Chord Electronics

einoj

Käyttäjä
Liittynyt
11.11.2014
Viestejä
7
Kaupunki
Oulu
Iltamia.

Onko kenelläkään kokemuksia otsikon valmistajan laitteista? Ei taideta Suomeen vielä tuoda, mutta ilmeisen kova pyöritys päällä saarivaltioissa. Lähinnä kiinnostaisi tietää DACeista enemmän, näyttää olevan useampi testivoitto Hugolla povarissa.

Julkaisivat CESissä kaksi uutta mallia, Hugo TT ja Chordette 2Qute. Erityisesti tuo 2Qute vaikuttaa terhakkaalta, ei sattuisi kenelläkään olemaan vanhempaa Hugon mallia (uudessa 2Qute mallissa Hugon rauta on laitettu Chordetten purkkiin)?

Tässä vielä firman esite.

http://www.chordelectronics.co.uk
 
Todella kova hype, väittävät myyneensä 10 000 Hugoa. Veikkaan että pian tulee 5-6ke laite myös vielä paremmalla laskentateholla. 6moons o juttua TT kans.
 
Tuota Hugo DA-muunninta on kovasti hehkutettu ulkomaisilla foorumeilla. Itseen ei uppoa vaan näiden laitteiden ulkonäkö sitten yhtään.
 
^ Laitteen muotoilu jakaa taatusti mielipiteitä… Jos kriteerinä on pelkkä äänenlaatu, on Hugo hypensä ansainnut IMHO. Soundi on erittäin ”koukuttava”, dynaaminen ja erotteleva (olematta kuitenkaan ylianalyyttinen tai rasittava). Erinomainen timbre ja 3d-stage. Loistopeli.

Tuo 2Qute on varmasti mainio hankinta, jos ei tarvitse kuulokeantoa, tai aio käyttää DACia mobiilikäytössä.

-matti
 
Laitetaas tänne vähän raporttia sen jälkeen, kun Hugo tuli taloon. Ylipäätään Chord ansaitsee oman ryhmänsä nyt, kun yhtiön da-muuntimien myynti on ottanut vauhtia Suomessakin.

Vertailin kotona kolmea da-muunninta rinnakkain: Hugo, nDac (ilman lisävirtoja) ja saksalainen T+A 8. Parin päivän aikana demoilin 5-10 tuttua biisiä sekä Tidalilla että cd-levyillä. Tidalilla käytössä Hugon usb-otto, cd:llä koaksaalinen liitäntä. Tämä oli siis kaikki käytännössä cd-laatuista tavaraa, hiresiä en kokeillut, kun en ole toistaiseksi niistä jaksanut kiinnostua.

Yleisiä huomioita:

Hugossa erittäin tarkka, luonnollinen, musikaalinen ja epädigitaalisen kuuloinen ääni. Jos vertaa tunnettuihin flättäribrändeihin, mukana on naimimaista energisyyttä alukkeissa ja rytmeissä ja linnimäistä avoimuutta. Edellä mainituilla on talon soundinsa, Hugossa ei nyt ainakaan ensipäivien perusteella tunnu olevan omaa "Chord-leimaa". Chord suunnittelee itse omat da-lastunsa, ja virranhan laite ottaa paristosta, joka on uudelleenladattava. Tämä ei tee systeemiä kankeaksi, sillä paristo voi olla käytännössä koko ajan verkkovirrassa latautumassa.

Naimin transientit ovat hiukan kovemmat ja rytmikkäämmät kuin Hugossa. Naimin lauluäänten toistoa kuvailisin hieman karheammaksi kuin Hugon. Stereokuva on suurpiirteisempi ja paketti on hiukan "flätimpi", eli musiikki toistuu pikkasen rytmiikan ehdoilla. Tuo karheus on ehkä makuasia, esimerkiksi Kyllikin laulu alkaa sellosoololla, jonka Naim tekee upeasti. Muutenkin vähän tylympään musiikkiin Naim saattaa tuoda enemmän luonnetta kuin Chord.

T+A:n soundi on hyvin organisoitu, yksityiskohtainen ja siisti, britteihin verrattuna ehkä vähän kohteliaskin. Bassojen bottom endissä potkua oli eniten, mutta eikös groove synny pikemminkin yläbassojen nopeudesta? T+A:n kotelo on joukon hienoin ja liitännät ja oheistoiminnot kattavat - erilaisilla digifilttereillä voi valita kymmenkunta erilaista soivaa lopputulosta. Ei kuitenkaan herättänyt omistamisen tunnetta samassa määrin kuin brittiraudat.

Olen tykännyt nDacista paljonkin, mutta tietyin varauksin. Ehkä päällimmäisin on se, että näyttääkseen parastaan laite tarvitsee lisävirtaa, minkä jälkeen lähteeseen on palanut ovh-hinnoin jo n. 9 kE. Toinen varaus on usb-oton puute. Hugo tuntuu tekevän saman reilusti alle kahdella tontulla.

Hugossa on myös esivahvistin, mutta toistaiseksi olen ohittanut sen ja käyttänyt Supernait 2:n esivahvistinta, lähinnä jälkimmäisen erittäin mukavan volyymisäädön takia. Hugon kehittäjä Rob Watts tietysti suosittelee laitteen omaa esivahvistinta ja hieman epäortodoksisesti valokuitukaapelia. Myöskään optista kaapelia en ole vielä ehtinyt testaamaan.

Tuossa vielä testibiisejä:

Emma Salokoski: Miksi sä meet?
Michael Jackson: Black or white
Sting: Heavy cloud no rain
Eric Clapton: Before you accuse me (Unplugged)
Emma Salokoski & Maria Ylipää: Kyllikin laulu
Sibelius: Aallottaret (Vänskä/Bis)
22 Pistepirkko: Birdy
Norah Jones: Sunrise
Daft Punk: Get lucky
 
Hyvältä kuulosta, mulla ollut käytössä pari mojo sekä qute2 lisävirtalähteellä( Tidal Sony z3 tab-->usb otg-->mojo 24/192 ulos tuolla) ja voin sanoa, että molemmat loivat aivan käsittämättömän hienoa ääntä hintaisekseen. Jopa vinyylin kuuntelu on jäänut todella vähälle. Oma setitys on sellainen, että tuo qute2 antoi hieman liian pehmeää ääntä ulos(ehkä putkietunen vaikutti, mutta mojon kanssa särmää löytyy), varsinkin raskaammalla musiikiilla, kaikki muut genret soivat sitten loistavasti. Möin siis tuon qute2 ja palasin Mojoon, jonka hinta/laatusuhde on jotain ennen näkemätöntä, ainakin omassa setissäni. Mojon jälkeen ei ole tullut kertaakaan mieleen muu kuin musiikki tai on kolmas Mojo ja siihen Focalin Elearit.
 
Kiitos havainnoista, todella mielenkiintoista luettavaa. Hugohan on juuri Naim-foorumilla kerännyt paljon kehuja ja on monella Naim-harrastajalla käytössä tätä nykyä, mutta jakaa kuitenkin mielipiteitä paljon. Naim DAC:n virtalähteiden puolesta on toki edullisempiakin vaihtoehtoja kuin tuo 9ke loppuhinta, mutta itsekin olen mennyt ilman lisävirtoja vaikka paria lisävirtasta on testattukin omassa laitteistossa.

Oliko Naim DAC siis kytkettynä CD-soittimeen ja Hugo USB:llä tietokoneeseen? Transportin vaikutus äänenlaatuun on kuitenkin selkeä. Tämän olen huomannut eri USB-siltoja testaillessani Naim DAC:n kanssa. Naim DACin kytkemiseksi tietokoneeseen tarvitaan tosiaan se USB-silta väliin.

Pakko tuo Hugo on varmaan jossain välissä testata, sen verran hypetetty laite kyseessä.
 
Tuossa vielä kytkentäkaaviot cd-toistolle ja suorasuihkutukselle:

Hugo:
Rega Apollo-r (digi out, siis transporttina) > Monster coaxial > Hugo > Audioquest big sur rca-rca > Supernait2
ja
Macbook Pro/Tidal/Chrome-selain > Hugon USB-kaapeli > Hugo > Audioquest rca-rca > SN2

nDac:
Apollo-r > Monster coaxial > nDac > Green Name din-din > SN2
ja
MB Pro/Tidal/Chrome (optical out) > Techlink optical > nDac > Green Name din-din > SN2
 
Tuossa vielä kytkentäkaaviot cd-toistolle ja suorasuihkutukselle:

Hugo:
Rega Apollo-r (digi out, siis transporttina) > Monster coaxial > Hugo > Audioquest big sur rca-rca > Supernait2
ja
Macbook Pro/Tidal/Chrome-selain > Hugon USB-kaapeli > Hugo > Audioquest rca-rca > SN2

nDac:
Apollo-r > Monster coaxial > nDac > Green Name din-din > SN2
ja
MB Pro/Tidal/Chrome (optical out) > Techlink optical > nDac > Green Name din-din > SN2

Testasitko ikinä USB to S/PDIF muuninta tuossa MacBookin ja Naim DACin välissä? Itsellä toiminut huomattavasti paremmin kuin optinen lähtö tietokoneesta jota käytin aikanaan, tosin siitä jo 7-8 vuotta aikaa. Näissä on yllättävän isoja eroja äänenlaadullisesti.

CD-levyjen kanssa onkin lähes identtinen vertailuympäristö.
 
En testannut. Sen verran selviä luonne-eroja löysin laitteista, että oletan niiden pysyvän optinen/koaksaalinen-valinnasta huolimatta, edellyttäen tietysti, että tietokoneen optinen ulostulo on laadukkaasti toteutettu.
 
Kyllä Ndac on täysin eri eläin kunnollisen usb-spdif muuntimen kanssa. Optisella se on enemmän elottoman kuuloinen. En ihmettele lopputulosta.
 
Okei, hienoa, että tuotakin on testailtu, enkä epäile kuulemaanne lopputulosta.

Muuttujia on paljon, ja vaikka itselle muodostuu jokin vankka käsitys, olen "lopullisen totuuden" suhteen hyvin relativistinen.

Olen tänään kuunnellut mm. Mozartin viulukonserttoja, Bachia Ismo Eskelisen kitaraversioina, Kannaste-Ojajärvi Quartetia sekä Chet Bakeria. Uudet hankinnat tuovat uutta mielenkiintoa kuunteluun.
 
Ei ole suinkaan tarkoitus väheksyä Hugoa, tiedän että kyseessä on kova peli, ei se muuten olisi tuollaista hypeä saanut aikaiseksi. Lukuisia palkintoja ja arvostelumenestystäkin löytyy. Kiinnosti vain millainen testiasetelma sinulla siellä oli.
 
Sama homma. Lähinnä oli tarkoitus osoittaa mitä itse olen huomioinut optinen vastaan bnc ndacilla. Se on hyvä dacci kun vaan käyttää muunninta välissä. Chordista ei ole kokemusta
 
Pelkkää hyvää sanottavaa Hugosta. En ole testannut muiden laitteiden kanssa mutta kuulokekäytössä aivan mahtava peli! Periaatteessa tuota voisi testata vs Linn Klimax DSM, tosin olisi aika hurjaa jos 1700e laite veisi 22000e laitteen :)

Eemeli
 
Muoks. Meni väärin. Täysin mahdotonta. Vaikka miten tuota hugoa on "hypetetty" niin ei se mikään Linni ole.
 
Viimeksi muokattu:
Muoks. Meni väärin. Täysin mahdotonta. Vaikka miten tuota hugoa on "hypetetty" niin ei se mikään Linni ole.

Kyllä se aika epätodennäköiseltä kuulostaisi, mutta ei se mahdotonta ole. Se mitä itse olen Klimaxia kuullut tykkäsin hitosti vaikka ne alemman pään laitteet mitä olen kuullut ei niin kauheasti säväyttäneetkään. Majikin kajarit on omaan makuun olleet tosi jees. Varsinkin 109:t oikeassa tilassa.
 
Back
Ylös