CD-soittimen kestoikä

jiteko

Käyttäjä
Liittynyt
26.12.2006
Viestejä
1 464
Kaupunki
Jyväskylä
Luin jostakin mallista että lazer kestää vain 3000 tuntia jonka jälkeen tulisi vaihtaa. Olen kuvitellut että tämä olisi soittimen kestävin osa. Kuinka kauan nuo oikein ovat käyttökuntoisia tuntimäärälleen?
 
Kyllähän noi kestää - edellinen soitin oli ~10 vuotta jonka jälkeen myin edelleen toimivan 300€:lla eteenpäin ja nykyinen on ollut 6 vuotta ilman vikoja
 
Jotkut kestää, jotkut ei. Minulla on Philips CD104 täydessä iskussa, ikää neljännesvuosisata. Muutama soitin on hajonnut takuuaikana. Yleensä kaikki soitinviat laitetaan laserin piikkiin, vaikka se tosiasiassa hajoaa harvoin.
 
Minulla ei ole laser hajonnut ikinä, mutta levykelkan koneistoja on pari mennyt. Vanhin toimiva on minulla Philipsin CD 304, joka on toiminut moitteetta 25 vuotta.
 
olen juuri koko viikonlopun kuunnellut vanhempieni luona vuonna 1992 poistomyynnistä ostettua Akai cd-25-soitinta. Oli halvin mitä silloin ole saataviilla ja hyvin toimii edelleen. Mitl nyt levykelkka ei aina aukea. Vaikea kuvitella tänä päivänä ostetun halpiksen toimivan enää 20 vuoden päästä.
 
Ostin ensimmäisen cd-soittimen 27 vuotta sitten (Sony) ja toimii edelleen hienosti päivittäisessä käytössä.
Päivitin uudella soittimella (britti mutta tehty kiinassa) joka hajosi 2 kertaa takuuaikana jonka jälkeen se meni maahantuojalle ja vaihdettiin toiseen merkkiin.
Tämä uutukaiseni tuskin enää toimii silloin kun tuo vanha sony vielä pelittää hienosti..
 
90-luvun alussa ostin käytettynä Pioneer PD-7100 soitttimen. Muistaakseni laite on alunperin vuodelta 1987.
Noin 10 vuotta sitten se oli lentää roskalavalle pätkimisen takia. Pienen pähkäilyn jälkeen ongelmaksi paljastui lukupään jumittelu kiskoillaan. Hiukan lubrikanttia kehiin ja taas mentiin ongelmitta 10 vuotta, kunnes pari kuukautta sitten kiikutin 23 vuotta vanhan vehkeen täysin toimivana varaston lepoon.
 
Itselläni on 15 vuotta vanha Marantz, ja luulin omistavani poikkeuksellisen vanhan soittimen.
Olin näköjään väärässä ! Koneisto kyllä pitää jo vähän ääntä, mutta laite toimii kyllä muuten
ihan hyvin.
 
^Jaa. :D

Kyllähän Pioneer, Onkyo, Sony, Yamaha yms valmistivat 80-luvulla cd-soittimia, jotka oli tehty kestämään. Esimerkiksi 80-luvun paremmat Onkyo Integra -soittimet ovat yhä iskussa jos niitä ei ole pahoinpidelty.

t. jjahifi
 
Denonin soitin kesti 1988 - 1990 jonka jälkeen myin sen kaverille ja puoli vuotta kauppojen jälkeen alkoi korjaus. Tuolloin hankkimani Marantz toimii edelleen ongelmitta ilman sivuääniä tai havaittavia ongelmia.

Kaverilla on 1980-luvun Philips joka pelaa kuin rasvattu.

En tiedä mihin perustuu väite että 3-säteisen laserin valmistajat tekisivät ilman muuta huippulaatua. Ainakin lähipiirini kokemukset viittaavat vahvasti siihen että nimenomaan Philips-pohjaiset koneistot 1980-luvulta ovat kestäviä.

Sonysta olen myös kuullut hyvää.
 
Denon kesti (en nyt muista mallia, mutta oli keskitason soitin silloin) 1988-2002, jonka jälkeen alkoi jokin mekaaninen vika. Kaveri yritti korjata. Ei onnistunut. Olin liian laiska ja pihi viedäkseni johonkin oikeaan korjaamoon, ostin tilalle dvd-soittimen... oliskohan siltikin kannattanut korjauttaa? Tuosta soittimen rikkinäisyydestä nimittäin alkoi tämä laitepäivitys/hankintakierre, joka onkin tullut hieman kalliimmaksi kuin Denonin sinänsä varmaan yksinkertainen korjaus.
Dvd-soitinhan ei soundillisesti musiikinystävälle kelvannut, joten ostinpa sitten uuden ROTEL RCD-02 soittimen, joka kestikin kunnioitettavat 2,5 vuotta eli juuri mukavasti yli takuuajan :mad:. Ja hajosi vielä toistamiseenkin :mad: :mad:. Nyt on toiminut ihan normaalisti.
Myös toinen soittimeni, NAD C542 on käväissyt korjauspajalla, onneksi takuun piikkiin. Se ehti toimia kunnolla vajaan vuoden päivät :D.
 
-Eka ostamani Sonyn halpis soitin (vuosi oli 1988) kesti reilun puolivuotta kunnes hajosi kuulemma jonkun suunnittelu bugin takia (olin juuri vauhtanut koneen liikkeessä Technicsin soittimeen ja tilttasi siellä liikkeessä. Vaikka olihan siinä vielä takuukin voimassa).
-Seuraava Technics pelasi useita vuosia (oli joku edullisemman pään kone vuoden 88/89 vaihteessa), kunnes myin ja vaihdoin sl-ps740A Teknariin (vuonna 1993). Tämä pelittää edelleen kaverilla erinomaisesti (ei ole käynyt ikinä remontissa)!
-Tuon seiska neljäkymppisen vaihdoin muistaakseni vuonna 1999 tai 2000 Onkyo dx-7711 Integraan josta kärähti lukupää muutaman vuoden ikäisenä. Vaihdatin uuden laserin ja pelittää ilmeisesti edelleen hyvin (Bona?).
-Tällä hetkellä täällä on kaksi soitinta (Teac vrds10 ja Sony cdp-xa50es) molemmat (EDIT: 80/90 luvun vaihteesta) -90 luvulta ja toimivat edelleen 100% moitteetta. Sen verran vainoharhainen kyllä olen että molempiin koneisiin löytyy kaapista varalaserit jos tarvetta tulee ;), mutta se on tosiaan totta että usein soiton takkuaminen johtuu muusta kuin laserin hyytymisestä, joten huollossa käyttö kannattaa ja voi olla yllättävän pienellä vaivalla korjattu vika.
 
riqu.ruisku sanoi:
-Tällä hetkellä täällä on kaksi soitinta (Teac vrds10 ja Sony cdp-xa50es) molemmat 80/90 luvun vaihteesta ja toimivat edelleen 100% moitteetta.

Olisiko nuo kuitenkin vuosituhannen vaihteen sukupolvea? Ainakin Hifilehdessä olivat testattavina tuolloin.
 
Pioneer vm-87 toimii yhä, tosin ei ole enää minulla käytössä vaan on siirtynyt isältä pojalle :D
 
jni sanoi:
Olisiko nuo kuitenkin vuosituhannen vaihteen sukupolvea? Ainakin Hifilehdessä olivat testattavina tuolloin.

Katos hitsi ku kävi ajatuskatkos :D, hyvin bongattu. 1997 tuo Sony tais tulla mut Teacin perus vrds10 oli vissii jo vähän aiemmin? En muista mut 1996 esitteessä näyttää olevan vrds10:stä jo Special Edition versio. Kertokaa ketkä muistaa.
 
Mun eka CD-soitin oli Sony CDP-101 jonka hankin heti tuoreeltaan eli vuosi oli joko 1983 tai -84.
Sony palveli vuoteen 1998 tai 1999 saakka jolloin hankin Denon DCD-1550AR jolla on menty siittä asti.

Sonyn levykelkan reistailut ja lopuksi kelkan kieltäytyminen tulemasta ulos olenkaan johtivat Sonyn kiikuttamiseen elektroniikkaromun keräyspistettä.
Denonissa ei ole ollut muuta vikaa kuin silloin tällöin avatessa levykelkkaa levykelkka menee samantien takaisin sisään.

Laitteiden sointi erosta on sanottava, että heti kun Denon astui Sonyn tilalle huomasin Denonin kuulostavan jollaintapaa rauhallisemmalta. Myöhemmin tutkittuani esim. tätä sivustoa: http://www.adrian-kingston.com/CDP-101.htm paljastui, että Sony käytti vain yhtä DAC-piiriä joka suoritti digitaali-analogi muunnoksen vuoronperään kummallekkin kanavalle kun Denon käyttää kahta DAC-piiriä.
 
1997 tuo Sony tais tulla mut Teacin perus vrds10 oli vissii jo vähän aiemmin? En muista mut 1996 esitteessä näyttää olevan vrds10:stä jo Special Edition versio. Kertokaa ketkä muistaa.
Jos nyt oikein muistan niin se oli v1994 kun VRDS-10 ostin, juuri sen jonka jo heti kohta 10v myöhemmin myin pois. Oli silloin meikäläisen kolmas CD-soitin.
 
Ostin pioneerin 1997-98 annoin pois pelaa vielä ihan hyvin uusiokäytössä.
 
Itellä käytössä Marantz CD-94 vuosimallia -87. Ostin tuon 2002 ensimmäiseltä omistajalta. Hihnat olen joutunut vaihtamaan tänä vuonna, muuta remppaa siihen ei ole ikinä tehty.
 
Samppo sanoi:
Itellä käytössä Marantz CD-94 vuosimallia -87. Ostin tuon 2002 ensimmäiseltä omistajalta. Hihnat olen joutunut vaihtamaan tänä vuonna, muuta remppaa siihen ei ole ikinä tehty.

Minulla oli Maranz 94II vuosimallia -89. Pelasi 16 vuotta hienosti, soitin todella paljon. sitten alkoi hyleksimään uudempia levyjä (laser loppu) eikä varaosaa saanut.
Vieläkin kuulostaa paremmalta kuin nykyinen cd-soittimeni (tai mikään muukaan kuulemani soitin). Katselen vaihtokelpoista lukukoneistoa Ebaysta.

--
 
Back
Ylös