BluRay + vanha vahvistin

CitXan97

Käyttäjä
Liittynyt
17.2.2008
Viestejä
6
Kaupunki
Alavieska
Terve!

Kuinkas se on, voiko (kannattaako) bluray -soittimen (esim. Sony BDP-S550) vanhaan 2ch -vahvistimeen? Samalla tietysti kytkentä telkkariin HDMI -letkulla.
Minkälaisia kokemuksia on bluray -soittimien cd -äänestä?
 
En näe ainakaan estettä kytkeä Br-soitinta stereovahvistimeen, mutta ei sieltä sitten saa niitä surround-ääniraitoja ulos. Tuo määre "kannattaako" siis riippunee siitä, haluatko reteoo vai aroundia :)

Sonyn uusissa BDP-S550:sissa on internetin mukaan DAC:na AK4382A, vanhemmissa on JRC4580. Minä en noiden laadukkuudesta osaa sanoa tuon CD-toiston puolesta, mutta eiköhän joku tietäväisempi vastaa taas siihen.
 
Kyllähän se varmaan kannattaa. Lehtijuttujen mukaan noiden bluray-soittimien äänenlaatu cd:llä on jotain perus-cd-soittimen tasoa tai alle, uskokoon ken tahtoo. Samojen lehtijuttujen mukaan bluray-ääni on taas huipputasoa. Mulla on dvd-soitin ja cd-soitin ja pidän hiukan enemmän dvd-soittimen äänestä cd-levyilläkin. Vahvistin on täälläkin kaksikanavainen.
 
Mulla tuo Sonyn bluray on cd käytössä myös.Paremmasta en tiedä,kun ei ole koskaan ollut.
Käyttömukavuus on aidossa cd-soittimessa varmasti parempi.
Mulla on vanha Yamahan 7.1 AV ja se lensi välittömästi vintille,kun sain nykyisen 2ch Rotelin.
Ääni on toiselta planeetalta.Ja vaikkei monikanava ääntä tulekaan,sopivalla kaiutin asettelulla
tila täyttyy mukavasti laadukkaammalla mölyllä.
 
Minulla on blu-ray pyörittimen perässä omavalmiste putkivahvistin. Näillä korvilla soi ihan hyvin. Oikeaa CD-soitinta en omista, joten olen verrannut ääntä vain entisen dvd-soittimen ääneen. En huomannut mitään eroa.
 
BR-soitin on sinulle monipuolisempi kuin cd-soitin. Cd puolestaan ollessaan laadukas on huikea äänentoistossa ja käyttömukavuudessa. Ja ainahan voit BR-soittimen jälkeen päivittää vahvistimesi kunnon av-vahvariin. Näin saisit täyden hyödyn ja ennenkaikkea ilon irti leffoista ja laitteistosta.

Välläri, millainen 7.1 Yammu sinulla oli? Tuo oli aika rohkea heitto Rotelin puolesta. Rupesi merkki kiinnostamaan.
 
Susivatkain sanoi:
Välläri, millainen 7.1 Yammu sinulla oli? Tuo oli aika rohkea heitto Rotelin puolesta. Rupesi merkki kiinnostamaan.
Oliskohan vuosimalli jotain 2002 ja malli muistaakseni 430.Tuolla se on vintillä laatikossa.Saa sen
joku ostaa poiskin,vaikkapa 70€:lla+pk.
Tosiaan omasta mielestä 2ch jammussa aivan hanurista nykyiseen verratessa,mutta vain omasta
mielestä tietenkin :)
edit: Ja kai siinä joku ero on oltava,jos ammun ovh.430€ ja Rotelin ovh.899€
 
Onko hyviä BR-soitin soitin ehdotuksia? Vaatimuksia olisi 2ch analogiset lähdöt ja hillitty, mieluiten mattamusta ulkokuori.
 
alspe sanoi:
Onko hyviä BR-soitin soitin ehdotuksia? Vaatimuksia olisi 2ch analogiset lähdöt ja hillitty, mieluiten mattamusta ulkokuori.

Minkälaisella budjetilla olet liikenteessä? Hyvä ja halpa soitin on esim. Samsung BD-P1580, jota saa gigantista 169 euron hintaan. Nopeatoiminen ja kaukosäädinkin on mielestäni tuntumaltaan yllättävän hyvä. Laite ei tosin ole mattamusta, vaan kiiltävä :p Analogilähtöjen äänenlaatua en valitettavasti osaa kommentoida, kun oma yksilö on kytketty HDMI:llä Audiolabbiin;) Voisihan tuota toki kokeilla.
 
Tuohon Yammu/Rotel -kommennttin on lisättävä oma kommentti. Harvassa 5.1 tai 7.1 myllyssä riittää vahvaintehot musiikinkuunteluun stereona ja mm. omassa kokoonpanossa hieman hentoisen teatterivahvarin apuna on Rotelin kaksi-kanavainen pääte korjaamassa tuota tehonpuutepuolta. Äänen laatu korjautui isolla loikalla tuolla keinoin.
 
Laitoin juuri tuon erittäin hyvin palvelleen Rotel:in myyntiin.Alkoi kiinnostamaan nuo uudet
blurayn ääniraidat,josko niistä saisi irti enemmän mitä dvd:ltä.
 
Back
Ylös