Budjettilevarin osien painotus?

teme_l

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
221
Itse on tullut nyt reilu pari vuotta keräiltyä noita vinyylejä kaappiin huonon perussoittimen kanssa ja olisi mitä ilmeisemmin syytä hommata parempi pyöritin, kun harrastuksesta on tullut jo varsin "vakavaa". Kokemusta kun ei soittimista kauheasti löydy ja budjetti on rajallinen, niin kertokaas kokeneemmat mikä komponentti on "tärkein" vinyylisoittimessa? Vai ovatko ne kaikki yhtä tärkeitä?

Jos lähdetään siitä että budjetti on vaikka 500eur ja sillä pitäisi saada pyöritin, varsi, rasia ja riaa, niin mihin näistä upottaa eniten rahaa? Vaihtoehtoja on ainakin seuraavat:

a) Käytetty vanhempi suht ok pyöritin ja varsi, kallis ja hyvä rasia, perusriaa
Esim. Techincs SL-23a huutonetistä ~100eur, grado gold rasia 250eur, project phonobox 100eur

b) Hyvä kalliimpi uusi/käytetty runko ja varsi, perusrasia ja -riaa
Esim. Rega P2/P3, grado blue/rega bias, project phonobox

c) perussoitin, perusrasia ja parempi riaa
Esim. Project RPM-1/Debut mk3, mukana tuleva rasia, joku clearaudion nano (tmv).

Muita ideoita?

Jotenkin itsestä tuntuu että viisainta olisi valita hyvä runko ja alkuun kehnompi rasia ja riaa.. parannella sitä sitten budjetin revetässä paremmalla rasialla ja rasialle sopivalla riaa:lla. Toisaalta sekään runko tuskin tulee olemaan se viimeinen, joten jos erot ovat pieniä 100-200 vs. 400eur rungoilla, niin saisiko paremmalla rasialla alkuun paremman äänen, joka sitten myöhemmin paranisi entisestään rungon vaihduttua "loppuliseen" ratkaisuun?
 
Hommaa suht asiallinen pyöritin. Siihen AT95E rasia kiinni, saat sen n. 40 e. Jos vahvistimessasi on mm vahvistin, et tarvi alkuun muuta. Regoja on välillä ollut melko edulisesti kaupan.
 
... käytetty Rega, siihen AT95e ja perään paras satasen RIAA jonka löydät.
 
Juu ei oo riaa:ta vahvistimessa, en kai sitä muuten olisi tuohon listannut. Vanhassa pyörittimessä se on sisäänrakennettuna.
 
Ajattele sitä ikään kuin polkupyöränä. Kun runko on hyvä, siitä saa aina tehtyä kunnon menopelin.
Ääni Regalle.

-*-
 
Eli ilmeisesti kannatusta tähän menessä Rega P2/P3:lle ja at95e rasialle.. vaikuttaa mitä ilmeisemmin hyvältä idealta.

Kellään vastaväitteitä? :D
 
Vai sillai. Tuolle rasialle kävisi Vincentin PHO 111 riaa, niin sitten sinulla olisi Rega, AT ja Vincent. Ja ei muuta kun kauppaan. Itse en ole Rega- fani, mutta jos sitten niin. Ja Gradon rasiat kannattaa ostaa Ljudiasta, hinta paljon mainitsemaasi halvempi. Grado Gold kävisi tuohon myös ja ei ole arka johdotuksesta.
 
Back
Ylös