Bluenote Piccolo+Bluenote B5 äänivarsi+Bluenote Babele äänirasia

  • Keskustelun aloittaja teekal
  • Aloituspäivämäärä
T

teekal

http://www.bluenote.it/photo_product.php/id=3/idp=57


Ajattelin aloittaa vinyyliharrastuksen kertaheitolla ja ostin tuollaisen soittimen. Tulee vasta sunnuntaina meikäläiselle mutta ajattelin kysellä olisiko täällä jollain kokemuksia ko. setistä tai Bluenoten vinyylisoittimista yleensä? Tuohan on Bluenoten Entry level malli mutta pitäisi olla suht asiallinen peli. Ajattelin etten kuitenkaan aivan halvimmasta päästä aloittele tätä harrastusta, koska tiedän että kohta saa olla taas päivittämässä. Ostin soittimen ilman kuuntelua erään hifiliikkeen liikkeen demokoneena netistä ja myyjältä saatujen kommenttien perusteella, mikä ei varmastikkaan ole se paras tapa, mutta uskon että tuolla soittimella pääsen alkuun. Vaihtoehtona kävi mielessä uusi Regan p3 mutta kun en syksyyn jaksanut odotellla niin.. :)
 
teekal sanoi:
http://www.bluenote.it/photo_product.php/id=3/idp=57


Ajattelin aloittaa vinyyliharrastuksen kertaheitolla ja ostin tuollaisen soittimen. Tulee vasta sunnuntaina meikäläiselle mutta ajattelin kysellä olisiko täällä jollain kokemuksia ko. setistä tai Bluenoten vinyylisoittimista yleensä?

Ei ole kokemuksia, mutta hieno on kapistus. Jos en olisi Vintage-miehiä, niin jokin tuollainen futuristisen näköinen kapistus kävisi minullekkin. :D

Muista sitten pistää tietoa kunhan olet vehkeen saanut ja käyttänyt sitä jonkin aikaa! 8)

t. jjahifi
 
Sain tuon soittimen tosiaan Sunnuntai iltana mutta vasta tänään maanantaina sain sen viritettyä jokseenkin oikein. Vieläkin on muutama asia hämärän peitossa, koska myyjä unohti äänirasian ohjekirjan (joka olikin suureksi yllätykseksi Bluenote Boboli, eli ei tuo halvin mihin otsikossa viittasin) ja myös äänivarren ohjekirjan, joten esimerkiksi Antiskating siima painoa en ole vielä osannut asentaa ollenkaan. Äänivarsi ja rasia pitäisi olla tehtaalla asennettu kunnolla, joten niihin en mene amatöörinä koskemaan. Ortofonin neulapainolla sain jokseenkin tuon rasian suositellun painon asennettua kohdilleen. Mitä meinaatte tuosta Antiskating painosta, onko se välttämätön juttu jos kaikki muut asiat on kunnossa? ...ainakin soitin näyttää toimivan nykyiselläänkin ihan hienosti. Niin vertailupohjanahan minulla ei ole oman laitteiston kanssa muita vinyyli soittimia mutta mitä nyt olen tänään hieman kuunnellut erilaisia levyjä, niin hienostihan tuo soi, ei ollenkaan tumpusti vaan todella skarpin oloisesti ja ilmavasti, äänikuva on todella syvän oloinen ja kohtalaisen tarkkakin, enpä ole ainakaan vinyyliltä kuullut yhtä hienoa ääntä, joten luulen että tämä harrastus jatkuu pitempäänkin :) Digitaalilaitteina minulla on erillinen cd-soitin Marantz Cd-17mk3 ja tietokoneelta ääntä pukkaa Rme:n digikortti ja Rme ad-da muunnin. Noihin laitteisiin verrattuna vinyylin ääni on vähintäänkin kiehtova, täysin erilainen kuten arvata saattaakin, ehkä enemmän musiikkia palvelevaa. Tämän enempää en nyt tässä vaiheessa ala kirjoittelmaan asiasta, testailu jatkuu... :p ps. Tämän hintaluokan soittimia hankkivien ei varmasti kannata sivuuttaa Bluenoten pyörittimiä ja valmistajan omia rasioita (ovat kovassa maineessa maailmalla) ja Bluenotehan on juuri vinyylisoittimella niittänyt nykyisen maineensa jo kauan sitten, vasta jonkin aikaa sitten valmistaja on alkanut tekemään vahvistimia ja cd-soittimia.
 
Pyydä varren käyttöohjeet sekä rasian asennussapluuna sassiin itsellesi koska ne kuuluvat kulkea laitteen mukana. Muussa tapauksessa joudut itse onkimaan tiedot jostakin vaikkei se sinulle kuuluisikaan. Sapluuna helpottaa myös mahdollisen toisen rasian asennuksessa myöhemmin.


T.JH
 
Jos sille Antiskatingin siimalle löytyy siitä varren nivelen kohdilta jokin tappi missä on lovia, niin laita siiman silmukka vaikka keskimmäiseen ja siitä tapista vasemmalle on varmaan jokin koukku minkä kautta laitat sen painon roikkumaan siiman varasa...

Jos siitä vehkeestäs tuollaiset löytyy niin varmasti parempi noillakin asetuksilla kun että et laita sitä painoa ollenkaan, noin nii kuin siksi aikaa kun sat sen manuaalin.

Tawe, tai joku kuka asiasta oikeesti jotain tietää, niin sopii korjata näitä mun arvailuja jos noilla ohjeillani tilanne jonkun mielestä pahenee..

T. Jyri
 
Eikös myyjä ole informoinut asentamisesta tai - tullut asentamaan sitä??

Antiskating on must.

Älä luota olleskaan, että varren ja rasian säädöt ja asennus ovat paikallaan.
Ne pitää tarkistaa. Tiedätkö, millä neulapainolla kuuntelet?
Entä neulapaino, jota valmistaja rasialle suosittaa?

Tuhoat levyjä, jos jokin on selkeästi pielessä.
Ja ilman antiskatingia esim. näin tapahtuu.

Ossi
 
Anti-skatingin voi saatää samaan grammalukemaan kuin neulanpainonkin. Tai siis näin, jos parempaa tietoa ei ole.
 
noin on, mut muistaakseni ton vermeen vastapainossa ei ole edes summittaista asteikkoa joten toivottavasti kaverilla on neulapainovaaka ja tieto suositellusta painosta kuten Ozz mainitsi.

Valitettavasti Suomessa palvelukulttuuri on monasti melko heikkoa, kuten tässäkin tapauksessa.


T.JH
 
Palvelukulttuurista olen kyllä täsmälleen samaa mieltä. Eri asia on, kannattaako ostaa levari liikkeestä, joka ei tarjoa sen asennuspalvelua? >:D

-i
 
Ei liikeen palvelussa ole ollut moitteen sijaa, en voi missään nimessä sanoa noin. Kaikki tiedot olen saanut puhelimitse mitä olen soittimesta tarvinut ja tänään saan myös ohjekirjat molempiin sekä rasiaan että varteen (hieman myöhässä tosin kun netistä olen jo kaiken tarvittavan kaivanut) ja ihmisiähän ne liikkeen pitäjätkin ovat, siinä oli kuitenkin hirveä kiire soittimen osalta minunkin puolelta kun kaveri sattumoisin pääsi tuomaan laitteen, samalla kun tuli Helsingistä lomailemaan tänne päin. Hyvin pienellä varoitusajalla myyjä jopa lähetti vaimonsa tuomaan soittimen 40 kilsan päähän, ettei kaverin tarvinut koukata ylimääräistä lenkkiä :) no sepä siitä.. eilen kuitenkin saatiin erään vinyyli asiantuntija kaverini avustuksella säädöt kohdilleen, neulapaino säädettiin mukana tulleella ortofonin neulavaa´alla oikeaan painoon ja antiskating siimapaino asennettiin myös oikeaoppisesti. Sanoisin että nyt soi samat levyt jo paljon hienommin kuin cd:ltä! ...aivan upea laite niin ulkoisesti kuin ääneltäänkin! Kiitos teille kaikille avustuksesta myös tämän harrastuksen alkuun panemiseen, ei ole aloittelijalla helppoa näiden vehkeiden kanssa, mutta eiköhän se tästä :)

Ossi: en pyörittänyt levyjä ilman noita oikeita säätöjä kuin pienen testin ajan, joten levyjä enkä muutakaan kerennyt tuhoamaan.
 
Ei ne yleensä "tuhoudu" kerralla vaan pikkuhiljaa säätövirheillä, paitsi poikkeustapauksissa. Hyvä kun sait oikeat asetukset paikoilleen!

Ossi
 
Back
Ylös