CD-soitin,Rotel RCD-1072

välläri

Käyttäjä
Liittynyt
17.11.2007
Viestejä
200
Onko minkälaisia kokemuksia kyseisestä laitteesta?(kuvaile ääntä....tai oikeestaan kaikki info käy :) )
Hommasin käytetyn Rotel:in RA-1062 vahvistimen ja tuntuisi luonnollisimmalta ostaa samaa sarjaa.
Vaan kuinkahan pelittää yhdessä?Muita hyviä vaihto-ehtoja samassa hintaluokassa?
B&W hoitaa ääntä.

Kiitos ja kumarrus vastaajille :)
 
Itsellä oli tuosta se vanhempi malli eli RCD-1070 aikoinaan. Ihan hyvä peli hintaluokassaan, muttei kovin skarppi soundiltaan kyllä muistaakseni ollut vaan ehkä jopa hieman tumma ja lattean kuuloinenkin? Alkaa olla sen verran tuosta aikaa, etten tarkemmin uskalla soundia kuvailla. Jos laite kiinnostaa niin hae kaupasta testiin parin muun sopivan vaihtoehdon kanssa ja usko omia korviasi :D
 
Kokeilin 1072 enkä innostunut, vaikka hyvä maine ehkä onkin. Jotenkin samanlainen kuin Arcam -teknisen oloinen. Ei ollut rotel vahvistin. Mitä haluat?
 
Kuten tuossa edellä todettiin, niin omassa hintaluokassaan hyvä peli. Tuleva rakenne ja hiljainen ja nopeasti toimiva koneisto. Olen itse tietenkin enemmän kuin puolueellinen, kun omasta laitehyllystäni löytyy tämä CD-soitin ja vastaava Rotelin integroitu. Mitä tulee tuohon RCD-1070 malliin, niin ei kannata tehdä vertauksia, koska kyseessä on kuitenkin (ainakin Rotelin mukaan) ihan eri malli. Sanat lattea ja tumma eivät ainakaan omasta mielestäni sovi samaan lauseeseen RCD-1072:n kanssa. Bassoissa on napakkaa potkua, ja rytmit välittyvät mielestäni hyvin. Musiikkia on kiva kuunnella. Sanotaan vielä sen verran, että niin paljon kuin RCD-1072:sta pidänkin, niin ei se kyllä suomen OVH:n arvoinen ole, eli se lähemmäs 900€. Omani ostin käytettynä ja silloin hinta kohtasi kyllä hyvin laadun.

Pari arvostelua, vaikka toki ne ovat korvat ovat ainoa mikä merkitsee:

http://www.audioemporium.com/rcd1072asreview.pdf
http://www.goodsound.com/equipment/rotel_rcd1072.htm
http://www.internationaldynamics.com.au/uploaded/RO346_RCD1072_RA1062_BBHT_Jun04.pdf
http://www.internationaldynamics.com.au/uploaded/RO333_RCD1072_TAS_Feb04.pdf

Club Rotel -> tuolta löydät viestejä käyttökokemuksista ja mielipiteistä:

http://www.htguide.com/forum/forumdisplay.php4?f=20
 
quatermass sanoi:
Sanotaan vielä sen verran, että niin paljon kuin RCD-1072:sta pidänkin, niin ei se kyllä suomen OVH:n arvoinen ole, eli se lähemmäs 900€. Omani ostin käytettynä ja silloin hinta kohtasi kyllä hyvin laadun.

Puolueellinen on tämäkin kommentti, kas kun toinen soittimistani on juuri tuollainen Rotel..

Mutta, mutta. Minusta tuo on enemmänkin, kun hintansa arvoinen. Siististi tehty ja ymmärtääkseni vielä hyvistä osistakin. Eivät ne muut soittimet juuri sen kummempia ole, vaikka hintalappuun lisäisi ykkösen eteen.
 
Nikke Tahtoman sanoi:
... Minusta tuo on enemmänkin, kun hintansa arvoinen. Siististi tehty ja ymmärtääkseni vielä hyvistä osistakin. Eivät ne muut soittimet juuri sen kummempia ole, vaikka hintalappuun lisäisi ykkösen eteen.

Kyllähän minäkin soittimesta pidän; siksi se omassa räkissä seisoo. Mielestäni oikea / sopivampi hinta soittimelle olisi kuitenkin joku 600-650€. Itse asiassa suuren meren takana soittimen ovh on (tai ainakin oli julkaisun aikaan) US$699, eli aika paljon halvempi kuin täällä. Mutta niinhän se menee noiden hintojen kanssa täällä pienellä markkina-alueella.
 
Itseasiassa kaverilla on ylimääräisenä 1072. Jäi ylimääräiseksi, kun mies rakensi marantzista putkipelin.
 
Hifi-lehti 9/2004 sanoo kuunteluvaikutelmista seuraavaa:

Nederström - Ilmavasti kontrollissa

Yleissointi on hiukan viileämpi, kliinisempi ja kuivakkaampi kuin vertailulaitteessa (Arcam FMJ CD23). Ylimmät taajuudet toistuvat siististi ja varsin kontrolloidusti, mutta ajoittain aavistuksen viileän oloisesti. Toisaalta viileys ei tuo mukanaan lainkaan rasittavuutta, joten kaikenlainen musiikki toimii siististi ja miellyttävästi, vaikka kuulostaakin toisinaan hiukan tukahtuneelta. Ilmiön huomaa varsinkin peltisoundeissa, jotka soivat kontrolloidusti, mutta sammuvat nopeammin kuin yleensä. Äänikuva on melko avara ja laitapainotteinen. Ilmavuus ja epäkaiutinmaisuus lisäävät liian pistemäisiksi miksattujen äänitteiden nautittavuutta, mutta verottavat hiukan aitoa tilantuntua. Kokonaisuus on kuitenkin yleispätevä ja kuunneltava, vaikka tarkkuudessa soitin ei pärjääkään parhaimmille.

Eräpuu - Tuhti ja toimiva (verrokkisoitin Sony CDP-XA50ES)

Yleissoiniltaan aavistuksen tumma, mutta myös tuhti ja täyteläinen. Äänitteiden särmät tahtovat hiukan silottua, vaikka sävyt välittyvätkin aika hyvin. Äänikuvassa esiintyy näytteestä riippuen sekä hahmottuneisuutta että kuivakkuutta, mutta loistokkaimpaan läsnäolevuuteen tai kolmiulotteisuuteen jää vielä matkaa. Bassoisa on ruutia ja jytyä rockin tarpeisiin vähintäänkin riittävästi. Muutenkin sointi on keskimääräistä uskottavampaa ja tavanomaista hifitasoa laadukkaamman oloista. Yleispätevä ja toimiva tapaus hienoisesta himmeydestään huolimatta.

Äänipisteet 8,6


Mittaukset:

Soittimen mittauksissa on tavanomaista enemmän huomautettavaa. Yksikköimpulssivaste on poikkeuksellisen pitkä, mikä varsin todennäköisesti heijastuu äänikuvaan ja transienttitoistoon. Häiriöetäisyys jää vaatimattomaksi, ja kanavien välillä on kaksinkertainen ero häiriötasossa. Lisäksi pienellä signaalitasolla särö on tavanomaisesti suurempi, eikä koneisto tunnista cdrw-levyjä. Muut mittaustulokset ovat kunnossa ja pieni antoimpedanssi ansaitsee kiitoksen.
 
op sanoi:
Hifi-lehti 9/2004 sanoo kuunteluvaikutelmista seuraavaa:

Eräpuu: "Yleissoiniltaan aavistuksen tumma, mutta myös tuhti ja täyteläinen."

Ja niin kuin minä aikaisemmin tässä ketjussa väitin että ei se ääni nyt ainakaan tumma ole :D Mutta kai se on loppupeleissä vain sitä, miten ääntä tulkitsee ja miten se pukee sanoiksi. Kiitokset op:lle tästä hifi-lehden arviosta. Oli mielenkiintoista luettavaa!
 
Juu.. Jos tuo on tumma, niin enpä totisesti haluaisi joutua samaan huoneeseen kirkkaan soittimen kanssa. Makuasioitahan nämäkin.
 
Näinhän nuo taitaa olla :D Itsekin kyllä semmoisesta helposta ja ei missään nimessä kirkkaasta äänestä pidä eli hieman tumma soundi on minulle ihan imeleinen, mutta latteaa toisaalta en siedä. Pienestä se on kumminkin kiinni kun omassa setissä soittimia voi verrata, mikä on hyvää ja mikä ei. Edelleen siis kannustan omin korvin kokeiluun..
 
Ei toista rw-levyjä.Soittaako kuitenkin cd-r?Niitä on kertynyt sen verran,että se on edellytys.
 
välläri sanoi:
Ei toista rw-levyjä.Soittaako kuitenkin cd-r?Niitä on kertynyt sen verran,että se on edellytys.

Itse polttelin duunissa muutaman kokoelmalevyn (omista levyistä... tottahan toki!) illanistujaisia varten käyttäen Neroa (muistaakseni seiskaversio), CD-R levyjä ja disc-at-once moodia ja hyvin pelittivät. Tein 4-5 levyä ja kaikki soivat ja toistuivat hyvin. Jollain kaverilla oli tuossa vuosi takaperin muutama itse tekemänsä levy ja ne pätkivät/hyppivät aika pahasti -> en sitten tiedä miten ja millä ne oli tehty? Vai olisivat olleet juuri CD-RW levyjä, tiedä häntä.
 
Omistin kyseisen soittimen ja olen myös eri mieltä sen "tummasta" soundista... Myöskin soittimen hinta oli mielestäni kohdallaan, sillä hyvin se omassa setissäni pärjäsi kalliimmille kumppaneilleen.

Rotelin diskantti ei ole tarkin mahdollinen. Se oli hieman suurpiirteinen. Basson toisto oli hyvällä mallilla ja soittimessa oli hyvä draivi päällä. Montaa soitinta sai kokeilla ennen kuin vaihdoin pois... ja vaihdoin 3 kertaa kalliimpaan, joten ei missään nimessä huono soitin ollut. Tietyillä levyillä vain jäi kaipaamaan lisää tarkkuutta ja puhtautta erityisesti nopeisiin ja paljon informaatiota sisältäviin kohtiin. Rotelin sundi oli kuitenkin hyvin tasapainossa ja soinnissa oli fiilistä, joten ehdottomasti kokeilemisen arvoinen peli.
 
Back
Ylös