cd-soittimista

  • Keskustelun aloittaja Deleted member 7852
  • Aloituspäivämäärä
D

Deleted member 7852

Hep! Tässä on nyt tullu kokeiltua/omistettua seuraavia soittimia: Creek cd50mk, Vincent cd-s6, Conconance cd120linear, Music Hall cd25.2, Cambridge Audio Azur 640cs v2, Sony edullinen..

Havainto: Mitä enemmän soitin maksaa sen p####mmalta huonot/huonohkot äänitteet kuulostaa. Kahdella viimeksi mainitulla soittimella mikään kuulosta pahalta ja ne ovat edullisimmat. Voidaanko tästä päätellä, että joko a) en ole hankkinut tarpeeksi kallista soitinta b) cd-soittimet ylipäätään on kamalia ???

Mikä olisi soitin joka on a) yhtä mukava ääneltään kuin Azur 640 v2
b) yhtä seurattava ja erotteleva kuin kalliimmat?

Jos jostain joudun tinkimään niin se on erottelu ja seurattavuus, ei teknisesti huonot äänitteet.

Paras kompromissi so far on cd120linear, mutta empä tiedä..
 

Janne

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
2 136
Kaupunki
Oulu
Näinhän se menee, että äänitteet optimoidaan niille paskemmille soittimille, ja sen sitten kuulee.

Jotkin soittimet osaavat kyllä olla melko rasittamattomiakin. Esim. Densen.
 
D

Deleted member 7852

No sepä se ja minä kun tykkään välillä luukuttaa.
 

Knight Rider

Käyttäjä
Liittynyt
27.8.2006
Viestejä
976
Kaupunki
Mikkeli
Huonot levyt soi tuskin hyvin millään laitteilla, mutta halvemmat soittimet antaa enemmän anteeksi ja levyt kuulostaa sen vuoksi paremmilta. Jos taasen kuuntelet parempia levyjä huonoilla laitteilla niin musiikki ei pääse silloinkaan täyteen loistoonsa. Johonkin se raja on vaan vedettävä.

Vahvistimen rooli laitteistossa on mielestäni suurempi kuin soittimen, sanokoot muut mitä hyvänsä. Jos laitetaan kaksi huippuanalyyttistä laitetta (vahvari+cd) samaan settiin niin huonot levyt ei varmastikaan kuulosta hyvältä. Itselläni Arcamin cd on erittäin tarkka ja erotteleva, taasen DK vähän pehmoileva ja lämpimään päin, joten nuo kaksi tasapainottavat toisiaan. Ei mullakaan huonot levyt hyvin soi, mutta kyllä niitä pystyy kuuntelemaan.

Jos tietyn merkkisillä laitteistoilla saadaan huonotkin levyt soimaan hyvin (niinkuin jotkut väittää) niin silloin kyllä jossain täytyy mättää.
 
D

Deleted member 7852

Niin no, kai tuo Copland sitte vähän skarppi on, vaikka toisaalta mehevämpi kuin kokeilemani trankut. Se mehevyys ja munakkuus on just se syy miksi se mulla on. Cabridge ei tosiaan käy korviin, mutta joku Vincent, voi hyvä jumala. Tossa Consonancessa on hyvä puoli se, että voi valita 44.1/88.2 kHz näytetaajudet, joista ensimmäinen on melko kuunneltava. Cambridgen ääniteystävällisyyteen jää kyllä vielä matkaa. Kas kun ei muut valmistajat oo tajunnu laittaa vastaavaa "hyvä äänite/huono äänite" säätöä soittimiinsa. Vois olla todella pätevä patentti, varsinkin jos niissä olisi todella olennainen ero. Vähän kuin triodi/ul jossain putkareissa.
 

Juuso

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
220
Ei huonot levyt sinänsä parannu oikealla soittimella, mutta kyllä mielestäni huonon levyn ja hyvä levyn tulisi suhteessa parantua soinniltaan yhtä paljon kun soitin paranee. Soittimessa on jotain vikaa jos näin ei käy. Monet High End merkit tuntuvat optimoiduilta ns. hifilevyihin kuten Kralliin ja muuhun. Kun niillä sitten soittaa lähes mitä tahansa muuta ne kuulostavat paskalta. Se ei mielestäni todellakaan ole merkki hyvästä soitimesta että voit vain kuunnella osaa äänitteistä. Tuntuu tuo olevan enemmänkin markkinointikikkaa, jolla saadaan megahintaiset eksotiikkavehkeet myytyä asiakkaille. Kyllä markkinoilta löytyy soittimia, jotka täyttävät kunnon musiikin toistimen kriteerit myös cd -puolella. Cambridgen jälkeen loistohankintoja voisi olla esim nuo perinteiset FE -merkit. Rega, Exposure, Naim ja Linn
 

Knight Rider

Käyttäjä
Liittynyt
27.8.2006
Viestejä
976
Kaupunki
Mikkeli
Juuso sanoi:
Cambridgen jälkeen loistohankintoja voisi olla esim nuo perinteiset FE -merkit. Rega, Exposure, Naim ja Linn

Yhtään väheksymättä noita merkkejä täytyy sanoa seuraavaa: ainakaan messuilla esim. Naimin setit eivät ole meikäläistä vakuuttaneet. Ääni oli aikalailla mitäänsanomaton. Mutta messut on aina oma lukunsa. Ei niistä kannata vetää kovin syvällisiä johtopäätöksiä. Toisaalta esim. Naimin soittimet tietyissä seteissä toimii ihan loistavasti.
 

Juuso

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
220
Olen samaa mieltä viime messuista. Naimi kuulosti todella vaisulta. Edellisillä messuilla tilanne oli aivan päinvastainen. En tiedä mitä edustajat olivat ryssineet.
 
D

Deleted member 7852

Kaipa sen cd5i n vois demota. Jos se ei toimi ni ei kai sit mikään
 
P

Pasi Karhunen

Kutvonen sanoi:
Cabridge ei tosiaan käy korviin, mutta joku Vincent, voi hyvä jumala.

Hieman kiinnostaisi tietää, että mitä oli nuo muut vermeet joiden kanssa Vincenttiä kokeilit? itselläni on tuo CD-S6 ja mielestäni sen soundi on kaikkea muuta kuin riipivä tai kireä, varsinkin nykyisillä Siemensin putkilla. Alkup. Philipsit oli kyllä huonommat, se myönnettäköön.

t. Pasi
 
D

Deleted member 7852

Sillon oli toi Copland csa28 hybridi ja mg1.5qr ja Monster m1 kaapelit. Olen minäkin paljon positiivista cd-skuudesta kuullut, mutta ei vaan sopinut.
 

sonus faber

Käyttäjä
Liittynyt
14.8.2006
Viestejä
369
Kutvonen sanoi:
Kaipa sen cd5i n vois demota. Jos se ei toimi ni ei kai sit mikään

Naimeissa on yksi hyvä puoli, ei rasita vaikka luukuttaa mutta on sitli samalla munakas saundeiltaan. Ainakin CD5 ja CD3.5 joita on tullut kuunneltua.
Joissakin kalliissa soittimissa kun tuo saundi tahtoo mennä muniinpuhalteluosastolle, jolloin ei edes erota niitä huonoja äänitteitä.
Toinenkin hyvä puoli Naimin soittimista löytyy, hyvä jälleenmyyntiarvo - sekin kannattaa huomioida soitinten perässä juostessa ja vaihdellessa.
 
D

Deleted member 7852

Vielä siitä kovaa soittamisesta: Mark Knopfler kun soittaa suoria raitoja niin ei rasita, mutta 75-80% levyillä tuska on lisääntynyt resoluution myötä.Pahus, eihän se ollutkaan mikään marimekkoraita mitä se M K soittaa :-X
 

JanJ1

Käyttäjä
Liittynyt
3.8.2006
Viestejä
337
Regan Apollo ja Saturn saavat lähes jokaisessa arvostelussa maininnan siitä kuinka niillä riipivätkin CD:t ovat kuunneltavia, resoluutiota hukkaamatta.
 

Sementti

Käyttäjä
Liittynyt
11.8.2006
Viestejä
1 362
Kaupunki
Kerava
Itseäni ei tuo Regan Apollo oikein vakuuttanut. Sävyissä ei mitään vikaa. Mutta mekaaninen toimivuus oli hanurista. esim. jonkinmoinen pyörimisen ääni (cd vai tuuletin?) kuului selvästi kuuntelupaikalle. Plus ilmeisesti ohjelmallisesta viasta johtuen kaikki osto cd eivät edes toimineet. Välillä rullasi välillä ei, tai sitten hyppi kappaleita miten sattuu. Muutenkin jäi erittäin muovisen ja heppoisen oloinen maku käteen...
 

pirkka

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2006
Viestejä
13 845
Kaupunki
Järvenpää
Ollaampa me nyt Sementti eri mieltä monesta. Ensin hiilareista ja nyt tästä apollosta. Ylimääräisiä ääniä en kuule ja muutenkin laitetta leimaa miellyttävä laadukkuuden tuntu. Mukava että näin edullisesti saa tinkimättömästi valmistetun ja ennenkaikkea upea äänisen soittimen!
 
D

Deleted member 7852

Sementille on sattunu varmaan joku demomalli. Yleensähän noilla laitteilla on tapana päivittyä pikkuhiljaa ilman mitään näkyvää muutosta.


Kiersin eilen osan englannin hifisivustoista ja johan alko Naimia löytymään, siis käytettynä. Onko kellään hajua mitä tilaaminen sieltä maksaa?
 

isojussi

Hallituksen jäsen
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
17 871
Kaupunki
Hellsinki
Kutvonen sanoi:
Kiersin eilen osan englannin hifisivustoista ja johan alko Naimia löytymään, siis käytettynä. Onko kellään hajua mitä tilaaminen sieltä maksaa?

Itse olen ostanut käytettynä Englannista soittimen ja vahvarin. Parcelforcella taitaa hinta olla jotain 40-60 puntaa lentorahtina. Vajaassa kahdessa viikossa on paketti yleensä tullut tänne Itä-Suomeen. Joku DHL tai UPS on tietysti sitten paljonkin nopeampi, mutta hinta pompsahtaa ihan älyttömästi. Eihän tuo ilmaista tuo postitus ole, mutta itse olen silti selvää säästöä sieltä ostaessa saanut. Kannattanee myös katsoa mitä Saksassa on myynnissä, varsinkin Saksan ebayssä, sillä sieltä rahdit ovat halvempia ja tavaraapaljonkin tarjolla. Kannattaa myyjältä kysyä niitä hintoja, sillä noissa on monilla erilaisia käytäntöjä olemassa.

Jukka
 

Ref3A

Käyttäjä
Liittynyt
6.8.2006
Viestejä
415
Mulla on Eletrocompanietin emc-1 up ja olen ruvennut miettimään tuota samaa, siis löytyisikö vielä parempaa soitinta noille huonoille levyille, joita kuuntelen aika lailla. Hyvin tehdyt levyt soivat loistavasti ja se panee miettimään onko se parempi tyytyä siihen, että osa levyistä soi todella loistokkaasti ja loput sitten niin ja näin. Riski siihen, että kaikki soisivat tasapaksusti on olemassa, jos soitin silottelee liikaa sitä mitä levyltä löytyy.

Pidän kyllä EC:n äänestä koko lailla ja mielessä pyörii, että pitäisikö tyytyä kohtaloonsa vai joko antaa modata entistä tai etsiä kokonaan uusi soitin, no nämä ovat nyt taas näitä mietteitä.
 
Ylös