CD-levyjen korjaus

riqu.ruisku

Käyttäjä
Liittynyt
29.2.2008
Viestejä
3 399
-Kokemuksia hopeakiekkojen fixaamisesta tänne.
-Eli markkinoillahan on jos jonninmoista hiomatahnaa, konetta ja kärvennintä naarmujen ja muiden virheiden poistoon vaurioituneista levyistä. Mikä värkki on toiminut ja mikä ei.
-Itse kokeilin muutama vuosi sitten jotain jenkkiläistä "Wipe Out Repair Kit" töhnää (Anttila laatua) joka kyllä poisti naarmut tavallaan, mutta perinteisesti sumensi lukupinnan ikavästi. Roskiin meni mokoma liemi.
-Tuossa Gigantissa myyjä sattui kerran hehkuttamaan muutaman kympin hintaista kannettavaa CD soitinta muistuttavaa konetta jonka nimeä en kyllä muista kirveelläkään. Laite näytti vähän lelulta värikkäine paketteineen, mutta moottoroitu levynpyöritysmekaniikka ja erilaiset asennettavat puhdistus ja "repair" kiekot vaikuttivat fiksuilta. Kone ei kuulemma hio levyä vaan täyttää naarmut, mikä ei kuulosta hullummalta hommalta. Olettaen että täyteaine myös kovettuu jurmuihin eikä kulkeudu soittimeen tai vastaavaa. Uskaltaisikohan moista kokeilla? Tietysti jos löytyisi joku tunnetun laatumerkin (tyyliin AM tai allsop) takuuvarmasti toimiva peli niin olisi ehkä paras vaihtoehto.
 
Mallas sanoi:
Skip Doctoria ovat jotkut kiitelleet. Mutta aina varauksin tällaiset.

-No juu tuosta taiskin joskus olla Hifilehdessä mainosta. Mahtaakohan tuo hioa levystä muovia pois? Ilmeisesti kyllä.
-Kellään käyttökokemuksia kyseisestä pelistä? Sumentaako lukupinnan vai pysyykö kirkkaana?

-Täällä kaikki levyt on siis lukukelpoisia ja toimivia mutta joissain käytettynä ostetuissa kiekoissa on käytön jälkiä ja tarkkana poikana olisi kiva saada ne lähelle MINTti kuntoa ;) Kannattais varmaan antaa olla mut...
 
Vanha Philipsini oli todellinen peto korjaamaan virheitä. Kerran tuli kuitenkin vastaan cd, jonka pinnassa oli juuri ja juuri silmälle erottuva "kupla". Siinä kohdassa soitin skippasi. Peitin kuplan mustalla tussilla. Tästä soitin sitten suoritutuikin kuin tyhjää vain.

Tiettävästi myös hammastahnalla on saatu aikaan auttavia tuloksia.
 
Tiukkapipo sanoi:
Vanha Philipsini oli todellinen peto korjaamaan virheitä. Kerran tuli kuitenkin vastaan cd, jonka pinnassa oli juuri ja juuri silmälle erottuva "kupla". Siinä kohdassa soitin skippasi. Peitin kuplan mustalla tussilla. Tästä soitin sitten suoritutuikin kuin tyhjää vain.

Tiettävästi myös hammastahnalla on saatu aikaan auttavia tuloksia.

Kuplat on juu pahoja. Mulla paras soitin virheenkorjauksen kannalta on ollu Technicsin sl-ps740a joka edelleenkin kaverilla pelittää hyvin.
Kaikki omat levyt siis toimii moitteetta nykyiselläkin soittimella eli lähinnä noiden kosmeettisten jälkien poistoa haen, joten mihinkään hammastahna linjalle en taida lähteä :D
 
Hammastahnalla olen itsekkin saanut pari lukukelvotonta levyä pelastetua, mutta näyttävät kyllä aika hurjilta käsittelyn jälkeen. Eli toimiva kikka joillekkin lukukelvottomile levyille, mutta mitään kosmeetisia naarmuja en lähtisi tällä konstilla korjaamaan
 
Ostin taannoin Clas Ohlsonilta CD-hiomatahnaa. Levitetään levylle ja hinkataan kankaalla jonkin aikaa, toistetaan tarvittaessa. Tehoaa pieniin naarmuihin erinomaisesti. Tuubi on pieni ja kallis, mutta ainakin harvinaisuuksien pelastamiseen onnen omiaan.

Mietin että autotarvikeliikkeessä myytävä matkailuvaunun muovi-ikkunoiden kiillottamiseen tarkoitettu tahna mahtaa olla aika lailla samaa ainetta? On kohtuullisempi litrahinta kuin CD-töhnässä. Ahkeralle naarmuttajalle ja lapsiperheiden Muumi-DVD:ille?
 
riqu.ruisku sanoi:
...Tuossa Gigantissa myyjä sattui kerran hehkuttamaan muutaman kympin hintaista kannettavaa CD soitinta muistuttavaa konetta jonka nimeä en kyllä muista kirveelläkään. Laite näytti vähän lelulta värikkäine paketteineen, mutta moottoroitu levynpyöritysmekaniikka ja erilaiset asennettavat puhdistus ja "repair" kiekot vaikuttivat fiksuilta. Kone ei kuulemma hio levyä vaan täyttää naarmut, mikä ei kuulosta hullummalta hommalta. Olettaen että täyteaine myös kovettuu jurmuihin eikä kulkeudu soittimeen tai vastaavaa. Uskaltaisikohan moista kokeilla? Tietysti jos löytyisi joku tunnetun laatumerkin (tyyliin AM tai allsop) takuuvarmasti toimiva peli niin olisi ehkä paras vaihtoehto.

Etsin tuossa nettikauppaa, jossa myytäisiin uusia cd-koteloita ja törmäsin siinä sattumalta laitteeseen nimeltä Disk Repair Pro :D
Ilmeisesti kyseessä saattaisi olla tuo Gigantissakin tarjolla ollut laite. Samassa nettikaupassa oli myös hieman kalliimman luokan levyjen kunnostajia, Azuradiscin valmistamia.
Itseä lähinnä kiinnostaisi tuo kannettavan cd-soittimien mallinen tai tässäkin ketjussa mainittu Skip Doctor, ja mahdolliset kokemukset niistä.

En löytänyt foorumin säännöistä mitään koskien linkitystä nettikauppoihin, kun tälläkin sivustolla on kuitenkin liikkeitä jotka ilmeisesti maksavat esillä olosta.
Eli laitan nyt tähän linkin tuonne sivuille ja poistakoon moderaattori linkin, jos se rikkoo sääntöjä.
 
Rojcordy sanoi:
En löytänyt foorumin säännöistä mitään koskien linkitystä nettikauppoihin, kun tälläkin sivustolla on kuitenkin liikkeitä jotka ilmeisesti maksavat esillä olosta.
Eli laitan nyt tähän linkin tuonne sivuille ja poistakoon moderaattori linkin, jos se rikkoo sääntöjä.

Kyllä täällä linkkejä saa laittaa.
Aika samalta näyttää kuin se Gigantin peli. Myyjä vain korosti että se ei hio (kuten tuo linkittämäsi laite) vaan täyttää naarmut. Liekö sitten myyjä vain luullut niin ja sama laite kyseessä. Pitää käydä joku päivä tsekkaamassa se giga Antin härvelin merkki.
 
Sattuipa tässä vähän aikaa sitten niin, että Moven 4 CD:n boksista oli postin hellässä käsittelyssä irronnut yksi levy, joka oli sitten naarmuuntunut niin pahasti, että puoli levyä skippaili. Olin odottanut levyä kuukausitolkulla, joten sen lähettäminen takaisin ulkomaille ei ollut vaihtoehto.

Pienen googlauksen jälkeen ostin hiomapaperia 1000-1500-2000-2500-3000 ja hioin naarmut piiloon. Lopuksi silaus Brasso-kiillotusaineella ja voilá, levy soi hienosti.

Tai no, vähän huijasin. Levy alkoi soida täydellisesti vasta armottoman pitkän ja monivaiheisen kiillotuksen jälkeen. Pinta jäi tietenkin vähän mataksi - kenties onnistuisi, jos löytäisin jostakin vieläkin hienompaa hiomapaperia.

Tämä ei ole sitten ihan oikeasti vitsi.
 
Onko löytynyt uusia konsteja naarmuisen CD-levyn korjaamiseksi? Kokeilen parhaillaan valkaisevaan Yotuel hammastahnaa Frank Sinatran New York New York levyn saattamiseksi kopioitavaan kuntoon, mutta ei taida tulla kalua tästä kirjaston levystä. CD-kiekoissa voi olla muitakin virheitä kuin naarmut, joihin tarkka servein lukupää juuttuu. Mulla on muutama levy, joista tiedän sata-varmasri ettei niissä ole naarmuja, mutta serverin lukupäähän ne juuttuu. Kelpo CD-soitin soittaa nämä kaikki "vialliset" levyt tuosta vaan.
 
Tän vois hommaa jos alkaa joku levy temppuilemaan. Pitää kurkata jos euroopassa myydään sopivaan hintaan.
Edit: Tuosta myydään myös moottoroitua versiota.
 
Viimeksi muokattu:
Tahnahionnat eivät itselläni ole tuottaneet toivottua tulosta, levy on voinut mennä huonommaksikin. Sensijaan olen kopioinut polttavalla cd-asemalla viallisia cd-levyjä, joista osan kopio on soinut vikakohdat virheettä ja joillakin viat ovat vain vähentyneet. Kopiosta tulee usein siis parempi, kuin naarmuinen alkuperäinen. Varmaan onnistunut hiontakin toimisi hyvin, jos olisi sopivaa timanttitahnaa. Kopiointi on kuitenkin yksi keino yrittää saada menetetty levy soimaan joko hyvin tai ainakin paremmin. Riippuu tosin varmaan myös cd-asemasta ja sen virheenkorjauskyvystä.
 
Exact audio copy on tuohon viallisten levyjen kopiointiin oivallinen softa, se hieroo ja hinkkaa sitä levyä ja yrittää saada mahdollisimman monta bittiä luettua.
Minulla on muutama tosi vaikea levy-yksilö joiden kopiointi em. softalla kesti yli tunnin, joitakin virheitä se raportoi mutta eipä kuulu kovalevyltä toistettaessa.
 
Kirjaston varausjärjestelmästä voi joskus huomata että joku CD-levy on korjattavana, ja tilapäisesti poissa lainattavien levyjen valikoimasta. Heillä on siis käytössä joku naarmujepoistosysteemi, tai joku muu taho korjaa heidän naarmuista levy-valikoimaa. Hyvä homma ja ilmeisesti se toimii. SkipDr vaikuttaa mielenkiintoiselta. Kiitos vinkeistä.

Ei voi kuin ihmetellä, miten huonosti jotkut ihmiset käsittelee CD-levyjä. :devilish:
 
Exact audio copy taitaa olla Windows-ohjemla, ja mä oon mac-mies - sorry ;)
Mulla on ollut vuosia tällainen maksullinen dbpoweramp ohjelma. Monipuolinen ja helppokäyttöinen. Exact audio copya vastaava (minusta kuitenkin parempi ja bugivapaa).

Asetuksista saa monenlaista apua myös naarmuisten levyjen suhteen. Itse rippailen kirjastosta (todella) paljon. Harvoin tulee vastaan sellaisia jotka ohjelma toteaa virheellisiksi, vaikka CD yltäpäältä naarmussa. Sellaiset "ei bit-perfect" kappaleet kuuntelen läpi ja jos en kuule mitään erikoista, säilytän. En väitä, että ohjelma ihmeitä tekee, voi olla että vain vastaan on tullut ok kuntoisia cd levyjä (n.1000 albumia).
-Erillinen USB bluray polttava asema käytössä, windows.

Appleen näköjään sopii myös:
 
..., mutta serverin lukupäähän ne juuttuu. Kelpo CD-soitin soittaa nämä kaikki "vialliset" levyt tuosta vaan.

Eli periaatteessa olisi mahdollista kopioida se viallinen levy ko. kelpo cd-soittimen digiulostulosta, ehkä ? Jos vaan olisi aikaa myös kuunnella se levy minkä rippaa. Sehän tapahtuisi ihan reaaliajassa. t. ' RIF '
 
Back
Ylös