Cambridge Audio S30 vai S70?

tvih

Käyttäjä
Liittynyt
10.8.2010
Viestejä
343
Kaupunki
Jyväskylä
Tilanne on sellainen, että minulla on nyt sekä AV- (Onkyo TX-SR308) että stereovahvistin (AA Puccini), mutta vain yhdet pääkaiuttimet (Dynaudio Audience 42). Niinpä stereovahvistin on pääosin käyttämättä kun ei jaksa piuhoja vaihdella eestaas koko ajan. Kun kuitenkin parin viikon päästä tila sen mahdollistaa, niin ajattelin siirtää stereovahvistimen ja Dynikset eri huoneeseen musiikin kuuntelua varten, kun taas AV-kamat jää telkkarin ja tietokoneen luokse pääasiassa leffa- ja pelikäyttöön, mutta varmaan näilläkin vielä silti musiikkiakin kuuntelee joten ihan täysiä susia ei haluaisi joka tapauksessa surround-setissäkään käyttää kaiuttimina.

No, tämähän joka tapauksessa tarkoittaa sitä, että tarvitsen surround-settiin uudet etukaiuttimet. Kun olen näitä tässä viikonlopun yli pähkäillyt tiukan budjetin rajoissa, niin monien "markettitoosien" jälkeen olen päätynyt katselemaan lähinnä Cambridge Audion S30- ja S70-kaiuttimia. Ensiksi lähinnä ajattelin noita S30:iä kun yleensä halvoissa kajareissa näitä jalustakajareita yleensä - syystäkin - suositellaan. Mutta sitten bongasin verkkokauppa.com:issa S70-parin hintaan 220 euroa. Normaalihinta noilla on jotain 399 euroa muualla, ja S30 maksaa Vaasan Ykkösradiossa 179e (muualla mitä löysin niin 199e, esim HighEndStudio) ja päälle tarvitsisi jalustat - jotain 65 euroa menisi niihin - ja postikulut. Eli hintaa tulisi kaikkiaan jotain 30 euroa enemmän kuin noille lattiakaiuttimille.

Ongelmia tässä lähinnä tuottaa se, että S70:stä ei oikein tahdo löytää minkään sortin revikoita tai mielipiteitä. Luulisi että ei ne samaan sarjaan kuuluvina ihan surkeat olisi kun ei jalustatoosatkaan, mutta luulo ei ole tiedon väärti. Oikeastaan ainoat kommentit mitä S70:stä löydän ovat tämä ja tämä. Jälkimmäinen sanoo että s:t olisivat turhan teräviä esimerkiksi. Se on itsellä yksi semmoisista joka itsellä heti ottaa korvaan, joten epäilyttää. Kuitenkin tuossa on kai sama diskantti kuin S30:ssä, ja siitä en ole kuullut moista sanottavan, niin mene ja tiedä sitten. Lisäksi tuo S70 ei ole ulkoisesti yhtä miellyttävä, ja myös "väärän" värinen kun on vain tammen värisenä tuohon hintaan (kaikki muu kotiteatterisetissä on mustaa). Basson alemmas ulottuva toistokaan ei ole niin olennaista, kun on subwoofer kuitenkin. Jos mahdollista myöhempää poismyyntiä taas ajattelee, niin noin runsaan alennushinnan takia helpommin saisi omansa pois noista S70:stä.

Hankalaa kun en missään pääse kumpiakaan testikuuntelemaan. Sama vika lähes kaikkien muidenkin mahdollisten vaihtoehtojen kanssa. Niinpä olen vähän jumissa sen suhteen että mitä sitä tekisi. En täälläkään ole S70:stä kokemuksia nähnyt, niin enpä tiedä osaako kukaan niiden suhteen sitten mitään neuvoakaan :p Oikeastaan ainoa mitä olisi mahdollista päästä koekuuntelemaan olisi varmaan Gigantista löytyvät OR-kaiuttimet (tosin paikallisessa Gigantissa ei ole minkäänlaista järkevää kuunteluympäristöä) ja sitten Audiocenterissä sekä niitä että Wharfedaleja. Lisäksi esimerkiksi Q Acoustics 2010:iä olen katsonut, mutta niillekin tulee Suomessa hintaa. Gigantista lähtisi OR-H240 parihintaan 158e, mutta veikkaanpa että ne jäisivät reilusti muiden mainittujen jalkoihin.
 

op

Hifiharrastaja
Aluevastaava
Liittynyt
4.11.2007
Viestejä
9 709
Kaupunki
Oulu
Vastikään Hifimaalimassa testattu CA:n SL-70 oli kyllä aika aneeminen esitys. Hintaa jotain 550€ ja lattiakaiutin jossa bassotoisto alkaa loppua jo 100 hertsissä. Ei taida kannattaa CA:n kaiuttimia paljon katsella jos hyvää haluaa. Ja sitähän ei yleensä kovin halvalla saa.

Simex SA4Ti voitti aikaisemmin Hifimaailman testin halpojen lattiakaiuttimien joukosta ja maksaa 349€.

PSB Alpha B voitti halpojen jalustakaiuttimien testin Hifimaailmassa ja maksaa 259€ ja saanee tarjouksesta 199€ vielä Eastaudiolta. Siihen vaikka Verkkokauppa.comista jotkut halvat jalustat.

Huutonetistä löytyy Wharfedale 9.2:sta hintaan 150€.
 

tvih

Käyttäjä
Liittynyt
10.8.2010
Viestejä
343
Kaupunki
Jyväskylä
Ihan totta että yleensä ei halvalla hyvää saa, mutta ei mahda nyt budjetille mitään, PC-päivitykset vei rahat. Mutta tuo S30 on yleensä aika hyviä arvosteluja saanut. WhatHifi tainnut isoin hehkuttaja olla, vaikkei nyt mikään kovin luotettava auktoriteetti taida ollakaan. SL70 taitaa pääosin olla sama kuin S70, mutta ihmetyttää jos basso alkaa noin nopeasti loppua, speksien mukaan pitäisi kuitenkin mennä jonnekin 35Hz asti (ei tosin mainita onko miten vaimentuneena siinä vaiheessa, voihan se olla vaikka -20dB :D).

Nuo PSB Alpha B:t vaikuttaisi kieltämättä myös mielenkiintoisilta. Itse en ole kyseisestä merkistä ennen kuullut, mutta sehän ei tarkoita yhtään mitään. Näyttäisi kuitenkin tuokin malli jonkinmoista arvostusta keränneen, ja ulkonäkökin varsin siedettävä. Ja tuo tarjoushinta ei yhtään paha. Kauanko vain mahtaa olla voimassa, rahaa olisi joskus ehkä viikon päästä... minun tuurillanihan tarjous loppuu juuri kun rahat kilahtaa tilille ;)

Mainitsemisen arvoista on että itsehän en tosiaan mikään kultakorva - tai edes pronssikorva - ole, kunhan ei selvästi rasittava ääni ole niin varmaan oli suht riittävä ämyri tässä käytössä.

Jalustoiksi - jos jalustakajarit otan - ajattelin Audio Pro Stand 620-härpäkkeitä, hintaa 65 euroa verkkokauppa.com:issa.
 

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 082
Kaupunki
Espoo
^ CA S70 on toteutettu käyttämällä 2 kpl 130mm elementtejä ja SL70 taas 3 kpl 90mm elementtejä, joten ei ne ihan samanlaiset ole...
 

tvih

Käyttäjä
Liittynyt
10.8.2010
Viestejä
343
Kaupunki
Jyväskylä
Mallas sanoi:
^ CA S70 on toteutettu käyttämällä 2 kpl 130mm elementtejä ja SL70 taas 3 kpl 90mm elementtejä, joten ei ne ihan samanlaiset ole...
Oho, ihan totta turiset. Se olikin tuo S30->SL30 jota muistelin että vaikutti hyvin samanlaiselta spekseiltään. Menee jo sekaisin kun käy läpi liian monia kajareita lyhyessä ajassa :D

op: Jees, luetaanpas.
 

The Voice

Hifiharrastaja
Liittynyt
13.6.2007
Viestejä
219
En haluaisi olla ilkeä, mutta aika yleistä on tällainen vastailu että : "mun kaverilla oli aikanaan sen merkkiset ja ne oli ihan pskat".
Jonkin valmistajan malli h saattaa olla aivan erilainen kuin malli f , joten kannattaa itse kunkin pysytellä ihan niissä täsmällisissä kuuntelukokemuksissa.
PS. olen itsekin nuorempana syyllistynyt samoihin yleistyksiin, mutta iän ja kokemusten myötä olen useinkin tullut toisiin ajatuksiin...
 

tvih

Käyttäjä
Liittynyt
10.8.2010
Viestejä
343
Kaupunki
Jyväskylä
The Voice sanoi:
En haluaisi olla ilkeä, mutta aika yleistä on tällainen vastailu että : "mun kaverilla oli aikanaan sen merkkiset ja ne oli ihan pskat".
Jonkin valmistajan malli h saattaa olla aivan erilainen kuin malli f , joten kannattaa itse kunkin pysytellä ihan niissä täsmällisissä kuuntelukokemuksissa.
Ihan totta sinänsä. Olenkin monesti sanonut tietotekniikan puolella (ja samahan pätee oikeastaan kaikkeen) että jos kaikkien mielipiteet otetaan huomioon, niin eihän hyvää ole olemassakaan. Aina on joku joka ei tykkää ;)

Laitoin nyt kuitenkin nuo PSB:t tilaukseen, kun ei itsellä sitä etukäteiskuuntelumahdollisuutta kuitenkaan ole ja sen verran pidetty kaiutin tuntuu hintaluokassaan olevan. Silti kyllä tuo S70:kin vielä tuohon hintaan kiinnostaisi, ja mietinkin että pitääkö pankkirosvoksi ruveta että ostaisi nekin... jos ei muuta niin saisi päivitettyä samalla takakaiuttimetkin ajan tasalle, nykyisin virkaa kun hoitavat ensimmäiset hifi-kaiuttimeni, "legendaariset" JPW Mini Monitorit. No, kun budjetti alun perinkin oli varsin tiukka, niin saa nähdä mitä tulee. Ehkä jos on ensi kuun syömättä - joutaisikin kyllä vähän vararengasta pienentäää... ;) Ja jos ei niin ääni nappaa (kummassa kajariparissa tahansa, oikeastaan) niin voisi myydä vaikka sitten vähemmän vaativalle veljelle jolla on 5.1-vahvistin mutta vain kaksi kaiutinta ennestään (nekin melkoiset tuhnut). Vahinko kiertämään, ja sitä rataa :D Toisaalta kun en niin supervaativa ole, niin luulisin että tosiasiassa molemmatkin kelpaa itsellekin. Niin, tosin jos noin tekee niin eipä ole millään rahaa niitä jalustoja sitten vielä ostaa :-\
 
Ylös