Blu-Ray pöytäsoitin - ensikokemuksia

Janne

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
2 225
Kaupunki
Oulu
Terve,

siirryin pitkästä aikaa hieman kotiteatterin puolelle ja tuli hommattua tuollainen Sony BDP-S300 Blu-Ray soitin teräväpiirtoleffoja varten. Samalla oli tietysti ajatus varoivaisesti kokeilla näitä uusia Dolbyja ja DTS:siä kunhan joskus saa nuo vahvistimet ja soittimen kommunikoimaan asiasta... :p

Joka tapauksessa laitan tämän viestin vain varoituksena, koska itse petyin raskaasti Sonyyn hankkimani soittimen kanssa. Luulin, että kun formaattisotakin on ratkaistu ja Sony on voittajana sekä koko Blu-Rayn kehittäjänä ehkä kykenevä tekemään toimivan Blu-Ray soittimen. Vaan toimiihan se, nopeudesta ei kukaan vaan muistanut mainita. Ei tälläisia "tuotteita" kannata kuluttajana sietää. Itse siedän lähinnä sen takia että haluan katsoa pojan kanssa Pixarin animaatioita terävänä enkä välitä vielä pleikkaria hankkia.

Latasin juuri firmware päivityksen ja sen kanssa elämä ehkä hieman helpottuu, mutta kyllä tässä joutui taas koekaniiniksi näiden vehkeiden kanssa. Olisi kannattanut uskoa kavereita ja ostaa se PS3 Blu-Ray pyörittimeksi tai tyytyä tavan DVD-soittimeen :)

Eli pahoja puutteita:
1. Uudet Dolby ja DTS formaatit ei tuntuneet ainakaan tehdas-firmwareilla / asetuksilla toistuvan HDMI lähdöstä, ehkä firmware päivitys ratkaisee asian nyt tai myöhemmin. Levyllä on, vahvistin tukee näitä, mutta soitin ei osaa ulostaa. Todella järkevää, eikö.
2. Käytettävyys on TÄYSIN SUOLESTA kun "kahvikuppisoftat" eli Java-kikkareet yritetään suorittaa jollain antiikkisella suorittimella, ehkä firmware päivitys auttaa hieman tähänkin mutta tosiasia on se ettei soittimesta tule koskaan niin nopeaa että sitä voisi kutsua oikeasti stand-alone soittimeksi. Erityisesti rassaavaa lapsiperheessä kun puolen minuutin buuttausaikakin on pitkä silloin kun pitäisi saada piirretyt ruudulle. Kaikki toiminnot ovat liian hitaita.
3. Blu-Ray levyjen menuun siirtyminen kestää järjettömän kauan, uusia hienouksia jotka pitää saattaa toimivaksi firmware päivityksillä ja varsin turhaa kun ei ekstroja edes tarvisi.

Tämmöistä kokemusta täältä. Ostin ensimmäisen DVD-soittimeni aika tasan 10 vuotta sitten silloin kun se oli uusinta uutta ja sen hintaista. Nyt 10 vuoden jälkeen kun ostin ensimmäisen "valmiin" Blu-Ray soittimen, täytyy sanoa että kehitys ei ole kehittynyt. Tänä päivänä 10 vuotta vanha DVD-soittimeni toimii edelleen hyvin CD- ja DVD-soittimena. Tämä nyt ostettu Blu-Ray soitin ei kelpaa kenellekkään muutaman vuoden päästä, koska se on yksinkertaisesti liian hidas.
 
Joo, PS3 taitaa olla edelleen ainoa järkevä jo nopea BD-soitin. Valitettavasti :(
 
Se Panasonicin soitin on myös vähän hidas, mutta ehkä sen käytön vielä sietäisi.
 
Itse kun olen innolla siirtymässä FullHD-aikaan, olen noita Bluray-laitteiden infoja ja speksejä yrittänyt lukea netistä/lehdistä/jne., ja aika lailla yhtenäinen tuntuu olevan mielipide: ainoa järkiostos on PS3. Ainakin joissain Bluray-soittimissa ihan suoraan manuaalissa lukee, että "Bluray on uusi formaatti ja joitain ongelmia tulee mahdollisesti eteen, joita parhaamme mukaan korjaamme firmware-päivityksillä" - näin siis referoituna.

Valmistajat itse tietävät (ja myöntävät) että laitteet ovat huonoja, mutta kovalla kiireellä niitä on pitänyt tehdä ettei vain hävitä formaattisotaa.
 
Bedrosian sanoi:
Itse kun olen innolla siirtymässä FullHD-aikaan, olen noita Bluray-laitteiden infoja ja speksejä yrittänyt lukea netistä/lehdistä/jne., ja aika lailla yhtenäinen tuntuu olevan mielipide: ainoa järkiostos on PS3. Ainakin joissain Bluray-soittimissa ihan suoraan manuaalissa lukee, että "Bluray on uusi formaatti ja joitain ongelmia tulee mahdollisesti eteen, joita parhaamme mukaan korjaamme firmware-päivityksillä" - näin siis referoituna.

Valmistajat itse tietävät (ja myöntävät) että laitteet ovat huonoja, mutta kovalla kiireellä niitä on pitänyt tehdä ettei vain hävitä formaattisotaa.

Tää on todella harmillista. Mulla "vanha" HK.n DVD soitin on sanomassa soppariaan irti ja jo tuossa harkitsin vain meneväni kauppaan hakeen tuollaisen BlueRay soittimen. Mutta enpäs sitten menekään. Pitänee tutkiskella missä kohtaa nykyisessä on vikaa, jos saisi vaikka vuoden peliaikaa lisää.
 
kossu sanoi:
Tää on todella harmillista. Mulla "vanha" HK.n DVD soitin on sanomassa soppariaan irti ja jo tuossa harkitsin vain meneväni kauppaan hakeen tuollaisen BlueRay soittimen. Mutta enpäs sitten menekään. Pitänee tutkiskella missä kohtaa nykyisessä on vikaa, jos saisi vaikka vuoden peliaikaa lisää.

Suurin vika noissa on käytön hitaus. BR-formaatin lisätoiminnot tekevät soittimista enemmän tietokoneita, ja "lataaminen" kestää. PS3 (jota sony myy reilull tappiolla) on hinta-laatusuhteeltaan ehdottomasti paras.

Itsellä PS3 on dvd-levyillä lähes yhtä nopea kun 6v. vanha Panasonic:n "parempi" soitin, BR:n saaminen alkuteksteihin kestää sitten levystä riippuen n.60-90s.

Vuosi- pari mennee ennenkuin BR-soittimissa alkaa olla BR-levyjen kanssa samanlainen käynnistysnopeus kun nykyisillä keskitason cd-soittimilla.

Hankinnan järkevyys sitten riippuu ihan kulutustottumuksista. Itsellä tulee leffoja osteltua sen verran, että en nähnyt järkeväksi enää formaattisodan ratkettua hankkia dvd-levyllä muutakuin wanhoja klassikoita joissa kuvanlaatu ei merkittävästi parane formaattia korottamalla.

Joulumarkkinoille kovasti huhutaan dvd-puolen GiantKillerin Oppon blu-ray soitinta. Myös muilta valmistajilta on varmasti tulossa jouluksi roinaa. Eli siihen odottelisin ainakin jos päivän hätä ei ole. Yksi vaihtoehto on ostaa vaikka Huuto.net:stä väliajaksi perus- dvd, joita saa muutamalla kympillä.
 
Ibanez sanoi:
Yksi vaihtoehto on ostaa vaikka Huuto.net:stä väliajaksi perus- dvd, joita saa muutamalla kympillä.

Niinpä tietysti. Mikähän siinä on, että kun jotain alkaa miettimään, niin ei osaa "avata" ajatuksiaan kunnolla. Meillä kun tuo leffojen katselu on enemmän satunnaista ja vieläpä painottuen tyttöjen prinsessa piirrettyihin, niin tuo mainitsemasi vaihtoehto on ehdottomasti järkevin. Pitääpäs vielä selvitellä, josko löytäisi edes kohtuullisella DAC:lla varustetun laitteen satunnaiseen CD-soittamiseenkin (nyt kun SB:n hankin ja ulkoista DAC:a ei ole enkä ihan heti investoi siihen tahi CD soittimeenkaan)
 
Tota Bdp 300 soitinta kanssa katselin kun oli Helsingin Hobby Hallissa, 299€ elokuvapaketin kera, jokin palautustuote. Olin jo ottamassa tuotetta, kun halvalla saa :) Niin kuin salama kirkkaalta taivaalta, siihen saapui kaveri joka varoitteli tuotteesta ja kehoitti hankkimaan PS 3,n muuten oon tyytyväinen mutta ainakin räkissä toi ps 3 pitää kovaa melua :(
 
Hommasin just Sony BD-S350:n ja tähän mennessä olen ollut kovasti tyytyväinen. Hidashan se on, mutta minua se ei hirveästi rassaa. Sen verran paljon on tullut luettua kauhutarinoita noiden blu-ray -soittimien mahdottomuudesta, että olin itse asiassa positiivisesti yllättynyt, että kone oli niinkin nopea... Lisäksi skaalain on kohtuullinen ja kuva hyvä.
 
Kokemusta ei oo vielä muusta kuin PS3:sta. Kuvahan on ihan hyvä ja nopeuskin ok. Käytettävyys ei tietty ihan normaalia pöytäsoitinta vastaa Nykon kakella ja meteli ottaa pannuun. Jospa Oppon tuleva BD-83 olisi se ensimmäinen "oikea" BluRay-soitin mulle. Toivotaan että sen formaattitukeen saadaan myös DVD-audio jo kaiken muun tähän mennessä luvatun lisäksi (SACD, Divx, usb-kovot/tikut jne...). Julkaisu soittimella venynee kuitenkin ensi vuoden puolelle joten jospa se olisi jo oikeasti nopeakin pöytäsoitin.
 
Omasta kokemuksesta näitä tuoreita uutuusmalleja kannattaa välttää, sanotaanko puolen vuoden päästä firmwarepäivitykset ovat jo siinä pisteessä että soititimella voi jopa katsoa elokuvia :D Oman rumbani kävin alkusukupolven laitteella eli Samsungin BD-1400:lla. Laite sinänsä toimi orginaali firmwarella n. vajaan vuoden (ei ollut ostettaessakaan ihan uusi malli), mitä nyt silloin tällöin pätki ja tökki. Mutta nyt tuli eka kertaa totaali stoppi "Iron Manin"-leffan kanssa. Levy kyllä käynnistyi mutta jäi aina johonkin "Slide show"-looppiin ikuisiksi ajoiksi. Olihan se mukava illan aluksi lähteä imuttamaan uutta firmwarea, polttelemaan se levylle, ja sitten syöttämään se itse koneelle ja odottelemaan (n. 20 min). Ihme kyllä päivitys onnistui kerta laakista. Mutta elokuvan alku myöhästyi n. tunnilla :mad: ja fiilikset olivat aika matalalla. Niin hidas kuin piruhan tämä on, mutta nämä uudemman sukupolven (+PS3) lienevät jo siedettäviä toimintanopeudeltaan. Itse kyllä arvostan tuota meluttomuutta miltei ykkösenä, joten PS3.a ei ole tullut hankkittua (olisihan mukava välillä pelatakkin isolla screenillä ;) )
 
Moro, ite olen pihalla kuin lumiukko noista teräväpiirtohommeleista. Dvd-soittimenkin hankin vasta joku viisi vuotta sitten ja edelleen sillä ekalla mennään. Stereosta vaihdoin monikanavaääneen vasta viime kesänä. (erotin elokuvat ja musiikin kokonaan omiksi systeemeikseen ) Telkkari on edelleen putkimallia ja kuva vielä siedettävä eli siihen ei hd-soittimet auta.

Itseäni kiinnostaa tuossa hd-hommassa uudet ääniformaatit. Jotenkin tuntuu ettei dvd:n ääni oikein irtoa ja dynamiikkaa on hukassa, ääni ei ole mitenkään puhdas yms. Systeemini nyt ei muutenkaan ole mitään high endiä mutta jotain muuta kuitenkin kuin Anttilan täydelliset kotiteatterit hintaan 299. Nykyinen av-vahvarini tuskin osaa ottaa hdmi:n kautta uusia formaatteja sisään ja purkaa niitä. Se liitäntä taitaa olla lähinnä läpivientiä varten.

Eli kysymyksenä olisikin miten soittimilla onnistuu näiden parempien ääniformaattien purkaminen ja asetusten teko analogisiin vahvarin antoihin. Toki jossain vaiheessa on tarkoitus päivittää telkkariakin uudempaan ja hd-formaatteja ymmärtävään malliin ja sitten olis parempi kuvakin tietysti plussaa.
 
Onko se nyt tosiaan noin kurja tilanne, että yhtään toiminnaltaan nopeaa BR-soitinta ei vielä markkinoilla ole? Mistä tää johtuu? Luulis, että tarpeeks tehokkaita prossuja olis kyllä markkinoilla. Voisin olla valmis maksamaan vähän enemmänkin, jos olis joku oikeasti toimiva vehje.
 
Joe sanoi:
Itseäni kiinnostaa tuossa hd-hommassa uudet ääniformaatit. Jotenkin tuntuu ettei dvd:n ääni oikein irtoa ja dynamiikkaa on hukassa, ääni ei ole mitenkään puhdas yms. Systeemini nyt ei muutenkaan ole mitään high endiä mutta jotain muuta kuitenkin kuin Anttilan täydelliset kotiteatterit hintaan 299. Nykyinen av-vahvarini tuskin osaa ottaa hdmi:n kautta uusia formaatteja sisään ja purkaa niitä. Se liitäntä taitaa olla lähinnä läpivientiä varten.

Eli kysymyksenä olisikin miten soittimilla onnistuu näiden parempien ääniformaattien purkaminen ja asetusten teko analogisiin vahvarin antoihin. Toki jossain vaiheessa on tarkoitus päivittää telkkariakin uudempaan ja hd-formaatteja ymmärtävään malliin ja sitten olis parempi kuvakin tietysti plussaa.

Ainakin nämä Suomessa myytävät Blu-ray-soittimet osaavat purkaa uudet ääniformaatit analogiseen muotoon: Panasonic DMP-BD50 ja Sony BDP-S550.

Itselleni analogisesta muodosta ei olisi iloa, koska minulla on pienet pääkaiuttimet ja monikanavaista analogista muotoa käytettäessä vahvistimeni ei tee jakosuodatusta vaan lähettää subbarille vain LFE-kanavan äänet.

Käsittääkseni uusia ääniformaatteja pitää kuunnella varsin laadukkailla kaiuttimilla, ennen kuin ne päihittävät selkeästi DVD:n äänenlaadun. Oman kotiteatterinsa äänentoistoa voisi yrittää arvioida kuuntelemalla CD-levyjä DVD-soittimella. (Mieluiten sellaista konserttitaltiointia, jossa DVD:n mukana on tullut sama konsertti CD:nä.) Jos CD-levyjen ääni on selvästi puhtaampi ja dynaamisempi kuin DVD-levyjen, sitten uusista HD-ääniformaateista saattaisi olla iloa. Siltikin Blu-ray eroaa DVD:stä enemmän kuvan kuin äänen osalta, joten en ostaisi Blu-ray-soitinta ennen taulutelevisiota.
 
premier sanoi:
Onko se nyt tosiaan noin kurja tilanne, että yhtään toiminnaltaan nopeaa BR-soitinta ei vielä markkinoilla ole? Mistä tää johtuu? Luulis, että tarpeeks tehokkaita prossuja olis kyllä markkinoilla. Voisin olla valmis maksamaan vähän enemmänkin, jos olis joku oikeasti toimiva vehje.

Sonyn 350 on ainakin dvd-käytössä yhtä nopea kuin viimeisen sukupolven Cambridge DVD-soitin. Eikä se Bd-levyjäkään kauaa pureskele. Käytettävyys on parempi johtuen paremmasta kakesta ja nopeammasta reagoinnista sen käskyihin.
 
Mulla kanssa tuo Sonyn 350.Ei se nopeudella häikäise,mutta onko kaikki aina muutamasta sekunnista kiinni?
Käytän sitä myös cd:n kuunteluun ja parannus ääneen oli huomattava,kun vertaa edelliseen dvd-philipsiin.
Dvd:n kuvan laatu parani huomattavasti ja Blu-ray on tietenkin omaa luokkaansa.
Täällä ollaan ainakin tyytyväisä :)
 
Vähän on vaikea sanoa missä mättää omassa systeemissäni. Cd-levyjä kuunneltaessa ääni kelpaa kyllä taustamusiikin soitteluun ihan mainiosti ( jos nyt välttämättä tuolla av-systeemillä haluaa kuunnella ) eli siitä tuntuis irtoavan dynamiikkaa ja selkeyttäkin ihan kohtuudella. Tämä siis direkt moodissa stereona. Puhtaudessa jäädään sitten reippaasti stereovehkeistä.

Toisaalta yritin kuunnella vähän aikaa sitten Pink Floydin pulse dvd-levyä. Monikanavaisena se oli kamalaa ja cd-levyä taas vastaavasti kuuntelen usein. Kyseinen dvd-toimi stereomoodissa mielestäni paremmin. David Gilmour in consert ei tuottanut sen parempaa elämystä. ( Pink floyd on muuten kyllä ehdoton suosikkini ollut jo vuosia )

Myös messuilla on aina jäänyt vähän valju fiilis kun elokuvasettejä on demottu. Subbari kyllä siirtää autot parkkiksella, mutta jotain autenttisen oloista on aina puuttunut. Jotenkin eivät ole säväyttäneet vaikka systeemeissä on välillä ollut isojakin rahoja kiinni.

Tuleekin mieleen että elokuvien ääniraidat on kompressoitu pilalle, vähän niin kuin nyky poppi, ja tarkoitus on saada ämpee ääntä ämpee kansalle. Ainoa johon panostetaan on juuri lfe-kanava.

Olisko heittää äänellisesti hyviä elokuvia joilla arvioida toistoa.
 
Näin toimintakuvien ystävänä vuotaa sydän verta,kun suosittelen Oopperan kummitusta.
Koskaan en ole oopperaa sietänyt,mutta tämä tekee poikkeuksen.Mielestäni kannattaa kokeilla.
Jos ei kuvan aihe miellytä,niin ottaa ihan tosiaan testinä.

edit.
p.s. En tiedä löytyykö tätä blu-raynä.
 
Itse olen käyttänyt kotiteatterin testauksessa elokuvista eniten Star Wars Episode I:tä, etenkin sen Pod Race -osuutta. Sitäkin enemmän olen käyttänyt Hifi-lehden Testi-DVD:tä. Kumpainenkin DVD löytyy (ainakin pääkaupunkiseudulla) kirjastosta.
 
Back
Ylös