Cd-soittimen vaihtaminen

spour

Käyttäjä
Liittynyt
17.5.2008
Viestejä
445
Tällä hetkellä löytyy Cambridge audion 540c cd-soitin ja vahvistin on Denon avr-2808. Haluaisin soittimen, joka täsmäisi hyvin vahvistimen kanssa ja ääni pitäisi olla parempi, kuin 540c. Miten esim Denon DCD-1500AE tai 700ae? Ulkonäkö menee hyvin yhteen, mutta onko järkeä vaihtaa, jos parannusta tulee vain ulkonäköön? Kertokaa mielipiteitä ja faktojakin :)
 
540C on aika laadukas soitin hintaansa nähden. Joutunet latomaan tiskiin hieman enemmän rahaa että pääset edes samalle tasolle.
 
Jotain tälläistä vähän ajattelinkin. En pelkän ulkonöänkään vuoksi kehtaa ruveta vaihtamaan.
 
Eiköhän tuo soitin ole aikas hyvin linjassa tuon denonin kanssa. Eniten parannusta varmaan saat pistämällä jonkun integroidun missä on kotiteatterikytkentä lisäksi tuohon.
 
Sen verran tiedän, että DCD-1450AR:sta saa pienellä puukottamisella ihan siedettävän soittimen. Oparit uusiksi ja mute-trankut h---vettiin. Tuon tehtyäni möin MuFi:n X-DAC:n. Hyvät D/A-muuntimet noissa kyllä on. Cambridgea pidän kyllä ihan mukavana, mutta vielä 640:kin on aika pehmo.
 
mkutvonen sanoi:
Sen verran tiedän, että DCD-1450AR:sta saa pienellä puukottamisella ihan siedettävän soittimen. Oparit uusiksi ja mute-trankut h---vettiin. Tuon tehtyäni möin MuFi:n X-DAC:n. Hyvät D/A-muuntimet noissa kyllä on. Cambridgea pidän kyllä ihan mukavana, mutta vielä 640:kin on aika pehmo.

Rohkea tietysti heivaisi oparit roskiin ja Fikuksen uusin tilalle:

http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/FETISHIZATOR/fetishizator.html

Tällä kertaa ei putkia, vaan yksi JFET. "One single ended pure class A zero feedback amplifier with field effect transistor (which behaves almost like a triode because the control pin - GATE - has high impedance. It does not consume current to drive the transistor. Gate behaves like a grid.". Mikäs on DIY-gurujen näkemys että toimisiko?
 
Terve!

Ei niinkään vastaa kysymykseen, mutta itse olin tuossa myös päivittämässä cd-soitinta. Muutama soitin kävi kotona pyärähtämässä; Naim 5i, Densen B-410 sekä Densen B-420. Samalla testasin Densen laadukasta B-150 integroitua vahvistinta. Huomasin, että cd-soittimella erot olivat hyvin marginaaliset verrattuna laadukkaan 2-kanava vahvistimen ja Marantzin sr7200 av-vahvistimen välillä. Cd-soittimet meni takaisin kauppaan ja Densen jäi kotiin. Eli mielummin, kun lähteä ensimmäisenä päivittämään cd-soitinta, suosittelen kokeilemaan vahvistimen päivitystä.

Minulla Marantz jäi vielä kotiteatterikäyttöön keskikanavaa ja takakiuttimia soittamaan. Densen hoitaa päätevahvistuken etukanavalle Prosessor Loop:n kautta.

Joonas
 
joo kyllä rahat taitaa mennä jonkin verran hukkaan ostaa hyvä cd-soitin tolle vaffille, tietysti jos ajattelee että päivittää nyt kunnon soittimen ja myöhemmin parempaa vahvaria denonin tilalle niin alkaa olla järkevämpää.
 
Vahvistinta en ole vaihtamassa, koska takana on myös ämyrit ja laitteita kulkee hdmi:n kautta. Tuo soitinkin oli lähinnä ulokonäön takia, mitä en kyllä sittenkään ala ostamaan.
 
spour sanoi:
Haluaisin soittimen, joka täsmäisi hyvin vahvistimen kanssa ja ääni pitäisi olla parempi, kuin 540c. Miten esim Denon DCD-1500AE tai 700ae? Ulkonäkö menee hyvin yhteen, mutta onko järkeä vaihtaa, jos parannusta tulee vain ulkonäköön?

Ääni ei muutu Miksikään cd-soitinta vaihtaessa (tuolla kokoonpanolla).

spour sanoi:
Vahvistinta en ole vaihtamassa, koska takana on myös ämyrit ja laitteita kulkee hdmi:n kautta.

Mitä väliä onko takana ämyrit? Osta sitten 2-kanava vahvistin jota voi käyttää yhdessä av-vahvistimen kanssa. Minullakin vain etukaiuttimia ajaa uusi 2-kanavavahvistin.

lyhyesti ja ytimekkäästi: jos haluat parempaa ääntä, aloita vahvistimesta.
 
Jonex sanoi:
Ääni ei muutu Miksikään cd-soitinta vaihtaessa (tuolla kokoonpanolla).
Aika rohkea väite.
Jonex sanoi:
lyhyesti ja ytimekkäästi: jos haluat parempaa ääntä, aloita vahvistimesta.
Tämä voi hyvin pitää tämän setin tapauksessa paikkaansa.

Minulla oli aiemmassa setissäni 90-luvun puolivälissä ostettu n. 2000 markan CD-soitin, vahvistin ja kaiuttimet; ko. setissä oli sen verran erotteleva vahvistin (Nakamichi IA2), että CD-soittimen äänen puutteet (metallinen, kylmä, rauhaton) tulivat selkeästi esille rauhallisesti soivilla kaiuttimillani (ja myös muilla kokeilluilla kaiuttimilla). CD-soittimen vaihto rauhoitti, lämmitti ja "rytmitti" toistoa ja päästi vahvistimenkin potentiaalin paremmin esille. Eli tuossa setissä CD-soitin oli pullonkaula.
 
AV roippeet usein taitaa digitoida analogisenkin signaalin, joten sen cd soittimen tai refun DAC:n hyöty jää pieneksi sen peruspaskan vahvarin vuoksi. Jos itse harrastaisin hemmabiota, niin aravaratkaisu tuohon olisi ehdottomasti joku perus av prossu ja sitten joku 2ch integroitu jossa se nk. prossukytkentä.
 
Back
Ylös