CD levyn digitaalinen vesileima

pirkka

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2006
Viestejä
13 844
Kaupunki
Järvenpää
Osuipas kouraan tällainen CD levy, jossa pelottava varoitus (ks. kuva) ja kertoo että levyssä on vesileima, jonka avulloa siitä otettut digitaaliset kopiot voidaan jäljittää tähän alkuperäiseen.

Jonkun siis täytyy tietää ja pitää oikein kirjaakin siitä jotta kuka levyn omistaa. Entäs jos annan / myyn levyn eteenpäin ja sitten se päätyy piraattisaitille. Olenko syypää ja mihin?

Onko tämä ihan huuhaa juttu?


Edit: siis kyse on promosta ja tosiaan etupuolella on numero 287 ja näistä joku voi tosiaan kirjaa pitää... onko siis toimittajat promokopioineen artistien toimeentulon vihollinen no 1 ja piratismin airut?
 

Liitteet

  • 24.2.2009 15;58;35.JPG
    24.2.2009 15;58;35.JPG
    83,1 KB · Katsottu: 2
Tietoa ei ole, mutta ilmeisesti tuo on promootiotarkoituksiin valmistettu versio, jota on jaeltu levyarvostelijoille ja radioihin ennen virallista julkaisua. Vesileimalla halutaan estää piraattiversion leviäminen ennen levyn julkaisua.

Mikäli henkilöt/tahot, joille levyt on jaettu on listattu jossain, niin periaatteessa levinnyt laiton kopio voidaan jäljittää "sylttytehtaalle".

Tulipa muuten mieleen, että jossain oli vertailtu levykriitikon ja julkaistun levyn dynamiikkaa ja kriitikon versio oli vähemmän kompressoitu/limitoitu.
 
Wikipediasta:

Watermarks

Digital watermarks are unobtrusive features of media that are added during production or distribution. Digital watermarks involve data that is arguably steganographically embedded within the audio or video data.

Watermarks can be used for different purposes that may include:

* for recording the copyright owner
* for recording the distributor
* for recording the distribution chain
* for identifying the purchaser of the music

Watermarks are not complete DRM mechanisms in their own right, but are used as part of a system for Digital Rights Management, such as helping provide prosecution evidence for purely legal avenues of rights management, rather than direct technological restriction. Some programs used to edit video and/or audio may distort, delete, or otherwise interfere with watermarks. Signal/modulator-carrier chromatography may also separate watermarks from original audio or detect them as glitches. Use of third party media players and other advanced programs render watermarking useless. Additionally, comparison of two separately obtained copies of audio using simple, home-grown algorithms can often reveal watermarks. New methods of detection are currently under investigation by both industry and non-industry researchers.
 
Prosecutors will be violated. Liekö yhtä laiton uhkaus kuin nämä DVD-levyjen alkuvaroitukset. Hohhoi. Videon saattoi sentää kelata sen mouhouksen yli.

"Any unauthirized use, ..." Eli kun lain puitteissa menee niin ei onglmaa?

Pekka
 
Jyrki_H sanoi:
Tietoa ei ole, mutta ilmeisesti tuo on promootiotarkoituksiin valmistettu versio, jota on jaeltu levyarvostelijoille ja radioihin ennen virallista julkaisua. Vesileimalla halutaan estää piraattiversion leviäminen ennen levyn julkaisua.

Jeps, ja jos huomataan että levy on verkossa jaossa niin tiedetään kenelle laitetaan lasku. Taisivat innostua näistä vesileimoista sen jälkeen kun jäljittivät joidenkin leffojen nettiinvuotopaikan jonkun oscar-palkintojen raadissa olevan luo...
 
Back
Ylös