Budjettiluokan radio + cd-soitin -yhdistelmä työpaikalle

41shots

Käyttäjä
Liittynyt
1.1.2008
Viestejä
333
Nyt tarvis työpaikalle löytää toimistoon radio ja cd-soitin kohtuullisella hinnalla, joka minun tapauksessa on alle 500€. Ei viitsisi ostaa mitään ghetto-boombox-blasteria vaan jotain ihan kohtuullista ääntä tuottavaa pitäisi saada. Onko muita vaihtoehtoja kuin Tivoliaudio? Erilliset kaiuttimet vai ei? Heittäkääpä ajatuksia, jos jaksatte. Kuunteluetäisyys on 1 metri eli ihan toimistopöydälle tulisi. Mitä halvempi, sitä halvempi :D

Käytetyt tulevat toki kysymykseen, joten niitäkin saa kaupata tai vinkata jos löytyy jostain jotain mielenkiintoista.

EDIT: Saisikohan kuulokesettiä kasattua tuohon budjettiin? Tuo radio-homma kyllä vaikeuttaa kummasti asiaa. Ei ilman sitä viitsisi kuitenkaan elää tässä konttorissa.
 
Tämä on ainakin ilo silmälle:
http://www.vitaaudio.com/products/vitaaudio-r4.html

r4_lifestyle2.jpg


Hinnasta minulla ei tosin ole tietoa, mutta voi kyllä olla ettei pysy budjetissa? Musiikin.com:lla on kyseisen merkin tuotteita valikoimissaan, mutta tämä cd-soittimella varustettu versio puuttuu hinnastosta. Stereomalli ilman CD:tä eli R2 maksaa 410 eur.

edit: kuva näkyviin
 
CR-H225_02.jpg


TEAC CRH225 (tyyp. 399e) jollain asiallisilla pikkukaiuttimilla saattaa hyvinkin lähteä 500 euron nurkkiin, ja ne kaiuttimet voi sitten myöhemmin upgreidata. Itselläni on ollut tuollainen parisen vuotta kaikenlaisessa B-käytössä ja kivasti soi, vaikkei maailman simppelein olekaan käyttää.
 
Jos tietokone löytyy pöydältä, niin tollainen vois olla musiikin.com liikkeestä jonkinlainen ratkaisu.

CARAT-PERIDOT USB-DAC/kuulokevahvistin UUTUUS Digital/Analog USB laatukonvertteri USB-virralla ja kuulokevahvistimella 265 eur
http://www.musiikin.com/DACs.htm

Tohon sitten kuulokkeet esim samasta puodista ultrasone tai A/T menee budjettiin.
 
Tietokone löytyy, mutta tähän ei saa erinäköisten hienojen turvajuttujen takia asennettua mitään, joten tämän varaan ei voi laskea mitään.
 
Voisko niitä nettiradioita kuunnella sillä sun koneella? Silloin kuulokesetti voisi olla järkevä vaihtoehto.

Eikä usb-laitteiden kanssa välttämättä tarvi asennella yhtään mitään. Eräät niistä toimivat kuin junan vessa - kuulemma. Tosin mulla oleva M-audion Transit ei kuulu tähän ryhmään, kun sitä varten pitää asentaa ajuri. Vaan kaikkiin (uudempiin?) ajureita ei kuulemma tarvi lainkaan erikseen asentaa.
 
silmaauki sanoi:
Voisko niitä nettiradioita kuunnella sillä sun koneella? Silloin kuulokesetti voisi olla järkevä vaihtoehto.

Eikä usb-laitteiden kanssa välttämättä tarvi asennella yhtään mitään. Eräät niistä toimivat kuin junan vessa - kuulemma. Tosin mulla oleva M-audion Transit ei kuulu tähän ryhmään, kun sitä varten pitää asentaa ajuri. Vaan kaikkiin (uudempiin?) ajureita ei kuulemma tarvi lainkaan erikseen asentaa.

Täytyy kokeilla toimiiko radiokuuntelu. Nyt olisi tiedossa CA 640C Azur v2 cd-soitin kohtuulliseen hintaan. Eli reilu 100€, mikä mun mielestä on ihan passeli hinta. Tuohon kun pläjäyttää mun Corda Ariettan ja Alessandro MS-1 niin siinähän kuuntelen eikä maksais paljoa. Ainoa huono puoli on se radion uupuminen, mutta ehkä voisi sitten joskus ostaa vaikka Tivoliaudion, johon saa kai myös sen cd-soittimen perään.
 
T.V@lve sanoi:


Tuota T.V@lven ehdokkia minäkin suosittaisin. Kelpaisi minusta hyvin kotiinkin. Joku vuosi sitten hifimessuilla soittivat tuollaista (tai jotain vastaavaa pientä TEACia kuitenkin) ja KEFin lattiakaiuttimia, vieläpä radio ohjelmanlähteenä. Tykkäsin - jopa niin, etten itse asiassa ko. messuilta muuta mainittavaa enää muistakaan. Päihteiden käytöllä sitten ei ole osuutta asiaan..
 
Ihan kohtuullisen systeemin tarjoaa myös Yamaha. Pianocraft-sarjan kikottimet nimittäin tarjoavat varsin kuunneltavaa ääntä hintaluokassaan. Viiteen rahaan saa jo niitä ylemmän pään sarjoja, missä on sitten kajauttimet, soitin ja vahvistin. En nyt muista, mikä se kuulemani malli oli, mutta oli ääneltään ihan kuunneltava; ei tarkka, muttei oikeastaan mikseenkään rasittavakaan.
 
Nuo Tivoli Audiot on testattu ja melkoinen pettymys nimenomaan äänen suhteen. Keskialue on kunnossa. Ala- ja yläpäässäkään ole mitään vikaa. Tosin nuo edellämainitut puuttuu täysin ;)
Eli uutiset noista viitsii kuunnella. Ei musiikkia. Tai sitten ainakin täytyy hankkia Tivolin subi. Siitä ei kokemusta.

Itsekin noita pähkäilin verstaaseeni sekä Teacin laitetta joka oli tuolla ylempänä. Se putosi pois syvyysmittansa vuoksi. Laite oli tarkoitus asentaa 30 cm syvään hyllyyn.

Kokemukseni mukaan nuo JVC:n boomblasterit pesee äänenlaadussa
tuon Tivolin 40-0. Myös se pienempi Boomblasteri joka maksaa jotain alle 200 euroa.l
Muotoilu noissa on tietysti nuorisolle suunnattu.

Junioreille on tullut hankittua molempaa kokoa joten testattu on.
 
Mielenkiintoinen ja Maranzin kaltainen vehje. Tuollakin tuota syvyyttä on 359 ja tuohon kun laittaa RCA:t ja muut kaapelit taakse niin ollaan jo 40 cm. syvyydessä.

Minusta tässä mennään pieleen. Lisää leveyttä ja/tai korkeutta ja syvyydestä pois niin olisi kompaktimpi. Ja kun pientä laitetta ollaan tekemässä, ei niiden liittimienkään tarvitsisi törröttää takana ulkona.
eli Liitäntöihin upotus takaseinään, vaikka laite siitä vähän kasvaisikin.
 
Back
Ylös