Cambridge Audio Azur 640P riaa

PFM:ssa ja Hifiwigwamilla on noista juttua myös reilunlaisesti. Mulla on toi sama RIAA ja ihan tyytyväinen olen ollut, tosin en ole sitä päässyt vertaamaan muihin omassa setissä.
 
Mulla on moinen purkki kans, ja en kyllä osaa moittia.
Hinta-laatusuhde on mielestäni varsin mainio, hyvä
ostos tuo on :)
 
Mulla on tuota pienempi 540P MM-RIAA ;) En tiedä kuinka paljon tuo eroaa 640P:n MM-puolesta, mutta olen ollut tyytyväinen siihen. Äänenlaadultaan se on huomattavasti parempi kuin aiemmin käytössä ollut 80-luvun JVC-vahvarin RIAA. Nyt käytän Sonyn vahvarin RIAA-korjainta. En ole vertaillut noita erityisesti keskenään, mutta karkeasti ottaen ovat mielestäni aika saman tasoisia. Tosin tuolla Sonyn RIAA:lla levyjen rutinat ja rätinät kuuluvat heikommin ja ehkä taas laulun s:t suhisevat enemmän.
 
Kuuntelin tuollaisella vuoden verran ja ihan mukavan kuuloinen purkki se oli. MC-rasialla (Lyra) kohinaa oli turhan paljon, mutta MM-rasialla pysyi hiljaisena. Kuuntelin muutamaa RIAAta tonnin hintaluokassa ja kyllähän sieltä vinyyliltä pystyy vielä enemmän musiikkia kaivamaan ulos kuin mitä 640P antaa. Mutta hintaakin tulee sitten se nolla lisää.
 
Nostan nyt ikuisuuksia vanhan topicin, mutta siis mulla pyöriskelee yksi tuollainen nyt ylimääräisenä ja pikkuvikaisena. MM/MC-kytkin ei toimi, tai siis MM-puoli kuuluu, mutta jos kääntää MC:lle, niin ei tule pihaustakaan ulos. Subsonic filterin kytkin vastaavasti jotenkin sökönä.

Vaihtoehtoja on kaksi: myydään hyvään kotiin MM-rasialle halpaan hintaan, tai alkaa modaamaan.

Audiokarmassa on hyvänoloinen lirpake: http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=321083 Kellään täällä kokemuksia tämän laitteen modifioinnista?
 
Kokemusta ei modauksista ole, mutta yllättävän usein tuolla maailman foorumeilla törmää modattuun 640P:hen, joten kaipa siinä ideaa on, jos intoa riittää. Ja toki raportoinnit tänne :)
 
640P tarvitsee vaihtovirtaa eli 12v/500mA AC teholähteen. 12V DC virtalähde ei toimi.

Tämä käy, mutta vaatinee liittimen vaihdon: https://www.uraltone.com/electro-harmonix-12ac-1000ma.html.
Tässä saattaa olla valmiiksi sopiva liitin: https://www.stpaulssound.fi/hughes--kettner-muuntaja-12-v-ac--700-ma/p/HKMUUNTAJA/.

Paikallisesta ATK-myymälästä löytyi käytetty 12v/1000mA AC virtalähde. Hienosti soi!

- - - Päivitetty - - -

Ja nykyään on myös saatavilla pätevää modausohjetta sivuillamme: https://foorumi.hifiharrastajat.org/content.php/237-CAMBRIDGE-AUDIO-640P-PAREMMAKSI

Kiitos tiedosta!
 
Viimeksi muokattu:
Paljonkohan tuollainen 640P:n parantaminen maksaa?
 
Back
Ylös