CD-soitin Gradoille?

pelle

Käyttäjä
Liittynyt
7.1.2007
Viestejä
33
Olen törmännyt ongelmaan etsiessäni CD-soitinta/ kaapeleita Gradon vahvarille ja RS-2:lle. Nykyisin pyörittelen CD:itä Sonyn SCD-XB790 QS -soittimella, mikä hoitaa tehtävänsä mallikkaasti lukuunottamatta eräänlaista kirkkautta äänessä. Muutamaa kaapelia olen kokeillut mm. Van den Hul -orchid, Audioquestin Diamondback, Cello Strings 1 yms... Kaapelia vaihtamalla saa kyllä esimerkiksi kirkkautta pois (Nordost Blue Heaven), mutta vastapainoksi tulee taas alapäässä kuivakkuutta. Eli en ole päässyt kaapeleiden kanssa puuta pidemmälle.

Gradon luurit ovat jo itsessään melko kirkkaat, niin kuin on myös Sonyn soitin. Onko ehdotuksia kaapelille vai pitääkö lähteä uutta soitinta haeskelemaan? Äänestä pitäisi siis saada ylimääräinen kirkkaus pois, ja alapää pitäisi pysyä kontrolloituna koko äänialueen dynamiikasta puhumattakaan.

Alle kilolla pitäisi saada luonnetta musiikkiin. Olen miettinyt seuraavia laitteita pelkästään hintojensa puolesta:
Marantz CD7001, Rega Apollo, Denon 1500AE ja innoissani jo odottelen, että Cambridge Audion uusi 740C ilmestyy Suomen markkinoille.
 
Apollo ei ainakaan ole ylikirkas..kantsii kokeilla ehdottomasti.
 
Itselläni on kokemusta vain yhdistelmästä Marantz CD5001/SR80. Tuo CD-pyöritin on siis 7001:n pikkuveli. Ei totta puhuen vakuuttanut, jotenkin "munaton" soundi, joka ei vakuuttunut ja jätinkin asian lyhyeen koekuunteluun.

(tässä välissä uusi kuuntelusessio...)

Ei, tämän perusteella en suosittelisi Marantzia ellei 7001 ole oleellisesti parempi kuin pikkusiskonsa.
 
noista minulla ei ole kokemusta kuin Apollosta, mutta sitä voin kyllä suositella. tai siis, omaan makuuni tuo toimi ko. hintaluokassa varsin hyvin. sinun mieltymyksistäsi en osaa sanoa, mutta kannattaa se ainakin kuunteluun ottaa.
 
Itsellä Rega Jupiter ja MF:n X-Can vaffarina välissä. Luureina RS-1, SR-125 ja Etyn 4S:t (ja välillä Senkkujen HD-600). Regan tilala kokeilin Linniä (olisiko ollut Karik), Rotelia, Coplandia ja Meridiania. Näistä Regan lisäksi voin suositella Meridiania. Huonoin oli Linn, jonka äänestä puuttui sävyjä (tasapaksu, ikään kuin basso ja diskantti olisivat vaimentuneet -> ei siis sovi ainakaan MF:n kaveriksi).

T:pale
 
Uusista soittimista Rega on erittäin varteenotettava soitin. Käytetyissä tuo silmaaukin mainitsema Meridian on myös varsin hyvä.(Meridianin 506:sta on muistaakseni tehty kolmella erilaisella muuntimella)

Soittimet ovat omien kokemusten mukaan aika erilaiset ääneltään.
Meridian on tietyllä tapaa tasainen kaikilta kyvyiltään. Ääni on myös miellyttävän lämmin.
Mainitsemasi välijohto, Cello Strings 1 toimi aika hyvin Meridianin kanssa kun kuulokevahvistimena oli Musical Fidelity X-Can v3(X-Psu v3 virtalähteellä).
Apolloa olen kuullut huomattavasti vähemmän. Mielestäni se oli erottelevampi ylemmältä alueelta ja kirkkaampi. Toisaalta aika miellyttävällä tavalla. Basso ei ehkä aivan yltänyt samankaltaiseen erottelukykyyn ja seurattavuuteen kuin ylemmät äänet.
Molemmat ovat kuitenkin tuohon hintaan hyviä ja kokeilemisen arvoisia.

Itse vierastan eniten Gradon malliston RS-2:ia ja SR325:ia(ja myös GS1000). Jotenkin niiden ääniala ei ole niin tasapainossa kuin esim SR225:n ja RS-1:n.
Kuulokevahvistin RA-1 on hyvä kuulokevahvistin, mutta sen toimivuus taitaa olla enemmän kohdallaan RS-1:n ja GS1000:n kanssa, kuin RS-2:n.

Transistori kuulokevahvistimet yleisesti kuulostavat erottelukyvyn ja äänen kiinteyden parantuessa hivenen kuivilta, kun käytetään cd-soitinta. Toisaalta monien putkilla toimivien vahvistimien ylimääräinen pehmeys ja ponnettomuus väistetään useinmiten transistori vahvistimilla.
 
moukkunen sanoi:
Uusista soittimista Rega on erittäin varteenotettava soitin. Käytetyissä tuo silmaaukin mainitsema Meridian on myös varsin hyvä.(Meridianin 506:sta on muistaakseni tehty kolmella erilaisella muuntimella)
Meridianin 506:sta on tehty neljänä eri versiona. Ensin oli 16 bittinen, sitten 18-, 20- ja lopuksi 24-bittinen. Tuo 18-bittinen on valmistusmääriltään kovin vähäinen eikä niitä taida juuri näkyä missään. Itse olen kuullut sekä 16-, että 24-bittistä, mutta kun ne kuuntelutapahtumat olivat täysin erillisiä ja erilaisilla laitteistoilla, niin ei mieleeni ole jäänyt mitään mainittavaa eroa noissa.
 
Kiitoksia hyvistä vinkeistä :) Lähden seuraavaksi liikenteeseen Regan Apollolla. Laittelen viestiä, kunhan olen kuunnellut.
 
Back
Ylös