cd - verkkosoitin - levysoitin

  • Keskustelun aloittaja linn
  • Aloituspäivämäärä
Tilanne
Keskustelu on suljettu.

linn

Käyttäjä
Liittynyt
21.1.2009
Viestejä
53
Tervehdys

Teimme eilen vertailun cd-, verkko-, ja levysoittimen kesken. Laitteet olivat Exposure MCX cd-soitin,
Linn Klimax verkkosoitin, LP 12 levysoitin ( radikal, akiva, ekos yms.). Etuvahvistin ja pääte Linn Akurate, välijohdot Akuratum,
kaiuttimet Akurate 242 ja kaiutinkaapelit Linn k600.

Kuuntelimme Linn recordsin tuottamaa The blue nile albumia A Walk Across the Rooftops (1984), joka löytyi soitettavaksi kaikille soittimille.

Exposure MCX
Musiikki tuli CD-soittimesta ulos hienosti, kaikki tuntui olevan kohdallaan, ei mitään valittamista.

Linn Klimax
Seuraavaksi verkkosoitin. Kaikki soittimet saivat lisää sävyjä, soinnin ilmavuus, vapautuneisuus ja dynamiikka lisääntyivät.
Musiikin hiljaiset kohdat saivat lisää sävyjä, tarkkuutta, rytmistä täsmällisyyttä. Musiikki oli kaikinpuolin nautittavaa.

LP 12 Radikal
Musiikin toistossa astuimme vielä suuremman askeleen eteenpäin kuin cd-soittimen ja verkkosoittimen välillä.
Sävyt ja yksityiskohdat lisääntyivät huikeasti, varsinkin sähkökitarassa ja basso kuluissa se oli selkeästi kuultavissa,
kyllä se kuului niin selvästi kaikessa musiikissa. Vinyylillä soittimissa oli mahtavasti ilmavuutta, tilaa, sähkökitarasta
kuuluivat soittajan hienot yksityiskohdat ja kielten räminät. Musiikki toistui aivan mainiosti. LP 12 on rautaa, ei sitä vielä ole päihitetty musiikin toistajana.

Huomioitavia asioita:
Digi-aineisto oli otettu 1984 tuotetulta CD-levyltä, ei studio master tasoa. Vinyli oli samalta vuodelta.
Klimax verkkosoitinta soitettiin Akurate vahvistettuna, emme saaneet siitä kaikkea irti.

Oma arvio
Klimax verkkosoittimen ja LP 12 kanssa voisin elää tyytyväisenä, musiikki toistuu erinomaisesti.
CD-soitin ei täytä kaikkia niitä ominaisuuksia joita musiikintoistolta haluan, se on vielä hieman kahden seinän väliin puristettu,
musiikki ei tule täysin vapautuneesti.

TV Jyrki
 
Siellä käyn aika usein juomassa kupposen Ossin sumppia, on nääs luvannut pitää aina pannun kuumana, samalla voin
myös kuunnella musiikkia nojatuolissa, eikä maksa mitään. Eilen join useemman santsi kupin maidon kanssa.
 
Mielenkiintoista vertailua. Kyllä tuo striimaaminen on pakko hyväksyä jos haluaa nauttia hyvästä äänentoistosta, niin paljon kuin perinteisiä cd kiekkoja arvostan.
 
Mielenkiintoinen vertailutesti, vaikka vähän pintapuolinen olikin.


Itsellä kiinnostaisi tehdä vastaavan tyylinen vertailu Naim DAC - Linn majik DS ja Majik TT/LP12. Täytynee jossain vaiheessa yrittää liikkeen kanssa järjestää.
 
Eipä olisi Ossi osannut tehdä parempaa testiä. Nyt kaikki LINN fanboyt ostoksille :)
 
Oho linn nimimerkki totesi 15k Linn sourcen paremmaksi kuin 4k ei-Linn sourcen. Way to go.
 
Mielestäni se oli hyvä vertailu. Ei viitsitty tehdä sitä suoraan hintalappujen perusteella, oli mukavampi kuunnella musaa.
Se oli sitä hi-fi harrastusta parhaimmillaan. Linn on paras. :D
 
linn sanoi:
Mielestäni se oli hyvä vertailu. Ei viitsitty tehdä sitä suoraan hintalappujen perusteella, oli mukavampi kuunnella musaa.
Se oli sitä hi-fi harrastusta parhaimmillaan. Linn on paras. :D
Aika hyvää provoa. Eiköhän tästä saada vielä hyvää juupas-eipäs keskustelua ja kassakone kilisee dotcomissa :)
 
Mika ja Lator, taidatte olla eipäs-juupas miehiä. Mielestäni keskustelun alku oli asiallista keskustelua ihan mielenkiintoisesta asiasta.
 
linn sanoi:
LP 12 Radikal
Sävyt ja yksityiskohdat lisääntyivät huikeasti, ...

Varmasti. Tuolta kuuluu kaikkea kivaa jota ei löydy edes studiomasteriltakaan, esim. suhinat ja rutinat.


linn sanoi:
Linn Klimax
Seuraavaksi verkkosoitin. Kaikki soittimet saivat lisää sävyjä, soinnin ilmavuus, vapautuneisuus ja dynamiikka lisääntyivät.
Musiikin hiljaiset kohdat saivat lisää sävyjä, tarkkuutta, rytmistä täsmällisyyttä.

Huomioitavia asioita:
Digi-aineisto oli otettu 1984 tuotetulta CD-levyltä, ei studio master tasoa.

Huomioitavia asioita II:
Kun CD:n striimaa kovolle niin toisto paranee. Hyvä tietää näiden CD-R:ien kanssa pulatessa :D
 
linn sanoi:
Siellä käyn aika usein juomassa kupposen Ossin sumppia, on nääs luvannut pitää aina pannun kuumana, samalla voin
myös kuunnella musiikkia nojatuolissa, eikä maksa mitään. Eilen join useemman santsi kupin maidon kanssa.

Nyt kun näitä juttuja rustaa mandaatilla niin siellä kupposen äärellä voisi ylipappi oikolukea ettei tule tohkeissaan mitään suurempia ylilyöntejä laittaneeksi.
 
Toi Blu Nile on saanut sen verran hyvät arviot, että paninpa levyn Helmet-varaukseen. Katsotaan pääsenkö tunnelmaan ihan vaan Rega P9:llä. Mulla ei ole henkilökohtaisesti mitään LINNiä vastaan. Nää 'Viva LINN' threadit on oikeasti hyvää viihdettä, jota kelpaa lukea kahvikupposen ääressä :).
 
Seuraavasta asiaan liittymättömästä viestistä tai henkilökohtaisuudesta ketju menee lukkoon. t. rajani
 
Testi oli mielenkiintoinen. Vaikka CD:n pitäisi kattaa ihmisen kuulon taajuusalue riittävän hyvin, vinyylistä kuuli tilavaikutelman kuitenkin paremmin. Samanlaisen parannuksen huomaa kun siirtyy digi-puolella mp3:sta CD-levyyn ja siitä vielä studio masteriin. Tämän tapaisia testejä olisi hauska kuulla lisää. Olisi mielenkiintoista laittaa studio master ja vinyyli vastakkain.
 
No itsekkin tuota Radikaalattua Sondekkia kuulleena on sanottava että onhan se hyvä, mutta on tuo hintakin aika posketon. Uskallan väittää että toisella merkillä yhtä hyvään tai paljon parempaan pääsee selkeästi halvemmallakin. Joillekkin toki se Linn on se juttu ja ymmärrän kyllä senkin täysin eikä siinä mitään pahaa ole. Huonostihan se menisikin jos tuo yybervinyylisource ei olisi Expon soitinta voittanut :). Ihan mielenkiintoinen vertailu silti. Itse olen kuullut sekä tuota Klimaxia mikä oli toki hyvä, että tuota parasta Sondekkia mikä on mainio myös. EXpoa en valitettavasti ole kuullut mutta mieli tekisi kyllä. Siitä olen kyllä samaa mieltä että hyvällä levyllä hyvää vinyylilähdettä on todella hankala päihittää minkään digilähteen. Toisaalta taas olen sitä mielti että diginä pääsee tänä päivänä jo murto-osallakin tuon Klimaxin hinnasta niin hyviin tuloksiin että pistää vähän miettimään mihin rahansa laittaa jos digi-sourcea on hankkimassa. Itsekkin kyllä osallistuisin vastaavaan vertailuun mielelläni jos siihen tilaisuus tarjoutuisi :).
 
Hackman sanoi:
Vaikka CD:n pitäisi kattaa ihmisen kuulon taajuusalue riittävän hyvin, vinyylistä kuuli tilavaikutelman kuitenkin paremmin.
Olisi mielenkiintoista laittaa studio master ja vinyyli vastakkain.

Veikkaan että vinyyli lisää omat tilavaikutelmat joita ei ole edes studio masterissa. Mekaanisluentainen lähde muuttuu itsekin hiukan instrumentiksi, vrt. kitaravahvarin jousikaiku.
 
Välitän keskusteluun liittyvän Musiikin.com kommentin Ossilta.


Moderaattorin muokkaus:
Välitän tässä yhdistyksen hallituksen terveiset että tällainen välikäden kautta tapahtuva mainonta ei ole oikein sopivaa varsinkin jos ko. käyttäjällä on porttikielto tälle osiolle. t. rajani
 
Nyt jos yllä nähty haamukirjoitus suodaan niin samalla voi kait jo kysästä tunteeko kukaan ko. "alter egoa". Mä en usko nimim. linniin ennen kuin toisin todistetaan :p
 
Tilanne
Keskustelu on suljettu.
Back
Ylös