CD-levyt kiintolevylle - EAC v0.95b3 ohje

Kuulostaapa eppu normaali omituiselta kun levy on ollut täysin soittokelvottomassa kunnossa reilut kymmenen vuotta, keskiö hapertunut niin pahasti ettei tahdo pyöriä millään suorassa vaan vatkaa niin julmetusti ylös ja alas ettei normi cd-soittimet suostu edes pyörittämään levyä, nyt EAC pelasti siitä yli puolet virheettömään kuntoon, toinen puolisko on ulkokehällä ja sen luku voi kaatua klappiin jota levyssä on aina enempi mitä ulommas tullaan.

Viimeiset kymmenen levyä menee nyt vuorollaan kelkkaan ja kaikki on niin toivottomassa kunnossa että lukuun menee helposti 3-4 päivää ja mukaan tulee väkisin lukuvirheitä.

Uraani halkeaa...................kuulee hyvin mitkä raidat on nauhotettu marcus music:issa tukholmassa, siellä tehdyt levyt on poikkeuksellisen hyviä muihin saman ikäsiin taltiointeihin verrattuna, eroa on mailitolkulla.
 
Viimeksi muokattu:
Päivitin eacin 1.3 versioon ja musta tuntuu, että asetukset muuttuivat. Saisiko ohjeen kuvat takaisin toimintaan, niin voisin tarkistaa asetukseni...??

Kiitos!!
 
Päivitin eacin 1.3 versioon ja musta tuntuu, että asetukset muuttuivat. Saisiko ohjeen kuvat takaisin toimintaan, niin voisin tarkistaa asetukseni...??

Kiitos!!

Päivitetyt ohjeet olisivat kyllä mukavat uutta versiota varten. Jouduin päivittämään koneen ja uusimassa versiossa on joitakin eroja, kuten esimerkiksi ripattujen raitojen nimeäminen. En saa tätä uusinta versiota mitenkään hyväksymään vanhaa mallia, jossa oli kansiot Artisti -> Levyn-> ja sen alla sitten tracknr2. "biisin nimi". Aina tulee vain "invalid filename!" ilmoitus.
 
Päivitetyt ohjeet olisivat kyllä mukavat uutta versiota varten. Jouduin päivittämään koneen ja uusimassa versiossa on joitakin eroja, kuten esimerkiksi ripattujen raitojen nimeäminen. En saa tätä uusinta versiota mitenkään hyväksymään vanhaa mallia, jossa oli kansiot Artisti -> Levyn-> ja sen alla sitten tracknr2. "biisin nimi". Aina tulee vain "invalid filename!" ilmoitus.

Illlalla lapsia nukuttaessa ei mikään onnistu, nyt tutkailin tätä uutta nimeämiskäytäntöä, niin selvisihän tuo ongelma. Uudessa mallissa jokainen komento pitää erotella omaksi ryhmäkseen, eli alikansioiden kohdalla %\%, erroria tuli jos kenon sisällytti vanhaan malliin artistin/levynnimen kanssa samaan. Jos tästä jollekin on apua, niin tällä jonolla saa tehtyä Artisti -> levyn nimi -> "kappleeen numero. biisin nimi"- polun:

%albumartist%\%albumtitle%\%tracknr2%. %title%
 
Menee ehkä hieman tämän EAC -ketjun aiheen ohi, mutta en parempaakaan kohdetta löytänyt. Minulla on käytössä maksullinen dBPowerAmp -ohjelma jolla olen jo kymmeniä CD-levyjä FLAC:ksi rippaillut, kun en CD-soitinta lainkaan omista. Nyt tuli ongelma eteen kopiosuojauksen kanssa. Levy Deftones - Digital Pony (limited edition) rippautuu kun käyttää Burst -moodia, mutta tuloksena on säröytynyttä ääntä. Tavallisella Secure -moodilla tiedostot ei rippaudu ollenkaan. Rouvan ghettoblasterissa tämä levy kyllä toimii moitteetta. Mikähän olisi oikotie onneen tuon kopiosuojauksen poistamisessa? Koitin tehdä myös wav-tiedostoja Windows Media Playerillä mutta samanlaista säröä niihinkin tiedostoihin tuli.
 
Menee ehkä hieman tämän EAC -ketjun aiheen ohi, mutta en parempaakaan kohdetta löytänyt. Minulla on käytössä maksullinen dBPowerAmp -ohjelma jolla olen jo kymmeniä CD-levyjä FLAC:ksi rippaillut, kun en CD-soitinta lainkaan omista. Nyt tuli ongelma eteen kopiosuojauksen kanssa. Levy Deftones - Digital Pony (limited edition) rippautuu kun käyttää Burst -moodia, mutta tuloksena on säröytynyttä ääntä.
Tämä on tosiaan noiden rikottujen levyjen ominaisuus ja niiden on tarkoitus toimiakin juuri noin. Analoginen kopio on tosiaan yksi vaihtoehto, mutta itse lataisin sen surutta netistä tai lainaisin kirjastosta kopiosuojaamattoman version. Tästä syystä kieltäydyin aikoinaan ostamasta noita tavallista huonompia levyjä, vaikka kyllä niitä silti tuli vahingossa pari kappaletta hyllyyn.
 
Jos tietokoneen soitinohjelma soittaa levyn raidat oikein ja vielä oikeasti cd-raidat eikä jotain MP3-kopioita, niin jollain virtualisella äänikorttiajurilla voisi ehkä saada soitetun WAV-datan tallennettua tiedostoon. Tällä on jotain optioita: http://sheesania.com/how-to-record-your-computers-sound-output-on-windows-with-virtual-audio-cable/

En ole testannut näitä itse.
Täytyypä tuota "nauhoitusta" kokeilla, kiitos vinkistä. Muistaakseni Windows Media Player taisi nuo raidat soittaa ilman säröjä. Onpa tosi rasittava ongelma. Kirppikseltä minä näitä levyjä olen viime aikoina pääosin hamstrannut ja tämä on onneksi ollut ainoa laatuaan. Täytyy olla tarkkana Sony -levy-yhtiön tuotoksien suhteen jatkossa...
 
Viimeksi muokattu:
Kerro sitten miten kävi, ainakin teoriassa toi pitäisi olla mahdollista. Pahimmassa tapauksessa joutuu "nauhoittamaan" aina raidan kerralla ja 1:1 nopeudella.

Toinen kikka mikä on joillain kopiosuojauksella toiminut on, että tekee cd-levystä kopion (ah sitä ironian määrää!) joka sitten onkin cd-standardin mukainen levy. En ole tätäkään kokeillut, mutta jos hyllystä löytyy ylimääräisiä CDR-levyjä niin voithan sitäkin kokeilla.
 
Ryhdyin testailemaan tätä EAC-ohjelmaa ja heti tuli "ongelma" eteen: Vaikka kuinka yritän muuttaa flacin pakkausparametria, ei valmiin tiedoston koko muutu mihinkään. Reilun kolmen minuutin kappale tulee ulos flaccina n. 11MB:n kokoisena. Mitä teen väärin?

Tämä on se rimpula jonka olen liimannut määrityskenttään (tuon 6:n kohdalle olen kokeillut nollaa ja kahdeksikkoa):

-6 -V -T "ARTIST=%artist%" -T "TITLE=%title%" -T "ALBUM=%albumtitle%" -T "DATE=%year%" -T "TRACKNUMBER=%tracknr%" -T "GENRE=%genre%" -T "COMMENT=%comment%" -T "BAND=%albuminterpret%" -T "ALBUMARTIST=%albuminterpret%" -T "COMPOSER=%composer%" %haslyrics%--tag-from-file=LYRICS="%lyricsfile%"%haslyrics% -T "DISCNUMBER=%cdnumber%" -T "TOTALDISCS=%totalcds%" -T "TOTALTRACKS=%numtracks%" %hascover%--picture="%coverfile%"%hascover% %source% -o %dest%
 
Ja vielä sellainen, että miksi valmiin tiedoston bittivirta on vain välillä 400-600 kbps? Kun rippaan Macin XLD(?) -ohjelmalla, näyttää virta koko ajan vakiota 1411 kbps.
 
Mulla tuo komentorivi näyttää ihan samalta, mutta alkaa -8... Tuo taitaa olla se EAC:n oletus. Tiedostojen koosta: mullakin n. 3 min kappale on noin 11 MB. Tuo 1411 kbps on pakkaamattoman wav tiedoston nopeus eli se mitä cd-levyltä tulee.
 
8 on tehokkain pakkaus, 0 pienin. Lukemani mukaan eroa noiden välillä ei kuitenkaan juuri ole. Se edelleen ihmetyttää, että miksi toisella ohjelmalla tulee 1411 kbps flaccia ja EACilla kolmasosa.
 
Ohjelmat käyttää joka tapauksessa samaa koodekkia flac-tiedoston koodaamiseen. Ei pitäisi olla sen suhteen olla eroa.
 
Tuossa rimpulassa numero tarkoittaa tosiaan pakkauksen tasoa. V tarkoittaa sitä, että koodauksen rinnalla ajetaan koodauksen purkua ja koodekki tekee lennosta vertailua. Jos eroja esiintyy, flac-tiedoston koodaus keskeytyy ja päättyy virheeseen.
 
Flac-tiedoston bitrate riippuu signaalin tasosta. Voimakkailla kohdilla bitrate on 100 % suhteessa alkuperäiseen signaaliin ja hiljaisissa kohdissa 0 %.
 
^ En ole huomannut, että player muuttaisi bittinopeutta kuitenkaan lennossa?
 
Määritelmä kuitenkin kertoo, että flac-tiedoston bittinopeudella ei ole merkitystä suhteessa laatuun. Flac-tiedosto on aina häviötön.

Se missä rìppausohjelmissa voi olla ääneen vaikuttavaa eroa, on cd-levyn luvussa. Korostan vielä sitä, että koodekki on sama flac-tiedostoksi koodaavilla rippausohjelmilla ja muilla eri formaattiin konvertoivilla muunnosohjelmilla.
 
Tietysti ääneen vaikuttaa myös, jos rippausohjelmassa on päällä jokin siganaalia muokkaava ominaisuus, esimerkiksi "normalisointi".
 
Onko tietoa, mitä väliä on sillä, mitä flac-pakkaajaa käyttää? Eli onko EACin mukana tuleva ohjelma "paras mahdollinen"?
 
Back
Ylös