C-Kasetti formaattina ja harrastuksena. Kaikkea siihen liittyvää tänne... :)

^On se hinta tosiaan pompsahtanut näissäkin. Itse sain hädintuskin kolminumeroisen summan vaikka oli noi mainiot Tandbergin pikkukaiuttimetkin mukana. Ja kaikilta osin toimiva setti sekä keräilykuntoinen myös pinnoiltaan.
 
Hinta on ainakin suorituskykyyn nähden posketon. Hinta lienee muodostuu iän ja todellisen vintage arvon takia. Itse en ottaisi Saloraa.
Ja jos vielä huoltamatta, jättäsin väliin.. Kai tos harvinaisuus maksaa mukamas..
 
Hm, aika epäillyttävä tutkimus, sillä esim. NADin (englanninkielisten foorumeiden kielellä Near Always Defective :ROFLMAO:) tulokset ovat aika outoja. Oikein säädetty laite ei voi tallettaa Type I:lle paremmin kuin Type IV:lle, sillä nelostyypin MOL on paljon korkeampi kuin ferronauhan.
Olivatkohan säätäneet nuo laitteet ihan hyvin...
Ykköstyyppi ja kakkostyyppi ovat siis sellaisia, ettei niitä kannata ylikuormittaa, kun taas metalli kestää sen paremmin kuin muut.
Tulosten perusteella ainakin Nakamichi ja Revox ovat näissä ehkä ainoita, joiden tulokset voisivat olla aitoja.

Itse testasin kerran CT-A9:llä, tyyppi I:llä kestää +5 dB asti, että alkaa tulla säröä, tyyppi 2:sta ei tietoa kun en sitä käytä, ja tyyppi 4 kestää melkein +9 dB asti vrt. laitteen 0 dB, joka on 160 nWb/m : )
Mä tein sulle jo tämän valmiiksi, koska arvasin sinun tähän tarttuvan ;) Omalla Revoxilla That's metalli antaa +6Db tasolla enemmän kolmatta harmonista säröä kuin RTM FOX C90 ferro. Kummallekin on ajettu ensin kalibrointi. Voit toistaa saman testin itse.

3rd_Harmonic.jpg
 
Miten eri nauhalaadut vertautuvat jos käytetään 1kHz:n siijaan vaikkapa 100Hz tai 10kHz taajuutta?
 
Miten eri nauhalaadut vertautuvat jos käytetään 1kHz:n siijaan vaikkapa 100Hz tai 10kHz taajuutta?
10kHz ääneksellä ei oikein voi mitata kolmatta harmonista, koska se olisi 10kHz x3 = 30kHz. 100Hz varmaan tulisi melko yhteneviä arvoja, piikki ilmestyisi tuonne 300Hz kohdille. 1 KHz on muodostunut melko vakioksi mittaustaajuudeksi, koska se "istuu kuullun musiikin keskellä".
 
Joo, niin se varmaan on että monella dekillä 30kHz tekee jo tiukkaa ;)
Toisaalta voisihan mittausanalyysi olla perusteellisempi kuin pelkän 3:n harmoonisen määrä.

Asia tuli mieleeni kun musiikissa usein on eniten energiaa matalammilla äänillä joten siitä 100Hz ja toisaalta eri dekeillä tuntuu olevan eniten eroja korkeiden taajuuksien suhteen, siitä 10kHz.
 
Onko tälläinen Salora 6300 mistään kotoisin. Aika mötikkä mutta leveyden puolesta (30cm) voisi ehkä olla passeli.
https://hifi.asadonaarteet.net/tuotteet.html?id=20/1002278
Ei ole hifidekki. On japanilaisen Kitaronin valmistama, ja hifilaitteissa Saloran joutsenlaulua kohti OEM-potaskaa. Saloran 70-luvun puolivälin omavalmiste [Copalin koneistolla] NS 1000 oli valovuoden tasokkaampi ja miltei täysverinen hifidekki.

Kapea dekki on haaste. 70-luvulla oli joitakin noin 33....38 cm leveitä dekkimalleja mm. Pioneerilla, mutta kapeudestaan huolimatta olivat korkeita. 70-luvun dekkien speksit myös... olivat.

Jos netistä haeskelee midikokoista dekkiä, aina tulee varmistaa että dekki toimii omalla integroidulla muuntajalla ja 240V virranotolla, eikä ota virtaansa settikohtaisen vahvistimen kautta ja jollain 20....30 voltin jännitteellä. Suomen kauppapaikoilla muistaakseni toistuvasti törmää Technicsin dekkimalliin RS-X933, joka muistaakseni on dekkejä jotka toimivat vain settikohtaisen vahvistimen virtasyötöllä. Saloran mididekki sentään otti virran omalla muuntajallaan ja 240V pistokkeesta.

Jokatapauksessa, matala hifitasoinen dekki on käsittääkseni helpompi bongata kuin kapea.

-ilkka
 
Löytyykö tarvetta, menossa roskiin.
 

Liitteet

  • D93BD734-F29F-4C38-B1C5-6411A68C4113.jpeg
    D93BD734-F29F-4C38-B1C5-6411A68C4113.jpeg
    169,4 KB · Katsottu: 52
Joku osti vilauksessa hifidealerilta 6 kpl TDK-MA 90 hintaan €160'- eli kappalehintaan €26,67 katso liitettä 164770
Toivottavasti vain muoveissa hiplailtavaksi, koska käytössä pettymys saattaa olla melkoisen suuri. Kyseessä kuitenkin ihan tavallinen kasetti vaikka hyvä sellainen onkin.
Lisäyksenä; tuo olikin näköjään Type IV kasetti. Sekoitin SA:han. No tokkopa tekee autuaaksi tuokaan.
 
Tuossa olisi huippudekki kohtuuhinnalla:

Ja toinenkin vähän kalliimpi:
 
Mä tein sulle jo tämän valmiiksi, koska arvasin sinun tähän tarttuvan ;) Omalla Revoxilla That's metalli antaa +6Db tasolla enemmän kolmatta harmonista säröä kuin RTM FOX C90 ferro. Kummallekin on ajettu ensin kalibrointi. Voit toistaa saman testin itse.
Haha, jotenkin arvasin :ROFLMAO: On se kuitenkin outoa, että metalli käyttäytyy huonommin kuin ferro...Kiinnostavaa.
Pitäisi itsekin tehdä mittauksia uudelleen, tosin itselläni ei tällä hetkellä ole mitään kunnollista laitetta Sounblasterin lisäksi... Palataan asiaan sitten, kun hankin jonkun paremman laitteen :^)
 
Back
Ylös