Blu-Ray soitin n. 500-600€ ?

kuzma

Hifiharrastaja
Liittynyt
21.12.2006
Viestejä
5 229
Kaupunki
Kuopio
DVD-soitin hajosi viime keväänä, nyt pitäisi viimein saada jotain tilalle.

Suosittele uutta Blu-Ray-soitinta n. 500-600€ hintaluokassa. Mikä, mistä ja miksi?

Pitää olla tankki, luotettavassa maineessa ja hyvä käyttää. Pitäisi kestää vähän pitempään kuin edellisen Panasonicin dvd-soittimen, joka taisi kestää hädin tuskin 4 vuotta. Ja sitä sentään käytettiin erittäin harvoin. En harrasta kotiteatteria (taitaa olla eka kirjoitukseni tälle alueelle), joten äänen- ja kuvanlaadulle ei ole mitään järisyttäviä vaatimuksia.
 
Tuota, en itsekään harrasta kotiteatterihommia, joten olen katsellut soittimia hintaluokasta alle 200e. Miksi sen pitää olla tankki, jos kerran ei ole käyttöä niille kalliimpien ominaisuuksille?
 
Äänen ja kuvanlaadun tapauksessa tuskin syntyy suurta eroa jos data otetaan laitteesta ulos alkuperäisessä muodossa HDMI:n kautta.

Jos haluaa maksaa enemmän niin Oppo voisi olla hyvä merkki. Ainakin DVD-soittimet niittää menestystä (niitä jopa pakataan monta tonnia kalliimpien high-end laitteiden sisälle). Oppo BDP-83 taitaa olla tarkempi tyyppi BluRay-laitteelle. PS3 taitaa myös olla edelleen hyvä toistin ja tekee paljon muutakin...
 
"tankki" = robust = vankka/yksinkertainen/luotettava... sikäli kun nykyaikana nyt mikään on enää luotettavaa :p. Siis nimenomaan niitä tilipitappitippitappi-hifistelyominaisuuksia saa olla huomattavasti vähemmän kuin käytettävyyttä ja luotettavuutta.
 
Pahoin pelkään että kaikki tanakasti rakennetut (esim. denon) ovat kalliimpia (1000e+) ja kuitenkin blu-ray ominaisuuksiltaan rimpuloita huonompia.
Kestävimmäksi voisi olettaa PS3:sta, onhan se tehty kovaan pelikäyttöön, tosin kaukosäätimenä toimii peliohjain...
 
No voi rähmä. Eipä ole aikoihin ollut ylimääräistä tonnia ja pleikkareista en ymmärrä sitten vittuakaan :-\.
 
Mun mielestä tolla budjetilla ei vielä saa mitään tankki BD-soitinta. Tai onko sellaista edes rakennettukaan tähän päivään mennessä (poislukien ehkä tuo Denonin huippumalli). Uusia tuotteita tulossa, mutta niidenkin hinnat varmasti budjetin ulkopuolella.

Itsellä olkkarissa/tv/kotiteatterissa BD-toistimena PS3. Toimii sinällään hyvin - ja viihdepuoli on plussaa jos sille tarvetta. Mutta aikamoista mekkalaa se pitää ellei sille anna PALJON tilaa hengittää (= 30-50cm joka suuntaan ettei rupea se flekti huutamaan niin että tarvii kuulosuojaimet). Näin siis ainakin jos haluat että se pleikka skaalaa mitään. Tuolla budjetilla hommaisin ehkä sen 300-400 egen Pinohiiren tai Sonyn...

T. Teme
 
kuzma sanoi:
No voi rähmä. Eipä ole aikoihin ollut ylimääräistä tonnia ja pleikkareista en ymmärrä sitten **** :-\.

PS3 on edelleen helskutin hyvä BD- soitin. Ja itsellä ei edelleenkään ole pleikalle ainuttakaan peliä, eikä ole koskaan ollutkaan. Kun PS3:n hommasin, niin olisin ostanut siihen perinteisen kaukosäätimen saman tien jos niitä liikkeessä olisi ollut. Huomasin kuitenkin pian että peliohjain on aika intuitiivinen ja käytännöllinen leffakake. Yhtenä parhaina puolina se että kyseessä on bluetooth- laite, eli ihan sama missä asennossa "kaukosäädin" on, tai mihin se osoittaa, niin aina toimii.

Kannattaa testata. Ja jos hinta-laatusuhdetta miettii, niin kellä muulla valmistajalla on resursseja myydä tuohon hintaan kun Sonylla, jolla on tuotto-odotuksena jatkuva pelimyynti? Muilla koko kate tulee itse laitteesta.
 
sihvis sanoi:
Kestävimmäksi voisi olettaa PS3:sta, onhan se tehty kovaan pelikäyttöön, tosin kaukosäätimenä toimii peliohjain...

Lisävarusteena saa hyvin toimivan Sonyn BT-kaukosäätimen muutamalla kympillä.
 
tuohon hintaluokkaan kyllä kieltämäti kallistuisin ps3 + lisävaruste kauko.
Ja sitten tutustuisin vielä lisäksi tällaiseen ohjelmaan PS3 Media Server siinä oiskin sitten jo kohtuullinen media pc samassa.
 
Tuo kestävyys on Ps3 kohdalla kyllä vähän arpapeliä. Itselläni oli ensimmäisen polven 40g Ps joka hajosi, vaikka käyttö oli nimenomaan vähäinen leffakäyttö. Dvdplazalla on erittäin paljon keskustelua Ps3 kestävyydestä sekä käyttöön liittyvistä asioista. Kannattaa lukea.
Ostin LG:n soittimen Ps3:n jälkeen ja olen toistaiseksi ollut tyytyväinen hankintaani. Kuvanlaadussa ei juurikaan häviä Ps3:lle ja käyttäminenkin on jo paljon mielekkäämpää. Tankki se ei ole mutta hoitaa hommansa.
 
Juupeli sanoi:
tuohon hintaluokkaan kyllä kieltämäti kallistuisin ps3 + lisävaruste kauko.
Ja sitten tutustuisin vielä lisäksi tällaiseen ohjelmaan PS3 Media Server siinä oiskin sitten jo kohtuullinen media pc samassa.

Tuo on loistopaketti. Katselen bluray leffat ja digikuvat nassilta tällaisella setupilla. Pyörittää tarvittaessa musat ja leffatkin...
 
Mun veikkaus on ettei kuzma ole hakemassa pleikkaa vaan "perinteisempää" laitetta. Jos kuitenkin pleikkaa harkitsee, niin kannattaa miettiä etukäteen ne liitännät. En tiedä millainen on töllö ja muu setti mihin tää uusi BD soitin laitettaisiin?

T. Teme
 
Suosittelisin Kuzman tarpeeseen Sonyn edullisempia malleja. Käyttöliittymä on samanlainen kuin PS3:lla eli selkeä kuin mikä ja skaalaavat DVD-levytkin ihan kelvollisesti. 300 sarjan laitteet eivät ole levyn latausvaiheessa yhtä nopeita kuin PS3 mutteivat häiritsevän hitaitakaan. "Tankkeja" ne ei toki rakenteeltaan ole, mutta luotettavia perussoittimia.

Omasta melestäni on turha maksaa HD äänien koodaamisesta soittimen päässä jos ei harrasta kotiteatteria tai toisaalta ei myöskään siinä tapauksessa jos harrastaa sitä hyvän monikanavavahvistimen kanssa.
 
Perinteisempää laitetta olin hakemassa, ja jonkun mainitsema PS3 meluisuus ei sovi ollenkaan, koska häiriinnyn jo Topfieldin tallentavan digiboksin kovalevyn ratinasta ja vinkunasta. Olkkari on nimittäin pieni, n. 4x5m, ja nojatuolista telkkariin (ja muihin digirojuihin) on matkaa vain vajaa 4 metriä.

En omista kotiteatterivahvistinta, äänet tulevat Sony Bravia LCD digitelkkarin täysin olemattoman surkeista :p kaiuttimista. HDMI-liitäntä siinä luonnollisesti on, joten soittimestakin se pitää löytyä. Löytynee kaikista uusista?

Kotiteatteri ei siis ole minun juttuni, vanhanaikainen kaksikavava riittää hifistelyyn. Mutta muutama leffa silloin tällöin pitäisi saada katsottua, enkä viittis vaihtaa laitteita yhtenään. Edellisen Panasonicin tallentavan dvd-soittimen lyhyt kestoaika oli melkoinen järkytys.
 
älkää ostako soitinta mallia : SONY BDP-S300 ostin sellaisen käytettynä, siinä on sellainen vika että se on toiminnoiltaan varmasti euroopan hitain. muuten kaikki on ok.
 
Itse hommasin Sonyn BDP-S350:n kun niitä alkoi Suomesta saada. Olen ollut tuohon ihan tyytyväinen, ehkä hiljaisin levynpyöritin mitä minulla on tähän mennessä ollut. On mielestäni riittävän nopea. Kun lataa levyn sisään ja asettautuu takaisin sohvalle, niin menu on yleensä jo latautunut. Joka tapauksessa paljon nopeampi, kuin tuo BDP-S300.

Nykyään tuo malli on ilmeisesti korvautunut BDP-S360:llä.

Ja jos telkkari on myös samaa merkkiä, niin pärjää pelkästään tuolla soittimen kakella.
 
Back
Ylös