Cd-soittimen näyttö "aaltoilee"

tokunen

Käyttäjä
Liittynyt
25.9.2007
Viestejä
266
Kaupunki
Uusikaupunki
Olen jo tovin aikaa omistanut Audio Analoguen Paganini -soittimen. Laite toimii kaikin puolin moitteetta - lukuunottamatta pientä kummallisuutta. Vaikka kaikki informaatio onkin selvästi luettavissa cd-soittimen näytöltä, on minua alkanut kummastuttaa näytön "aaltoilu". Näytöllä olevat numerot/teksti eivät siis pysy tasaisesti yhtä kirkkaina, vaan ruudun poikki kulkee tasaisesti kirkkaampia aaltoja. Efekti korostuu selvemmin huomattavaksi, jos ruutua katsoo hieman sivusuunnasta. Lieneekö kyseessä laitteelle ominainen piirre vai onkohan näyttö kenties huollon tarpeessa?
 

janne_k_i

Käyttäjä
Liittynyt
5.6.2009
Viestejä
353
Kaupunki
Taka-Töölö
Yleensä kaikki näytöt on jollain tavalla multipleksattu, ts. kaikki pisteet/segmentit eivät loista ythäaikaa taydellä kirkkaudella vaan niitä "väläytellään" nopeassa tahdissa, kuitenkin niin, että silmän ei pitäisi toimintaa huomata. Samoinhan oli vanhanajan kuvaputkitöllöissä, nykyisistä en tiedä.
 

Soininen

Käyttäjä
Liittynyt
29.10.2009
Viestejä
438
Kaupunki
Helsinki
Kokeile kääntää töpseli toisin päin. Mulla auttoi toisen merkkisen laitteen kanssa.
 

tokunen

Käyttäjä
Liittynyt
25.9.2007
Viestejä
266
Kaupunki
Uusikaupunki
Jeps, kaipa tuo on vain ko. vempeleen ominaispiirre. Aiemmissa soittimissa ei tuollaista piirrettä ole ollut havaittavissa, mutta kyseessä on lopulta vain esteettinen seikka.
 
Ylös