat suuntaimessa. Sellainen modaus _voi_ olla ainakin erilainen kuin suora määrän tiputtaminen.
 
Back
Ylös