Cd-soittimen napsuminen

maarte

Käyttäjä
Liittynyt
30.12.2008
Viestejä
19
Huomenta,

eilen pikkutunneilla kuunnellessani hiljaisella volyymilla alkoi häiritsemään cd-soittimen metakka musiikin läpi. Levyn ensimmäisillä raidoilla juuri mitään ei kuulunut mutta sitten loppupään raidoilla "napse" voimistui. Ääni kuului siis suoraan soittimesta, ei kaiuttimista.
Onko tämä vaan ominaisuus noin 5v. vanhassa soittimessa vai liekö jotain vikaa? Soitin on siis tuollainen marantzin 6000 ose.

Tee
 
Toi napsuna tuntuu kyllä ihmeelliseltä, ainahan mekaaninen laite jotain ääntä pitää mutta se on yleensä tasaista ääntä. toivottavasti täältä palstalta löytyy joku jola on samanlainen soitin niin voitte verrata kokemuksia.
 
Kuuluuko napse yhdellä levyllä vai useammalla? Jos levyn loppupään raidoilla on esim poikittaisnaarmu, voi lukupää nakuttaa kun koneisto hakee naarmun kohdalla lukupaikkaa.
 
Tein tässä viikonlopun aikana hieman vertailua muihin saman hintaluokan soittimiin, ja taisi olla vaan korvat turhan herkässä tilassa kun tämän huomion omasta cd:stä tein :p. Jotenkin vaan tapana olla hieman ylikriittinen kaikkien uusien hankintojen kanssa.
 
Monet nykyiset soittimet pitävät ääntä, osassa tuo säksätys on oikeastikin häiritsevää.
Mieleeni tulee nyt harmankardonin ja cambridge audion malleissa ainakin häiritsevän voimakkaana tuommoisen esiintyneen. CA:n malli oli 640, HK:n en muista, molemmat uusina ostettuja.
 
Kopiosuojatuilla levyillä voi lukupää napsua, kun levyissä on tahallisia virheitä (joista soittimien pitäisi selvitä).
 
maarte sanoi:
Huomenta,eilen pikkutunneilla kuunnellessani hiljaisella volyymilla alkoi häiritsemään cd-soittimen metakka musiikin läpi. Levyn ensimmäisillä raidoilla juuri mitään ei kuulunut mutta sitten loppupään raidoilla "napse" voimistui. Ääni kuului siis suoraan soittimesta, ei kaiuttimista.
Onko tämä vaan ominaisuus noin 5v. vanhassa soittimessa vai liekö jotain vikaa? Soitin on siis tuollainen marantzin 6000 ose.Te

Cd-soittimen napsuminen on itselläni korjaantunut sillä, että olen puhdistanut soittimen lukuoptiikan linssin
purkkipaineilmalla ja linssipyyhkeellä, molemmmat ovat valokuva-alan erityistuotteita. Oma soittimeni alkoi ensin huonontaa vähänkin naarmuisten levyjen lukemista ja sitten jopa napsumaan ja pätkimään. Asia katosi edellämainituin konstein, plus että laiton soittmeni päälle vielä varmuudeksi 10 kilon lisäpainon. Paino poistaa levyn alkupyörimisen pikku värinöitä kummasti. En usko, että kyse on laitemerkkiin liittyvästä piirteestä vaan mahdollisesta pölystä laserlukijan linssissä ja mikronaarmusista cd-levyissä. Pahimmillaan kyse voi myös olla pyöritinkoneiston kuluneisuudestakin. Vaatii sitten koneiston vaihdon, joka ei kuitenkaanole kummoinekaan remontti
 
Jos se napse kuuluu jokaisella levyn kierroksella, niin se saattaa johtua (heikkolaatuisesta) lukijakoneistosta joka elää omilla kiskoillaan hiukan. CD-koneiston lukupäässähän on linssi, joka seuraa levyn pinnan liikettä ja ylös alas pomppiessaan saattaa täristää koko koneistoa. Tällaiselle äänelle ei ole oikein mitään tehtävissä.

Ihmettelen syvästi miksi jopa yli 3000 euron cd-soittimiin laitetaan näitä luokattomia dvd-asemia lukuhommiin, olkoon kuinka helppoja vaihtaa tahansa. :mad:
Kuitenkin jotkut ihan normaalit tietokoneen cd-asematkin on tuhat kertaa laadukkaampia kuin nämä mitä hifilaitteissa näkee.
 
Back
Ylös