Cambridge Audio TT50

ilkkako

Käyttäjä
Liittynyt
19.2.2007
Viestejä
141
Kävin tuota otsikon laitetta nopeasti kuuntelemassa ja pidin kuulemastani. Laite taitaa olla niin uusi ettei siitä paljon arvioita vielä löydy, mutta onko täällä jollain kokemuksia?

Hintaluokassa 400-600€ on aika tiukkaa kilpailua: Xpression, TT50, P2. Vinyylinoviisina en oikein osaa arvostaa yhtä teknistä hienoutta toisen edelle - hienompi levylautanen vs. hiilikuituinen äänivarsi vs. magneettinen anti-skating säätö vs. mä-vaan-tykkään-tästä-faktori ??? Taidan ostaa korvillani :) TT50 häviää ehkä spekseissä esim. Xpression Comfortille?

Saa auttaa ja suositella...
 
Kah. Enpäs tällaista tuttavuutta ollutkaan vielä huomannut. Että CA:lta kieputin, jopas jotain.

Korvilla ostaminen lienee näissä tapauksissa viisainta. Varresta on ikävä sanoa mitään. Pro-Jectin hiilarivarsi on ihan jees, mutta toisaalta P2:ssa asuva RB250 on päivitettävissä melko kovatasoiseksi vivuksi, eikä se vakiokunnossakaan ole mikseenkään huono. Tuosta vivusta on vaikea sanoa mitään.

Korva on hyvä mittari. Nämä kun tuppaavat olemaan niin hämmentäviä kokonaisuuksia nämä mustan kullan sorvit.
 
Juu on Pro-Jectin kanssa yhdessä tehty. Juurikin tuo Xpression on ollut lähtökohtana. Ilmeisesti lankku ja moottori sekä varsi osittain on suoraan samat. Tässäpä linkki: http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=288&Title=TT50%20turntable.

Tein melkein heti kaupat tuosta, mutta merkin hieman (aiheetta?) mollattu maine jäi mietityttämään. Ehkä tuo hintakin on hieman kova verrattuna kilpailijoihin. Ensimmäistä vinyylisoitinta ostaessa on aika hankala tulkita kuuntelukokemuksiaan... Väistämättä kuulee vain eroa suhteessa cd:n ääneen. Tai siis luulee kuulevansa... Tuntuu siltä, että täytyy vain ostaa sellainen mistä pitää ja tehdä siitä sitten oma referenssinsä, josta jatkaa eteenpäin. Rega ehkä puoltaisi tässä paikkaansa modattavuuden kannalta, jos (KUN) nälkä kasvaa syödessä.

Kysynpä nyt tässä samalla. Miten käytettyä levaria ostaessaan pystyy parhaiten toteamaan laitteen kunnon? Jos kaikki toimii, kuten pitää ja kuullostaa hyvältä, niin miten laitetta voi muuten tarkistella. Esim. moottorin, laakerin ja hihnan kunto jne.
 
No mie oon ihan märkäkorva vielä näissä, mutta esimerkiksi laakereiden kuntoa varren osalta kannattaa kahtella ihan ettei mikään varovasti väännellessä klonksu siellä varressa (ei saisi tuntua mitään klappia) ja varren pitää liikkua jouhevasti koko liikeratansa. Lautasen kanssa samaa rataa. Jos on joku vanha teknari tms. soitin, jossa on se strobolamppu, niin lautasen pyöriessä voi tarkistaa pyörimisnopeudenkin. Huonon hihnan huomaa jo kuuntelemalla ("ulvaisee" löysässä kohdassa"), motti ehkä jo vähän hankalampi eläin tarkistaa.

Eihän hyvää levaria käyttämällä saa rikki. Vai saako..? Ainakin nuo omani olleet melko ikuisenoloisia hihnoja ja rasioita lukuunottamatta.

Ja moni harrastajatoveri varmasti keittää sumpit, jos tahdot jonkun pidempään harrastaneen settiä kuunnella. Voipi olla avartavaa sekin.
 
mkutvonen sanoi:
Ja moni harrastajatoveri varmasti keittää sumpit, jos tahdot jonkun pidempään harrastaneen settiä kuunnella. Voipi olla avartavaa sekin.

Olen aina arvostanut vinyyli-immeisiä tavallista enemmän ja voin hyvin kuvitella, että heidän keittämät sumpitkin on tehty tavallista suuremmalla rakkaudella ja pieteetillä :D .

Ei vaisinkaan. Kiitos neuvoista. Onneksi keskustelu vinyylipuolella tuntuu pysyvän jotakuinkin aisoissa. Mukavaa luettavaa ilman turhaa inttämistä. Jatkan soitinmetsästystä vielä ensi viikon. Jos nuo pääkaupungin uudet demot saisi kuultua läpi, niin sitten voisi miettiä kuinka etenee. Kuume on kova...
 
Ohan mulla mokamestari-kahvinkeitin, tapaan vaan keittää aika tujua sumppia. Tere tulemasta, jos vantaalla liikut. Ja pakkohan tässä on nöyrtyä kokemuksen kasvaessa, kun kerta toisensa jälkeen huomaa tietävänsä vähemmän... Että hittojakos tässä inttämään...
 
Back
Ylös