Blue-ray ja 2ch kuuntelu --- halvalla mutta kohtuullisella äänellä...

jjahifi

Hifiharrastaja
Liittynyt
24.2.2007
Viestejä
16 359
Kaupunki
Kaarina
Hei,

Eräs tuttavani kyselee vanhan dvd-soittimensa hajottua ratkaisua, jonka avulla voisi päästä nauttimaan blue-ray -levyistä olemassaolevia kajareitaan yms rojuja käyttäen. Valmiutta on kuulemma myös vahvistimen vaihtoon (vanha viritinvahvistin). Eli käytännössä ääni pitäisi saada ulos stereona (tai stereoista), mutta kuva televisiosta.

Toisin sanoen, mikä olisi halvin järkevää laatua edustava (av)vaffi -ratkaisu, jolla kuvapuoli pelaisi mukavasti, mutta ääni tulisi kohtuullisella laatutasolla stereona? Soittimeksi tuttavani on katsellut Sonyn BDP-S370 -soitinta koska kyseinen värkki soittaa lähes kaiken mitä löytyy eikä hinta ole paha...

Edit: Kuulemma halpa cd-, dvd- ja blue-ray-levyt soittava yhdistelmäpurkki olisi mukavin, mutta se hinta, se hinta (Denon CARA on kuulemma liian kallis).

t. jjahifi
 
Tuota noin, mikäli ymmärsin nyt oikein, niin miksi se kuva pitää kierrättää sen vaffin kautta? Kuvan voi vetää suorinta tietä bluray soittimesta HDMI piuhalla telsulle, oletan että sellainen sieltä löytyy, jos kerran aikoo nauttia bluray leffoista täydellä fullilla? Ääni sitten stereovahvistimeen rca piuhoilla. Eli ihan sitä samaa vahvistinta voi hyödyntää musan kuunteluun ja siinähän te harjaantuneet harrastajat olette ammattilaisia ehdottamaan tälle kyseille kaverille vahvistinta. Itsellä on Nad 326, jolla kuunteleen musaa ja sen kautta tulee myös bluray leffojen äänet (stereona) makuuhuoneeseen toisille kajareille, kiitos siitä jjahifille kun ehdotit sitä kyseistä laitetta toissa viikolla : )
 
^ :D Minä on ymmärrä tuosta kuvapuolesta yhtään mitään, joten siksi kyselen (olen kuvapuolen kanssa täysin ??? eli tuttavallisesti sanottuna pihalla). Sen verran tuossa katselin, että näyttää kyseinen Sonyn soitin antavan ulos 2ch äänen, joten kuvasignaalin osalta voisi tosiaan jättää vaffin pois välistä.

Tuttavani mieluisi tuota Denonin CARA -laitetta, mutta hinta kuulemma hiukkasen karkasi... NAD Visio Two olisi kuulemma myös vallan sopiva, mutta kuin ei ole blue-ray -ominaisuutta...

t. jjahifi
 
Minullakin blu-ray -soittimesta kuva hdmi:n kautta tv:hen ja äänet 2 ch-liitännästä stereovahvistimeen.
 
kantriäijä sanoi:
Minullakin blu-ray -soittimesta kuva hdmi:n kautta tv:hen ja äänet 2 ch-liitännästä stereovahvistimeen.

Täällä suunnilleen samalla tavalla, splitteriin ja siitä tykille, mutta äänet rcalla vahvariin. Suosittelisin tätä tapaa muutenkin, niin ei tarvitse turhia kuvaa vedellä vahvistimen läpi.
 
kropo sanoi:
Itse ostaisin blu-ray soittimeksi Playstation 3:sen.

En välttämättä ostaisi tässä tapauksessa. Perusteluja:
- Tuuletinpuhina -> Ei hyvä musiikin kuuntelussa
- Käyttö stereovahvistimen kanssa -> PS3:n RCA-liitännän laatu ei käsittääkseni ole kaksinen. Optinen ja HDMI toki löytyy.
- Kauko-ohjaus -> Joutuu ostamaan erillisen kaken, ellei halua käyttää peliohjainta
- Peliominaisuus turha.
- Ulkonäkö -> Sopiiko laiteräkkiin kuperine kansineen?

Minusta tuo Ruunen ehdottama Cambridge on parempi vaihtoehto tässä tapauksessa, tosin en tiedä mitään sen käytettävyydestä tai nopeudesta.
 
^ niin nojoo aivan, jos sillä halutaan soittaa cd-levyjä. Digitaaliseen soittoonhan tuo voisi taasen verkon yli toimia ihan hyvin.
 
Kysyjältä löytyy läjä dvd-levyjä sekä isompi määrä cd-levyjä, joista muutamassa taitaa olla myös SACD-kerros... Eli kaikki nuo pitäisi toimia. Cambridge voisi olla OK, tosin luulen, että hintaero Sonyyn ei tule ilahduttamaan...

t. jjahifi
 
Oppo on kanssa hyvä vaihtoehto. Noissa kun kohtaa hyvä BD ja CD soittimen ominaisuudet. Kaksi laitetta yhdessä :)
 
Juu, olen kuullut kehuja erityisesti tuosta Oppo-värkistä. Tuttavani nikottelee vehkeen hintaa ja vähän sama ongelma on myös tuon Cambridgen kanssa.

Onko kukaan kokeillut tuota Sonyn BDP-S370 halpamallia? Hinta olisi kuulemma sopiva ja speksit näyttävät paperilla vallan mukavilta.

t. jjahifi
 
jjahifi sanoi:
Juu, olen kuullut kehuja erityisesti tuosta Oppo-värkistä. Tuttavani nikottelee vehkeen hintaa ja vähän sama ongelma on myös tuon Cambridgen kanssa.

Onko kukaan kokeillut tuota Sonyn BDP-S370 halpamallia? Hinta olisi kuulemma sopiva ja speksit näyttävät paperilla vallan mukavilta.

t. jjahifi

Minulla on Sony BDP-S350, liekö samaa rautaa (?). Pieni, kevyt, hiljainen, Sonymainen (=toimii eleettömästi ilman kummallisuuksia tai kommervenkkejä), ei siis valittamista. Äänet menevät HDMI-diginä av-vahvistimeen joten äänenlaatuun en ota kantaa. Analogisessa stereoäänessä ei varmaan ole isompia yllätyksiä luvassa. Suuntaan tai toiseen.
 
Voisin veikkailla että on samaa sarjaa tuon oman laitteen kanssa mikä bdp-760. Toimii todella hienosti, ei pätki ja kuvan laatu on todella hyvä, kuin nyt tuon luokan laitteella voi olla. Olen ollut kyllä tyytyväinen tuohon omaani.. On kyllä suuri ero esim vanhaan samsungin rimpulaan mitä kiikutettiin remontissa melko moneen kertaa ja vaihdeltiin takuisiin uuteen.
 
Terve! minä tekisin kyseisessä tapauksessa siten että osta käytetty laatu cd(tällä saitilla denon myynnissä esim) ja sit perus bluray satasella.pioneer 120e tais olla jossaki.kokeilin pioneerin pari vuotta vanhaa lippulaiva blurayta huvikseen cd.n toistoon.tosi metallinen ja yli kirkas kliininen ääni. ja ovh tuolla n 1600e ollu pari vuotta sit. kuva on loistava.12v vanha pioneer pds-06 pesee 100-0 äänessä. käytetty cd ja uus bluray soitin ei paljoa kukkaroa kevennä ja saat parempaa laatua
 
^Muuten hyvä ehdotus, mutta pitäisi kyetä hoitelemaan myös SACD-levyjen stereoraidat... Eli vaatisi erillisen SACD-soittimen, mikä ei ole enää yhtä helppoa ja halpaa.

t. jjahifi
 
Löytyykö tuttavasi av-vahvarista analogiset monikanavasisääntulot? Jos, löytyy niin itse lähtisin tolle Oppo/Cambridge Audion suunnalle ja ottaisin äänet analogisena. Jos, vahvistinta taas joutuu vaihtamaan, niin silloin noiden kanssa voisi sijoittaa johonkin vanhempaan käytettyyn, josta nuo monikanavatulot löytyy.
 
Back
Ylös