Buschhorn - torvikotelo

silmaauki

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
18 165
Kaupunki
Tois pual jokke
Tuossa itselläni on jo reilun vuoden verran pyörinyt nurkissa Tangband W3 315SC elementit. Tähän asti ovat olleet yksnikertaisessa paffelissa (60x60), jotka olen silloin tällöin ottanut esille fiilistelläkseni vähän erityyppisellä kattauksella. Nyt tekisi mieli kokeilla näillä elementeillä jotain muuta. Aika kehuttu kotelorakenne näille elementeille (samoin kuin Tangband W3-871S:lle) on Buschhorn torvi. Vanhalla hifilehden foorumilla ainakin Eräpuun Jaakko tätä kehuskeli ja ymmärtääkseni hänellä tuollaiset ovat (olivat?).

Tietoa ja piirrustukset kotelosta löytyy täältä. Kun tuo kotelo näyttää hivenen monimutkaiselta monine väliseinineen ei tuo kokonaan itsetekeminen kovin paljon innosta. Kyselin tuossa Kyynäräiseltä kotelon teettämisestä joko puuvalmiina tai osina. Yksittäisen parin tekeminen vain maksaa melkoisesti. Hintaa voisi pudottaa jos olisi useampi kiinnostunut. Olisiko täällä niitä kiinnostuneita? Elementithän tuohon ei maksa juuri mitään.
 
Tollanen torvikotelo on lopunviimein ihan helppoa tehdä jos löytyy kunnolliset puristimet. Omat BLH:t liimailin kasaan työväenopiston avustuksella yhden koulun puutyöverstaalla. Eli tsemppiä rakenteluun!

T:pete
 
Äääh. Linkki oli ihan poskellaan. Nyt se linkki toimii.

Eli ei ole kyseessä tuo MK II vaan se MK I. Toki tuo Mk II voisi olla myös harkinnan arvoinen.
 
Riippuen hinnasta tuollaisesta voisi kiinnostuakin. Nuo tangbandin elementit eivät tosiaan juuri mitään maksa. Miten ne muuten soivat baffeleissa?
 
Tarkkaa hintaa en ole Kyynäräiseltä saanut. Veikkaus osien hinnaksi oli n. 80-110e/kpl ja puuvalmiille noin 400-550e pari.

MUTTA jos löytyisi esim. pari kaveria niin hintojen pitäisi tippua TODELLA huomattavasti. En vain tiedä vielä mitä se 'todella' tarkoittaa. Mutta jos kiinnostuneita olisi, niin sitten voisi sitäkin tiukata.

Silloin joskus vuosi sitten jollakin foorumilla joku tarjoutui tuolaiset mulle tekemään. Jäi vain silloin teettämättä, ja nyt mulla ei ole enää mitään havaintoa kuka, missä tai mihin hintaan. Saa heittää uudestaan tarjouksen vaikka yksityisviestillä. Ja toki muutkin saa tarjota.

Ei tuo paffelissakaan paskempi ole. Itse asiassa vimeisin oma audionirvanani oli viikko sitten lauantai-iltana kun laitoin nuo paffelit soimaan. Piti ihan vaan kokeilla parilla kappaleella, mutta oli pakko heittää aina vaan useampi kehiin. Lopulta 'pääsin' nukkumaan kahden ja puolen tunnin session jälkeen. Kun fiilis oli huipussaan, niin en ryhtynyt analyyttiseksi. Joten tarkempaa kuvausta en osaa antaa. :-X
 
Luulen että Arttu pamauttaa levyt CNC jyrsimellä ja siinähän ei kauaa nokka tuhise kun useamman ajaa, siitä varmaan tuo hinnan pudotus.
Eli samalla asetuksilla tulisi useampiki yhden ohjelmoinnin hinnalla.Ohjelmointiin voi mennä tunti ehkä parikin(alkavalta tunnilta joutuu kuitenkin maksamaan,minuuttitaksaa kun ei tiettävästi ole)Tämä on tosin spekua...
 
Kyllä jos nuiden puuosien hintaa saisi tuosta hilppasen alespäiten, niin voisin lähiaikoina liittyäkin kimppaan. Tämän kuun rahat on jo syöty/juotu/tuhlattu putkiin.

Mutta olen ehdasti kiinnostunut. Sopii ilmotella edistyksestä...
 
Kyllähän tuo hintojen alaspäin hilautuminen lienee melkoisen merkittävääkin.

Suurin työ, esim juuri CNC:llä työstettäessä noin yksinkertaisilla jyrsinnöillä on nuo kohdistukset. Ohjelmakin menee osaavalta - sanotaanko nyt vaikka, näppärästi. Radat tuossa vain ovat niin lyhyet, ettei koneen äärestä jouda edes kahvikuppia noutamaan, kun taas on kikkaretta vaihdettava...

Hinnan tekee luonnollisesti työn hinta ja sillehän ammattimies arvon ja leipänsä saannin laskee (luonnollisesti).

Ei edes kuulosta pahalta tuo mainittu hinta yksittäisille osille, varsinkin kun huomioidaan myös materiaalille jokin hinta!
 
Minun mielestä kuulostaa kyllä aika hintavalta kun ottaa huomioon, että pelkät osat maksavat ehkä 60e/kpl mahdollisine suodattimineen. Mulla olis tuossa nurkassa kököttämässä 12kpl w4-655sa elementtejä, pitäskö pamauttaa buschhornit läjään joku ilta?
 
silmaauki sanoi:
Silloin joskus vuosi sitten jollakin foorumilla joku tarjoutui tuolaiset mulle tekemään. Jäi vain silloin teettämättä, ja nyt mulla ei ole enää mitään havaintoa kuka, missä tai mihin hintaan. Saa heittää uudestaan tarjouksen vaikka yksityisviestillä. Ja toki muutkin saa tarjota.
Taisi olla Veikko joka niitä tarjouksia silloin heitteli. Mulla on miehen yhteystiedot työkoneella eli voin ne ma laittaa tulemaan vaikka privaviestillä jos kiinnostaa..
 
Mika K sanoi:
Taisi olla Veikko joka niitä tarjouksia silloin heitteli. Mulla on miehen yhteystiedot työkoneella eli voin ne ma laittaa tulemaan vaikka privaviestillä jos kiinnostaa..
Kiinnostaa, laita ihmeessä tulemaan.

Pieni yhteenveto: tähän mennessä minun lisäkseni Mkutvonen on kiinnostunut.
 
Back
Ylös