CD-soitin, joka toimii myös DAC:na muulle laitteelle?

SävynSäätäjä

Hifiharrastaja
Liittynyt
9.3.2008
Viestejä
3 863
Kaupunki
Espoo
Onko harrastajilla tiedossa, tai jopa kokemuksia, otsikon mukaisista cd-soittimista? Hieman perustasoa paremmat soittimet kiinnostaisivat, joten hintahaitari voisi olla <3K€. Yksi digiotto riittää mainiosti, antoa ei tarvita.

Itsellä oli taannoin H/K HD 970, joka kyllä mainiosti paransi esim. digiboksin ääntä. Mutta muutoin en ole tällaisiin törmännyt, paitsi sitten lehtiarvosteluissa, joissa laitteet ovat järjestään olleet yli 10K€ kapistuksia (esim Chordilta).

Ilmeisenä taka-ajatuksena on kartoittaa mahdollista vaihtoehtoa erilliselle DAC:lle. Eli tällöin cd-soittimen kautta vedettäisiin sitten myös Squeezeboxilta tuleva musiikki.
 
Itselläni on Musical Fidelity cd24pre jossa on cd ja kaksi digitaalista ottoa. Molempiin käy joko optinen tai koaksiaali.

Myös Quad:lla on tällainen soitin, en tosin muista mallia.

Uudemmissa soittimissa taitaa olla yleisempi tämä ominaisuus. Exposurella ja Linnillä pitäisi löytyä.
 
CA:n lippulaiva cd-soitin 840C:ssä on digisisääntuloja useampikin kappale.
 
mulla oli joskus audio aeron capitole II, toimi erittäin hienosti myös daccina. hintaluokkakin noissa raameissa. kannattaa kuunnella jos jostain löytyy.
 
Linn unidisk sc:ssä on monipuoliset käyttömahdollisuudet. Sisältää myös digiotot. Ylittänee budjetin, mutta sisältää myös etusen.
 
thomas_s sanoi:
Linn unidisk sc:ssä on monipuoliset käyttömahdollisuudet. Sisältää myös digiotot. Ylittänee budjetin, mutta sisältää myös etusen.

Linn Classic Musikissa on myös digisisääntulot. Parin tonnin tuntumassa hinta.
 
oho, tuo CA 840c olis aika huokeakin. oon just miettinyt aivan samaa, eli miten saisin musiikit vahvistimelle yhtä piuhaa pitkin, tällä hetkellä soittimena vain SB Duet. CD-levyjä on hyllyssä silti melkoisesti ja emäntäkin tykkää mieluummin soitella niitä. helpottaisi piuhoittelua ja kaukosäätöä sekä luultavasti parantaisi myös SB:n ääntä kun saisi da-muuntimen väliin. haiskahtaa koekuuntelulta ja rahanmenolta :-\ kukas myisi mulle tällaisen, halvalla? :D
 
740c näyttäis käyttävän Wolfson WM8740 -paria, kun taas 840c Analog Devices AD1955 -paria. onkos kellään mitään kokemuksia ko. piireistä? Molemmathan ovat upsamplaavia muuntimia. WM8740 on sama kuin DacMagicissa, joka on ainakin lueskellun perusteella saanut hyvin ristiriitaisia arvosteluja.
 
No niitähän alkoi löytymään, kiitokset ja lisää saa toki heitellä. CA pitänee ehdottomasti tsekata, Audio Aero on varmasti hulppea laite, mutta vahvarista löytyy jo putkia niin vähän arvelluttaa kannattaa soittimeen sellaisia ottaa. Toisaalta, jos tuon Pathoksen vaihtaisi jossain vaiheessa transistori peliin, niin sittenhän ne putket voisivat olla ihan paikallaankin.
 
jlaakso sanoi:
740c näyttäis käyttävän Wolfson WM8740 -paria, kun taas 840c Analog Devices AD1955 -paria. onkos kellään mitään kokemuksia ko. piireistä?

Lukaz Fikusin sivuilla on aika paljon juttua erilaisista DAC-ratkaisuista. Molempia dac-piirejä käytetään monissa arvokkaissa laitteissa, eli huonoja ne eivät ole kumpikaan. Accuphase esimerkiksi käyttää AD1955-piiriä monessa mallissa, Rega, Arcam, CA jo moni muu taas käyttää Wolfsonia. DA-muunninpiirin jälkeen tuleva analogia-aste vaikuttaa myös niin paljon, että pelkkä da-muunnin ei kerro loppusesta laadusta kuin osan.

Teekalin kommenttia voisi sen verran tarkentaa, että NADin USB taitaa olla pelkästään massamuistia varten, eli tietokoneen perään laitetta tuskin USB:stä saa kiinni.
 
NAD C565BEE kun maahantuoja saa sitä vaan tuotua maahan , on aikas epeli Wolfson 8741 dual-Dacceineen- ja voi syöttää signaalia sisään! Lisäksi USB liitin!


Soi Hyvin Hyllyssäni!
 
Gretch sanoi:
Lukaz Fikusin sivuilla on aika paljon juttua erilaisista DAC-ratkaisuista.

[OT]hitto, olin unohtanut jo lampizatorin sivut. kiitos. vahvasti näyttää siltä, että SB Duet kaipaa modaamista enemmän kuin CD-soitin/DAC:ia..[/OT]
 
Olisiko parempi ratkaisu ostaa halpa CD-soitin ja kytkeä se spdif:llä kiinni Logitech Transporteriin? Sen DAC:ia tuskin Lampizatorkaan pystyy parantelemaan.

Despite it receiving data via a WiFi link, and despite its relatively affordable price, Slim Devices' Transporter offers state-of-the-art D/A converter performance. To judge from the Transporter's measurements, Silicon Valley is fast becoming a center of high-end audio design.—John Atkinson

http://www.stereophile.com/mediaservers/207slim/index4.html
 
Jyrki_H sanoi:
Olisiko parempi ratkaisu ostaa halpa CD-soitin ja kytkeä se spdif:llä kiinni Logitech Transporteriin? Sen DAC:ia tuskin Lampizatorkaan pystyy parantelemaan.

Vaikea sanoa. Lukaz halveksii opareita ja lykkii yleensä suoraan dac:n ulostulopinneihin putket perään. Squeezeboxia hän on jo ehtinyt räpelöimään.

Transporterissa käytetty dac-piiri itsessään on varmasti asiallinen, mutta ainakin oma mielikuva on, että valtaosa äänen erosta tulee varsinaisen dacin jälkeisessä vahvistuksessa. Sterephilen artikkelissa ei juurikaan laitteen omasta analogiulostulosta puhuttu. Itse kyllä transportterin ottaisin avosylin vastaan. Varmasti todella mainio laite kaikin puolin. Hintaa vaan on aika paljon vs. ihan oikea tietokone ja jokin laadukas ulkoinen DAC.
 
Jyrki_H sanoi:
Olisiko parempi ratkaisu ostaa halpa CD-soitin ja kytkeä se spdif:llä kiinni Logitech Transporteriin? Sen DAC:ia tuskin Lampizatorkaan pystyy parantelemaan
Parempi siinä tapauksessa, jos rahaa on viisikertainen määrä käytettävissä ja ei ole jo Duettia tai vastaavaa. Itsellä on tuo Duet ja tarkoitus on parantaa sen tuottamaa äänenlaatua järkevällä määrällä rahaa. En ole ihan samaa mieltä tuosta "affordable price" -kohdasta, kun laite maksaa svh. 2000e :) En ole tuota kuullut, enkä osaa sanoa saako sillä rahalle vastinetta. käyttömukavuudeltaan tuo ei näytä niin hyvältä kuin Duet, jossa voit kaukosäätimessä selata musiikkikirjastoa.
 
Back
Ylös