CD soittimen modaaminen Daciksi

unikumi

Käyttäjä
Liittynyt
17.4.2008
Viestejä
79
Kaupunki
Helsinki
Terve kaikille,

Ostin SACD huumassa joskus (2004) erittäin hyvä-äänisen cd-soittimen (Xindak scd-2) joka myöhemmin osoittautui maanantaikappaleeksi.
Vuoden päästä soitin alkoi ilmoittaa "NOCD:tä" levyjä vaihdellessa. SACD levyjen käyttö sisässä poisti ongelman vähäksiaikaa kunnes soitin ei enää hyväksynyt mitään levyjä.
Vaihdatin koneiston Tampereella, (Sony kmh234-ASAA) jolloin laite toimi hetken.

Luulen että ongelma ei ole lukupäässä vaan softassa. En viitsinyt lähettää laitetta kiinaan korjattavaksi postikulujen ja tullien takia. Laite oli jo silloin "Discontinued" ja ilmeisesti
syystäkin. Liian nopeasti pukattu markkinoille. Seuraava korvaava malli on Xindak Muse.

Olin syystäkin pettynyt koska rahallinen menetys oli luokkaa 800-900e. Jenkeissä laitetta myytiin n. 1500$:lla. Äänessä ei ollut moitittavaa jos laite vaan toimisi :)

Osaisiko joku asiaanperehtynyt sanoa, mitä laitteen kanssa voisi tehdä. Voisiko noita komponentteja hyödyntää jotenkin. En tiedä kuinka vaativaa varsinkin ilman mitään blueprinttejä
olisi virittää tuosta toimiva Dacci. Tuota piirikorttia on melko mahdoton metsästää ellei sitten osta käytettynä jostain koko soitinta..

Jos ei muuta niin vesilintua voi tällä metsästää tai myydä "varaosiksi".

Kuvia,

http://picasaweb.google.fi/104713648696189059303

-v
 

sarte

Käyttäjä
Liittynyt
11.3.2008
Viestejä
2 453
go_sub_3 sanoi:
Burr-Brown DSD1702 DAC siinä näyttää olevan. http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/texasinstruments/dsd1702.pdf Tuosta löytyy pinnijärjestys. Kyllä tuon daciksi varmaan modaa.

Tuon Dacin hinta uutena on vähän vajaa kymppi, joten ei kyllä oikeen kannata alkaa irti piirilevystä juottelemaan. Muutenkin ympärillä oleva elektroniikka vaikuttaa IMO enemmän ääneen kuin itse DAC.

Jos oikein seikkailunhaluiseksi tahtoo lähteä, niin netti on pullollaan DIY-DACien ohjeita. Niistä vaan soveltamaan USB/SPDIF osio piirilevyn jatkeeksi. Tuo tosin vaatii sähköteknistä osaamista, joka puuttunee ketjun aloittajalta. Itse sanoisin, ettei maksa vaivaa, jollei joku kaveri sitten satu ymmärtämään audio-DA-muuntimien päälle. Tilanne on tietysti eri, jos elektroniikan tahtoo lisätä harrastustoimintaan.
 

go_sub_3

Käyttäjä
Liittynyt
7.1.2008
Viestejä
180
Kaupunki
Turku
Näytti olevan ihan pcm sisääntulopinni dacissa. Miksi ottaa daccia pois kun voi vaan viedä sille signaalin ja dacci toimii siellä omassa ympäristössään ,jossa on jo sähköt valmiina. Ääni kuitenkin miellytti aloittajaa.
 

elviz

Hifiharrastaja
Liittynyt
20.2.2007
Viestejä
5 545
Kaupunki
Tappara
CD-soittimessa pyörittimeltä data kulkee DA-muuntimelle yleensä I2S muodossa. Helpoimmalla lienee pääsisi, jos etsii tuon i2s liitännän piirilevyltä ja laittaa siihen kiinni S/PDIF->I2S konvertterin, esimerkiksi tällaisen:
http://www.twistedpearaudio.com/digital/wm8804.aspx

Varmaan löytyy halvemmallakin vastaavia tuotteita, esim. YE:n listoilta. Virransyöttö pitää myös tietenkin saada kuntoon.

Kannattaa tarkistaa miten pyöritin ja elektroniikka on liitetty toisiinsa yrittää löytää missä kohtaa laitteessa on I2S linja. Sitten pitää selvittää pinnijärjestys, mikä on toivottavasti merkitty piirilevylle tai pyörittimen päähän. Koko homma on tietenkin paljon hankalempi, jos soittimesta onkin nimenomaan kärähtänyt se datan syöttöpuoli ja DACin ilmoittama "no lock" tila kerrotaan ruudulle "NOCD" viestinä.
 
Ylös