Canton kaiuttimista

Ruune UJ Soossi

Käyttäjä
Liittynyt
25.8.2009
Viestejä
539
Kaupunki
Helsinki
Kävin tänään kuuntelemassa GLE 409 ja mukavalta kuullosti. Aika kivasti eroitteleva ja kuitenkin riittävän ryhdikäs.
Ergo - sarjaa en ole löytänyt pk-seudulla, eli onko se saman henkinen kuin tuo GLE sarja ? Kokemuksia ?
Missä niitä voisi päästä kuuntelemaan ?
 

jarroi

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.4.2009
Viestejä
4 841
Kaupunki
Kalajokilaakso
Itselläni on ns. kakkossarjassa kotonani nuo Canton GLE-409 kaiuttimet. Ykkössarjassa vapaa-ajan asunnolla on Duntech Statesmanit. Minulle on kertynyt pelkästään positiivisia kokemuksia noista Cantoneista. Ne sekä kuulostavat, että näyttävät hyvältä. Niiden tehonkesto on riittävä. Ne ovat vahvistimelle helppo kuorma.
Soinniltaan niitä voi pitää mieluummin pehmeänä kuin kovana. Kaksi bassoelementtiä kaiuttimissa takaa myös matalien taajuuksien hyvän toiston.

Joissain testeissä GLE 409, tai 490, jotka ovat käytännössä samat kaiuttimet, ovat voittaneet jopa 2000 euron parihintaisia kaiuttimia, joten hinta/laatusuhteen voi sanoa olevan kunnossa. Kaiuttimien metalliverkot kestävät myös sellaisessa taloudessa, jossa on lemmikkieläimiä. Isokokoisina noita ei kuitenkaan kannata sijoittaa kovin pieneen tilaan. Joka tapauksessa suosittelen Canton GLE409 kaiuttimia! Jos ne olisi valmistettu Suomessa, niiden parihinta olisi vähintään 1500 euroa. Saksaasa valmistettuna niiden hinta on kuitenkin reilusti kohtuullisempi.

terv. Jari R
 
Ylös