CD-soittimen ääni, ei se joka kuuluu höpöttimistä

panum

Käyttäjä
Liittynyt
16.10.2008
Viestejä
348
Eli vanhasta cd-soittimesta kuulu soittamisen aikana sellainen zip zip zip zip ääni. Veteleekö laakeri viimeisiään ja onko mitään tehtävissä?
 

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 082
Kaupunki
Espoo
Ei välttämättä vakavaa, voi (mahdollisesti siis) olla myös ihan 'käyntiääni'. Onko mahdollista verrata toiseen samanmalliseen?
 

ATD

Hallituksen jäsen
Liittynyt
29.3.2008
Viestejä
4 276
Kaupunki
Mäntsälä
Joitain soittimia ollut itsellä, jotka ovat olleet aika kriittisiä asennostaan. Joko vaaterissa tai hieman kallellaan johonkin suuntaan.
 

Sepeteus

Käyttäjä
Liittynyt
31.1.2010
Viestejä
313
Se zip-zip kuuluu luultavasti lukupään servosta. Itse linssissä on kai ihan kelluva säätö ("puhekela") mutta servo hakee paikkaa kun levy hieman ns. "heittää" tai siinä on joku roska tai sormenjälki.
 

Janne-ii

Hifiharrastaja
Liittynyt
25.12.2007
Viestejä
2 080
Kaupunki
Nokia
Mulla tuommoista ääntä päästeli joskus Sonyn vanha DVD soitin. Nauhakaapeli soittimen sisällä hinkkasi levyä vasten silloin tällöin. Sitä hieman siirtmällä selvisi.
 

panum

Käyttäjä
Liittynyt
16.10.2008
Viestejä
348
Taisi CD-soitinta vaan vaivata pieni huomionkipeys. Kaverin soitin joka on ollut varmaan 9v käyttämättä kun ei "toiminut". Ajattelin ettei siinä mitään suurempaa vikaa voi olla. Aluksi kun kokeilin koneesta kuului juuri tuota zip zip ääntä ja pientä kahinaa, kone ei myöskään suostunut lukemaan levyjä kuin satunnaisesti tämän lisäksi viellä levy kelkka piti karmeaa narinaa aina liikkuessaan.
Nyt avasin ko laitteen putsasin lukupään ja rasvasin levykelkan likkumiseen littyvät osat. Ja ihmeen kaupalla kaikki edellä mainitut viat katosivat. Myös tuo zip zip ääni ja kahina soitettaessa, vaikka mielestäni en tehnyt mitään sen eteen :D hyvä näin
 
Ylös