Cd pyörittimet balansoiduilla lähdöillä

Atheris

Käyttäjä
Liittynyt
30.11.2009
Viestejä
218
Haen juuri hankkimani Electrocompaniet eci-3 vahvistimen kaveriksi cd soitinta, mieluiten sellaisen jossa on balansoidut lähdöt. Luonollisesti päälimmäisenä pyörii mielessä (ja on hakusessakin jos löytyy) laite samalta valmistajalta. Mutta how ever, kuuntelisin mieluusti myös realistisia muita vaihtoehtoja ?
 

AXA

Käyttäjä
Liittynyt
28.8.2009
Viestejä
65
Budjetin määrittely on esimmäinen askel laitehankintaan, sen jälkeen ostat kuuntelukokemuksesi mukaisesti sen, mikä miellyttää. Se vaan on kylmä fakta hifi-laitteissa, että rahalla saa.

Balansoitujen lähtöjen merkitys stereolaitteiden yhdistämisessä kuuluu siihen "high end hifistelyyn" sillä puolen metrin single ended lakussa ei tule kuultavaa häiriöitä signaaliin. Fully balanced eli koko signaalitie on suunniteltu balansoiduksi antaa 3 dB:n lisädynamiikan, jonka kuulee, jos signaalin ja korvan välissä on sellaiset vehkeet, että sen voi kuulla.

Kun puhutaan lankamikrofonista tai miksauspöydästä, jotka on kymmenien metrien päässä vahvistimesta balansoitu on ainut vaihtoehto ja siihen se on kehitettykin. Eli mielestäni kaikkea painoa ei kannata laittaa siihen, että löytyy XLR liittimet takaseinästä. Vertailun vuoksi Audio Research ei esim. upsamplaa edes referenssisoittimessaan ja se on kuitenkin ääneltään cd-soitinten aatelia eli there are many ways to skin a cat.

Tuossa edellä suositeltiin erinomaista hinta laatusuhteeltaan olevaa peliä. Linkin takaa yksi käyttäjä kokemus ja vertailu kalliimpaan ja sitten tosi paljon kallimpaan. http://www.head-fi.org/forums/f7/cambridge-audio-840c-some-thoughts-comparisons-277549/
 

lator

Käyttäjä
Liittynyt
22.9.2006
Viestejä
1 770
Kaupunki
Kuopio
ECI-3 on koko signaalitieltään balansoitu joten ehdottomasti kaveriksi balansoitu äänilähde. Valitettavasti en osaa antaa parempia vinkkejä, mutta heitän kuitenkin sellaisen vaihtoehdon kuin EC:n d/a muunnin ja erillinen pyöritin.
 

Atheris

Käyttäjä
Liittynyt
30.11.2009
Viestejä
218
Hinta haarukka soittimelle 1000 - 1500 eur, mieluummin tonnin nurkilla. Mutta jos sijoittaa hyvään DACiin niin pyörittimeksi voi valita jonkun edullisemmankin vaihtoehdon ?
 

jiikoo73

Hifiharrastaja
Liittynyt
26.11.2007
Viestejä
3 820
Kaupunki
nokia
koita ettiä samanmerkkinen soitin, samaa sarjaa kuin vahvain jos sellainen on. uskoisin olevan lähtökohtaisesti paras lähtö
kohta. jos erillinen dac. niin se tietää enemmän laitteita laitetelineeseen ja lisää johtohässäkkää. mielummin kunnollinen soitin, kuin
halpa pyöritin ja kohtuullinen dac.
tuo alspen mainitsema dac, no..en sitä heti suosittelis noin hyvän vahvaimen kaveriksi, sen ääni on kumminkin häijysti sanottuna kuin
100€ dvd soittimessa >:D
aika rajusti sanoin, mutta mielestäni se vain on näin, jos vertaa kunnon soittimeen. 1000-1500€, luulisi sillä jo kunnon soittimen löytävän.
 

Atheris

Käyttäjä
Liittynyt
30.11.2009
Viestejä
218
Onko kokemusta noista abrahamsenin pyörittimistä, luulisi olevan hyvin yhteensopiva electrocompanietin kanssa ?
 

Arche

Käyttäjä
Liittynyt
2.12.2007
Viestejä
195
Lukemani perusteella EC:n laitteita yhdistämällä saa selkeää "synergiaetua". Itselläni on "päinvastainen" tilanne päällä eli etsin EC:n muuntimen jatkeeksi balansoitua esivahvainta.

Omassa setissä vierailleista muista soittimista voisin suositella Bluenote Koalaa, josta löytyy myös balansoidut lähdöt. Ko. laite omaa myös jonkinlaista "sukunäköä" EC:n laitteiden kanssa :). En kuitenkaan osaa sanoa mitään soinnillisesta yhteensopivuudesta EC:n vahvistimen kanssa.
 
Ylös