Budjettihifistille

Janne-ii

Hifiharrastaja
Liittynyt
25.12.2007
Viestejä
2 596
Kaupunki
Nokia
Tilailin mielenkiinnosta tuollaisen kiinalaisen T-luokan pikkuvahvarin.
http://cgi.ebay.com/New-Version-TOP...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item1e5ac01d03

En ostanu tältä myyjältä. Omastani kustansin 48€ posteineen. (En löytäny tähän hätään kyseisen kauppiaan tuotteita.)

Laite saapui tänään ja löin sen heti tulille. Meinasi leuka tipahtaa polviin. Uskomaton pikkuvehje, tehoa pakkauksen mukaan 23w @ 4ohm. Itse laitoin vahvarin perään ikiaikaiset KEF C40 kaapit. Oikeana vahvarina toimii vanha Pioneer A656. Keskialue potenssiin 10 parempi kuin pioneerissa. Bassot ovat mukavan täyteläiset eikä mitään kumua, jota aiemmin Pioneerilla sain ollut kuultavissa. Säröähän tuo pukkaa kuultavasti enemmän kuin pinukka, speksien mukaan 10% 10W 8ohm, mutta ääni muuten miellyttävämpi kuin Pioneerissa.

Olemukseltaa tuo on toki "hieman" kiinalainen. Virtakytki hempula ja kaiutinlähdöt ilman banaaniliittimiä käytettäessä onnettomat. Tuo kyllä syrjäytti Pioneerin muusikinkuuntelu vahvarina, sen verran mukavamman kuuloinen se on. Työpöytä käyttöön joidenki herkkien kajareiden kanssa aika lyömätön vehje tuohon hintaan IMHO!


Moderaattorin muokkaus: Otsikko muokattu: "Budjetti hifistille" erikseen kirjoitettuna painottaa sanaa Budjetti ja tulee mieleen että tämä on joku gallup. t.rajani
 
Vs: Budjetti hifistille

Tripathin piiriä sielläkin näytti olevan.
2020, eli sama, kuin esim 41Hz:n AMP10:ssä.
Itseltäni löytyy tuota AMP10:ä ja olen tyytyväinen saundiin. Siinä tosin on tuo alapää aika heikohko.
Tosin en ole testannut kuin Evidenseillä, jotka vaativat hieman enemmän tehoa.
 
Ihan mielenkiintoisia kikkareita nuo. Oliskohan noissa virtalähde sitten pullonkaula yleensä? Kyseinen laite haluaa 12-14,5 V DC sisään. Alkuperäinen lupaa 4 A sille. :-X
 
Työpöytä käyttöön joidenki herkkien kajareiden kanssa aika lyömätön vehje tuohon hintaan IMHO!
Omien kokemuksien mukaan ne lyömättömät löytyvät käytetyistä laatupeleistä. Ei ole vielä vastaavia pelejä löytynyt uusista saman hintaluokan laitteista. Tämä nyt ei topikkiin suoraan liity, mutta uusille lukijoille muistutukseksi.

Tuossa esim. speksit vahvarista, jonka ostin sadalla markalla:
Continuous Power Output 120w + 120w Min RMS per channel into 8 ohms from 20 to 20,000 Hz at rated T.H.D both channels driven
Total harmonic distortion at 8ohms at rated power 0.008%
Intermodulation distortion 0.008%
Power Bandwidth (T.H.D. 0.05%) 5 - 70kHz
Signal to noise ratio Main in - 110dB
Frequency Response Main in (5-100kHz) +0/-0.5 DB

Mutta uusiin laitteisiin verrattuna voi olla hinta kohdallaan. Kunhan muistaa katsoa että jäähdytys toimii (joistakin vastaavista oli unohtunut pastat välistä ja käry kävi).
 
Itsellä tietokoneella tuollainen class-t pikkuvahvistin dali concept 1 kaverina vahvistin sisältää myös usb dacin, huonona voi pitää 8 ohmin minimikuormaa mutta ääni ja viimeistely on ihan ok työpöytä käyttöön. Tehoa on yllättävänkin vankasti tuonkokoiseksi laatikoksi.

Input: USB or Stereo RCA
USB Controller by Burr-Brown PCM2707:(plug and play, Windows2000 or Higher)
Full speed transciever (REAL AUDIO 1.1),32KHz~48KHz/16BIT DELTA-SIGMA STEREO.
The pre-baffle plate is 8mm thick aluminum sheet which use the CNC machining
High quality RCA and domestic output block.
Main AMP: Class-D TPA3121 2pcs BTL Configuration (For 8-Ω or >8-Ω Speaker)
Opamp: NE5532 *2pcs
Suitable Headphone Impedance: 16 ohm---600 ohm.
THD Distortion: 0.04%THD+N @5W/8Ω 1Khz,
Power Output for Speaker: 30W * 2-ch(8Ω,THD 0.3%)
Signal-to-Noise Ratio (SNR): 90dB
Dynamic Range: 90dB
Power Efficiency: 90%


http://cgi.ebay.ph/Hifidiy-Mini-USB-Class-T-amp-Audio-amplifier-2X30-Watt_W0QQitemZ300363351896QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item45ef0d0758
 
ChiKung sanoi:
Omien kokemuksien mukaan ne lyömättömät löytyvät käytetyistä laatupeleistä. Ei ole vielä vastaavia pelejä löytynyt uusista saman hintaluokan laitteista.

Nuo Tripathit (ja muut chipit) ovat pistäneet asiat vähän päälaelleen. D-luokka ja integroidut piirit mahdollistaa aivan erilaiset kustannussäästöt kuin AB-luokan vahvistimet, joissa hyötysuhde on onneton ja komponenttimäärät ja jäähdytysrautojen tarve aivan erilainen. Minulla oli Kingrexin reilummin modattu T20U erillisellä virtalähteellä ja se ääni on budjettiin nähden erinomainen. Absoluuttisessa erottelussa on hieman parantamisen varaa, mutta ääni on toisaalta erittäin helppo ja mehevä. Kun tehorajojen sisällä pysytään niin bassot toimivat erittäin napakasti, joskin se on selvää että epäherkemmillä kaiuttimilla ei järjettömiä murinoita oteta irti.
 
antti.r sanoi:

Spekseissä ei ollut mitään 20Hz-20kHz +-3dB tms. mainintaa, eikä ihme sillä jos myynti-ilmoituksen graafiin on uskomista on 1kHz:n kohdalla ihan tolkuton piikki.

--

Näissä budjettilaitteissa häiritsee se että ne on todellakin tehty budjettia etupäässä ajatellen hyvin rajattuun tehtävään, käytettävyyskin jää ajoittain aika vähälle huomiolle.
Toisaalta jos on juuri tuon mukainen tarve eikä enempää tarvitse niin miksi maksaa enempää.
 
alspe sanoi:
Ihan mielenkiintoisia kikkareita nuo. Oliskohan noissa virtalähde sitten pullonkaula yleensä? Kyseinen laite haluaa 12-14,5 V DC sisään. Alkuperäinen lupaa 4 A sille. :-X

akkupatterilla sais varmaan edullisesti "riittävästi" virtaa? eikä maksa paljoa.
 
Back
Ylös