CD/DVD-kulmahylly/bassoresonaattori/diffuusori

SATA

Käyttäjä
Liittynyt
29.7.2007
Viestejä
1 437
Valmis CD/DVD-kulmahylly/bassoresonaattori/diffuusori

23mofnb.jpg

[br]
Näin lomalla kun ei ole muuta tekemistä kuin olla töissä, jotenka ajattelin iltapuhteena sipaista itseni iloksi tälläisen CD/DVD-kulmahylly/bassoresonaattori/diffuusorin. Äänenlaadullisista tekijöistä ei ole vielä tietoa, koska petsilakan käry kuunteluhuoneessa on melko huumaavaa.
[br]
Korkeutta konstruktiolla on noin 180cm ja "sädettä" noin 50cm, CD:itä mahtuu noin 500zipalletta ja jonkinmoinen läjä reeveereitä kahteen alimpaan hyllyyn.
[br]
Eli näitä tulee kuunteluhuoneeseen kaksi, yksi kumpaankin takanurkkaan. (siis namispotin takasivuille)

Rakennusvaihe
rk7jth.jpg
Rakenne alkaa hahmottumaan, matskuna 9mm koivuvaneri (halpaa, selvisin rahalla :p) Levyjä (1220x2440) piti ostaa kolme per puoli, hintaan 16,5€/neliö.
[br]
Meinasin ensin niputtaa koko hässäkän viimeistelynaulaimella, mutta päädyin kumminkin ruuvaamaan kaikki liitokset. Aiemmista projekteista kantapään kautta oppineena, muistin puun elämistaipumukset
2l9kqqh.jpg
Kuva villatilasta, änkesin tämän täyteen lasivillaa. Kuvassa näkyvä rei'itetty vaneri on myyjän mukaan 1,5mm lentokonevaneri, siksipä varmaan myyjä kehtas meikäläisen ryöstää...50€ kummankin hyllyn taustavanerista, ite piti vielä reiätkin kairata >:D >:D
[br]
Reikien edessä, villapölyä suodattamassa, aito Bilteman 1mx1,8m hifi-kaiutinkangas. Tämä oli edullisin ostos koko rojektissa, jotain 7 euroo vai mitä se oli.
[br]
Ruiskuttelin koko komeuden päälle Tikkurilan takuumusikaalista Mahonki-petsilakkaa (50€). Käsipelillä söhimisessä olis mennyt turhaan koko ehtoo..

Toinen samanmoinen pitäis vielä jaksaa nysvätä joku iltapäivä.
Mutta sitä ennen haluaisinkin kysyä teiltä (eli itseäni viisaammilta) tämänmoisen konstruktion vaikutus bassoalueeseen. Mittauksia teen kunhan käry hellittää.
Elikkäs yhteenvetona: villatilan korkeus 175cm ja säde 30cm. Reikiä kaarevassa (175x48cm) vanerissa 64kpl 38millisiä ja 74kpl 23millisiä. Villa on melko piukkaan pakatua.
 
Tyylikäs rakennelma, SATA. Teetkö sä mullekin tuollaiset? Mä tekisin muuten ite, mut mulla ei oo tuollaista Makitaa :p
 
Lainaan kyllä kaluani, jos haluat kumminkin tehdä itse :p
Vanha viidakon sanonta: Tilaamalla saat mitä haluat, tee itse ja saat vähän mitä sattuu :D :D
 
SATA sanoi:
Vanha viidakon sanonta: Tilaamalla saat mitä haluat, tee itse ja saat vähän mitä sattuu :D :D

Kun itse tekee, saa just sitä, mitä tulee (Samu Saurama).
 
Back
Ylös