Chord Epic

isojussi

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
18 971
Kaupunki
Hellsinki
Onkos kellään näistä Chordin Epic piuhoista kokemuksia? Varsinkin kokemukset tasamaan laitteistoissa kiinnostavat kovasti ja varsinkin jos joku on verrannut NACA5:een tai DMF-2:een niin kiva olisi kuulla mihin suuntaan saundi muuttuu noilla piuhoilla. Kaikki muutkin kokemukset kyseisitä piuhoista toki kiinnostavat ;)...

Jukka
 
Täältä löytyy epicciä Densenin ja Focalien väliltä. Fyysisesti erittäin pätevän oloista tavaraa. Toimii ainakin Densenin perässä varsin mainiosti. Tukee mielestäni hyvin kyseisen vaffin vahvuuksia. Mainitsemistasi letkuista ei ole kokemusta, mutta voisin arvella, että epicit tarjoaisivat hieman kirkkaampaa, ilmavampaa soundia. Mukaan kun on tuota hopeaa sotkettu. Bassot ovat erittäin tiukat ja kontrolloidut. Jostain lukemastani on jäänyt sellainen kuva, että naca5 toistaisi alapään hitusen muhkeammin ja potkivammin. Näin ainakin, jos muistiini on luottamista. Tietysti kokeilemalla tämä selviää. ;)
 
Kiva kuulla että Densenillä toimii ainakin, se antaa jotain suuntaa kun itsekkin yhden Densenin olen omistanut, tosin hiukan eri luokan peli se B-100 oli kuin tuo B-150. Noissa epäilyttää osaltaan juuri tuo hopea sillä liikaa lisää kirkkauttakaan en saundiin ole hakemassa. Monelta suunnalta noita piuhoja kuitenkin kehutaan juurikin myös Expoille sopiviksi joten siksi ne kiinnostavat. Kyllähän noita mielellään testaisi mutta hankalaa taitaa täällä Suomessa olla. Mistähän puljusta noita voisi kokeeksi pyytää?

Jukka
 
Huh, menipä pitkäksi tämä yö...

Hifimesta Turussa toimii Chordin maahantuojana. Tässä jonkinlainen lista jälleenmyyjistä.
 
Itselläni oli kyseiset piuhat Naitin persiissä ennen naca5:sta. Mielestäni eivät ainakaan tuo Nait 5i:n kanssa toimineet aivan halutulla tavalla, yläpäästä tuli kirkas ja vähän kireäkin. Kontrollia ja tarkkuutta noista tosin löytyi.
NAC A5 rauhoitti settiä kuitenkin oikeaan suuntaan joten Epicit saivat lähteä.
 
Minullakin nuo Epicit (Super Twin) on Atollin ja Usherin välillä. Usherit ovat aika elävähköt kaiuttimet eikä Atollkaan vaisuimmasta päästä ole, mutta en ole silti pitänyt Epiccejä yhtään liian kirkkaina. Aikaisemmin on setissä käväisseet mm. Bilteman kupari, Supran Ply 3.4, QEDin Silver Anniversary XT ja Nordostin Blue Heaven rev 2 ja niistä Epic eroittuu mielestäni selvästi edukseen juuri noissa Flat-ominaisuuksissa, mitä itsekin arvostan.

Uskon kyllä, että voivat olla liian kirkkaat joillain laitteilla. Usein myös Epiceistä puhutaan, että vaatisivat ainakin 200h sisäänajon avautuakseen. Mielestäni laitteistoni ääni kyllä paranikin tämän "sisäänajon" aikana, mutta siihen en ota kantaa totuinko vain ääneen vai tapahtuiko todella sisäänajoa.

Joka tapauksessa hyvät (ja hienot :)) kaapelit.
 
Itsekkin olen lueskellut tuosta että vaativat pitkän sisäänajon ennenkuin antavat parastaan ulos. Pitää koittaa katsella jos jostakin tulisi tuollaiset käytettynä vastaan. Suomessa tuskin näitä kuitenkaan käytettynä liikkuu joten pitää ulkomailta katsella. Jos joku meinaa hankkiutua omistaan eroon niin ottakoon yhteyksiä ;)...

Jukka
 
Back
Ylös