Blu-ray audio levyt

Neilin levyt ovat BD-Video/Live (Profile 2.0) -standardin mukaisia, ei siis BD-Audio. Tästä käytiin aikoinaan ennustuksellista kättenvääntöä ja nimim. FiveDotOne voitti. Eli BD-Audio tulee näillä näkymin floppaamaan, IMHO.
 
LaJazz sanoi:
Neilin levyt ovat BD-Video/Live (Profile 2.0) -standardin mukaisia, ei siis BD-Audio. Tästä käytiin aikoinaan ennustuksellista kättenvääntöä ja nimim. FiveDotOne voitti. Eli BD-Audio tulee näillä näkymin floppaamaan, IMHO.

Jaa että noissakin on kahta eri standardia, joopa joo.
Mutta niistä NYA levyistä vielä, pleikan omistajana harmittaa kun ps3 ei kykene 192KHz asti, speksien mukaan kun yhteenopivuus jää 176,4kHz taajuuteen jostain kumman syystä. Ja toslinkin kautta hyvä jos edes tuota saa ulos.
 
Juupeli sanoi:
ps3:n hdmistä tulee vallan mainiosti 192khz ulos 5.1 asti 7.1 tökkää 176,4khz.
esm http://www.2l.musiconline.no/shop/displayAlbum.asp?id=34188 kuulostaa ihan kivalta jopa tällä omalla systeemillä.

Itselläni on pleikka toslinkilla kiinni dacissa kun on 2-kanava vahvistin, niin hdmi on pelkälle kuvalle. Ja on vähän tyyris paketti nuo Neil Youngin blu-rayt, jotta viitsisi niillä kokeilla toimiiko vai ei:).
 
Nyt kun pääsin Blu-ray Audio:n makuun, voisi tarkastella nykytilannetta. Edellisestä viestistä onkin jo 2,5 vuotta. Blu-ray Audio -levyjä ei ole edelleenkään kovin paljon tarjolla, mutta kuitenkin jotain. Neil Young, Tom Petty, klassista jne. Onkohan missään listaa saatavissa olevista tuotteista?

Blu-ray -formaatti on vakiintunut, joten voisi olettaa Blu-ray Audio -levyjenkin kestävän aikaa.
 
Onko joku vielä testannut Led Zeppelinin Celebration Day Blu-Ray Audio -levyä?
Entä onko ääni parempi ku myös kuvalla varustetulla Blu-Raylla?
 
Naxosdirectin sivuilla ainakin on joitakin klassisia levyjä.
 
^^ Blu-Ray Audio toistaa 192 Khz ja kuvan kanssa toisto on 48 Khz, joten luulisi siinä olevan jonkin verran eroa.
 
Kuvalla varustettuna keikan äänentoisto on ok, mutta ainakin bassopää on hieman muhjuinen. En sitten tiedä parantuisiko Audio-versiona, mutta ei varmasti ainakaan huonone. Luultavasti paranee.
 
^^ Blu-Ray Audio toistaa 192 Khz ja kuvan kanssa toisto on 48 Khz, joten luulisi siinä olevan jonkin verran eroa.
LedZeppelin.com sanoi:
Blu-Ray Audio
High-resolution 48K 24 bit PCM stereo and DTS-HD Master Audio 5.1 surround sound

L-PCM Stereo @ 48kHz/24bit
L-PCM 5.1 @ 48kHz/24bit
DTS-HD Master Audio™ @ 48kHz/24bit
Ota noista nyt sitten selvää.
 
Ainakin oopperaa ja joitain muista orkesteriesityksiä alkaa ilmestyä Bluerayllä aika kivasti. Tylsää on vain se, että joutuu ostamaan uudelleen monta levyä, jotka ovat ennestään cd- tai sacd-muodossa. Oopperan tai baletin kanssa kuva on aika oleellinen juttu ja tuo 48kHz/24bittiä riittää varsin hyvään ääneen. Näyttäisi olevan ääniformaattina monessa 5.1 tai jopa 7.2. ja useissa on käytetty elokuvapuolesta tuttua kalibrointia äänen dynamiikan ja voimakkuuden suhteen --- tapa minkä soisi leviävän myös poppispuolelle. Noissa sacd-levyissähän ääniformaatti on 5.0.

Toisin sanoen blue-ray:n kanssa kannattaa lähteä liikkeelle ajatuksesta, että se subbari on ajateltu siellä olevaksi. Parin levyn perusteella keskikanavaa on käytetty täysin surutta, mikä taas tarkoittaa sitä, että keskikanavan laadun pitää olla aika hyvä.

t. jjahifi
 
"Blu-Ray Audio toistaa 192 Khz ja kuvan kanssa toisto on 48 Khz, joten luulisi siinä olevan jonkin verran eroa."

Ei mee noin! tuo Hz luku on näytteistystaajuus. Eli siis digitoinnissa otetaan näyte 192 000 kertaa sekunnissa. Taällä tavoin teoreettinen taajuustoiston maksimi on siitä puolet, mutta käytännössä musiikilla signaalin yläraja kulkee hieman yli 20 000 Hz.

48 000 näytteistyksellä ja pakollisella ylämarginaalin suodatuksella (DACn häiriöiden vuoksi) toistokäyrä rajautuu n 20 000 Hz:iin

CD-levyillä on 44 100 Hz näytteistys
 
Viimeksi muokattu:
Back
Ylös