CD vs. SACD 2-kanavaisena

Ojalto81

Hifiharrastaja
Liittynyt
25.12.2007
Viestejä
6
Kaupunki
Alavus
En ole vielä tutustunut juurikaan tuohon SACD-formaattiin. SACD-hybridilevyjä hyllyssä kuitenkin on joitain ja DVD-soitin tarttis vaihtaa parempaan.

Kysynkin, että onko tuosta SACD:stä hyötyä normi 2-kanava kuuntelussa?

Tarkoituksena olisi siis ostaa uusi DVD-soitin, SACD/DVD-Audio -ominaisuuksilla tai ilman. Onko hyötyä panostaa SACD-toistoon vai onko parempia valita normi CD:llä hyvin toimiva soitin, riippumatta siitä toistaako se SACD:tä?


Entä mitä arvon raati on mieltä Cambridge Audio Azur 540D V2:sta?
 
Riippuu musiikimaustasi, klassisella puolella ainakin panostetaan SACD:hen mutta populäärimusiikki on käytännössä täysin CD:llä.

Henkilökohtaisesti nyrkkisääntönä sanoisin että osta se joka soittaa parhaiten CD:tä, jos soittaa bonuksena SACD:t niin kiva. SACD:n juju on minusta monikanavaisuus jos sitä on mahdollisuus käyttää, mutta sekin on musiikkimausta riippuen usein "marginaaliharrastus".
 
Riippuu varmaan, mitä SACD-levyjä sinulla on. Toisilla on monikanavaäänen lisäksi myös stereo-miksaus DSD:nä, toisilla ei. Seuraavaksi kannattaa miettiä, erottavatko korvasi tai laitteesi sitä. Toisaalta joistain äänitteistä on julkaistu SACD:nä stereo- tai mono-uudelleenmiksaukset, jotka ovat oikeasti hyvin tehtyjä (vrt. kompressoidut CD-uudelleenjulkaisut massoille).

Itselläni on nyt CA:n halvempi soitin DVD89 (SACD/DVD-A jne.), pääpainotus kuitenkin 2ch-musiikin kuuntelussa. Elokuvakäyttöön minulle enemmän kuin riittävä, mutta olen kuitenkin tullut semmoiseen tulokseen, että jossain vaiheessa tuohon rinnalle pitää hankkia dedikoitu CD-soitin, todennäköisesti vielä SACD-tuella. Mainitsemasi laite lienee kuitenkin parempi CD-toistossa, kuin tämä omani.
 
Kiitos vastauksista.

Tuon SACD-ominaisuuden olen jo päättänyt unohtaa.

Kertokaahan vielä kokemuksia tuosta soittimesta. Samassa hintaluokassa saa tarjota muitakin, jos on todennut paremmaksi.
 
Ota soitin kuunteluun joltakin kauppiaalta. Jos se tuntuu mahdottomalta ajatukselta, niin yleensä kauppiaat osaavat puhelimessakin luonnehtia soittimen ääntä ainakin kun mainitset myös muun oheislaitteistosi. Vielä parempi jos on toinen vertailusoitin samaan aikaan lainassa.

Yleensä edullisemman pään DVD ja CD-soittimilta ei kannata kauheasti odottaa. Käytettynä voi saada jo vähän parempia.
 
Cambridge Audio Azur 540D V2

Noniin, eilen hain testattavaksi ko. soittimen.

Muutama käytännön asia vain rupesi häiritsemään heti kättelyssä.

Ensiksi, tuntuu olevan poltettujen levyjen suhteen vähän nirso. TDK:n levyt huolii mukisematta, mutta esim. Maxellin levyjä tuumaa melko pitkään. Huonoimpia ei lue lainkaan.

Toiseksi, levykelkka jää vähän sisään, tulee vielä ehkä sentin vetämällä ulospäin. Onko tuo vika vai ominaisuus?

Kolmanneksi vielä, sottimesta kuuluu melko selvä tikutus/nakutus. Ei tuo nyt pääse häiritsemään, kuin ehkä leffojen todella hiljaisissa kohdissa mutta kuitenkin.

Olisiko kellään kommenttia noihin seikkoihin?

Äänenlaadun arvioin sitten omilla korvilla. Ei kyllä ollenkaan pöllömmältä kuulostanut noin äkkiseltään.

Kiitos!
 
Jätetäänpäs ne viisastelut vähemmälle :)

Jos jollain on ihan oikeesi vastauksia mun kysymyksiin, niin saa avautua.

Haluaisin vaan tietää, että onko tuo härveli ylipäätänsä ehjä?
 
En tiedä, mutta PS3:lla voi soitella suurin piirtein kaiken minkä sisään heittää (vaan ei DVD-Audiota). Hieman puhinaahan se pitää, mutta toisaalta sen sijoittaminenkin on helppoa bluetooth-kaukosäätimen takia. DVD-, blu-ray- yms. onkin sitten paremmalla mallilla kuin missään muualla.
 
Vs: Azur 540D

Viallinen tuon härvelin täytyy olla. Eilen innostui lukemaan kaikki levyt mitä tarjosin vaikka yritin kattella vanhoja, huonolaatuisia ja naarmuisia levyjä. Aamulla koittaessa taas ei kelvannut mikään, ennen kuin 10-15 yrityksen jälkeen kelpas taas kaikki. Täytyy vissiin vaatia uusi tilalle...
 
Vs: Azur 540D

Viallinen tuon härvelin täytyy olla. Eilen innostui lukemaan kaikki levyt mitä tarjosin vaikka yritin kattella vanhoja, huonolaatuisia ja naarmuisia levyjä. Aamulla koittaessa taas ei kelvannut mikään, ennen kuin 10-15 yrityksen jälkeen kelpas taas kaikki. Täytyy vissiin vaatia uusi tilalle...

Saitko tilalle uuden soittimen?
 
Vs: Azur 540D

Calyman on ollut viimeksi 3 vuotta sitten täällä.
 
Back
Ylös