Blogit

Pitääkö blogialueen ja profiilien näkyä rekisteröitymättömille satunnaisille surffailijoille?

 • Kyllä

  Ääniä: 0 0,0%
 • Ei

  Ääniä: 0 0,0%
 • Vain Blogien

  Ääniä: 0 0,0%
 • Vain Profiilien

  Ääniä: 0 0,0%
 • Muu vastaus

  Ääniä: 0 0,0%

 • Ääniä yhteensä
  0

Tawe

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
15 535
Kaupunki
Kuopio
Hei rakas Ylläpito!

Onko teknisesti mahdollista saada noihin harrastajien blogeihin sellainen erillinen osio, jossa voisi listata laitteistoaa, historia jne., tms., siis sellainen osio joka olisi aina näkyvillä eikä hukkuisi tuonne keskusteluketjujen syövereihin...

-tawe-
 
Vastaan vain että on teknisesti mahdollista, yksinkertaisimmin siten että jokainen tekee Blogi ja Profiili viestit erikseen tai sitten tehden oma alue noita profiileita varten. Mutta asiasta on syytä jonkinlainen keskustelu käydä.
 
Onko blogiviestit muokattavissa ilman aikarajaa? Siinä tapauksessa voisi ensimmäisessä viestissä ylläpitää sisällysluetteloa, johon poimii olennaisimmat kirjoitukset.
 
Yritin tuota aikoinaan säätää, mutta tuloksena oli että ainoastaan modet / aluemodet pystyvät muokkaamaan ilman aikarajaa viestejä. Foorumiasetuksista pitäisi poistaa kokonaan muokkauksen aikaraja kaikilta jotta jälkikäteen muokkaaminen oilsi mahdollista ja sen jälkeen kaikkien keskustelujen seuraaminen menisi todella hankalaksi kun muokkaaminen jälkikäteen olisi villiä.
 
Janne sanoi:
Vastaan vain että on teknisesti mahdollista, yksinkertaisimmin siten että jokainen tekee Blogi ja Profiili viestit erikseen tai sitten tehden oma alue noita profiileita varten. Mutta asiasta on syytä jonkinlainen keskustelu käydä.

Mites sellainen "kelluva" viesti, joka näkyy joka sivun alussa? Samalla tavoin kuin äänestys. Muistaakseni tuollaisen olen jollain foorumilla nähnytkin.
 
En äkkiseltään keksinyt mistä moisen ominaisuuden saisi laitettua päälle, tai sitten se voi olla joku erikseen asennettava lisäpalikka.
 
Sticky topic näkyy ensimmäisen sivun alussa aina, muttei enää seuraavan sivun alussa. Sticky topic ei kuitenkaan auta tähän asiaan kun pitäisi olla "sticky message" :)
 
Tervehdys,

tarkoituksena on tässä lähiaikoina laittaa Jäsenten blogit-alueelle seuraavat kategoriat:

1. Jäsenten Profiilit alakategoria
2. Jäsenten Blogit pääkategoria

Osio 1. jätetään ilman kommentointimahdollisuutta jolloin on ilman tunnontuskia helpompi ylläpitää Profiiliaan.

Osio 2. jatkaa toimintaa kuten nykyinen blogialue. Ainoalla erolla että oman Profiilinsa voi linkittää esim. signatureen tai blogin alkuun.

Näin näiden kahden sisällön ylläpito pitäisi olla helpompaa.

Saa avautua vapaasti vielä muutoksesta.
 
Tuota profiilin aloituspostia ei ilmeisesti pysty enää myöhemmin muokkaamaan. Eli aina kun päivittelee profiilia niin joutuu kirjoittamaan uuden vastauksen itselleen ??? :D
 
Juu, näin on näppylät. Jos pystyisi, koko profiili-osiota ei olisi tarvittu alun perinkään. Eli jos luet ohjeet blogialueella niin siinä neuvotaan kopioimaan vanha viesti ja kuvat talteen omalle koneelle, tekemään muokkaukset, poistamaan vanha profiili, ja aloittamaan uusi aihe eli tekemällä uusi profiili johon sitten pasteaa muokatun sisällön ja liittää tiedostot uudestaan.

Nyt sentään on vähän helpompi poistaa aihe ja copy-pastettaa se uusiksi + liittämään kuvat, kun kommentointi on estetty ei tarvi kärsiä tunnontuskia häviävistä kommenteista vaan itse blogi on sitten muiden kommentteja varten.

Ongelma juontaa juurensa foorumisoftan ominaisuuteen, jonka mukaisesti vain moderaattori tai aluemoderaattori pystyy muokkaamaan ilman aikarajoitusta omia viestejä. Näin softa toimii vaikka käyttäjälle olisi ihan tarkoituksellisesti erikseen asetettu oikeudeksi muokata omia viestejä. Ongelman voisi kiertää poistamalla aikarajoitus viestien muokkauksesta, mutta sen jälkeen kaikkialla muualla foorumilla heti lähetyksen jälkeen kaikki muokkaaminen olisi estettävä, koska muuten kaikki sisältö foorumilla olisi koska tahansa muokattavissa omien viestien osalta ja homma karkaisi ainakin moderaattorien käsistä. On kuitenkin parempi että heti viestin lähettämisen jälkeen voi rajoitetun ajan vielä muokata ja korjata kun huomaa tehdyt virheet.
 
Näin katsottuna moderaattorien työsarankannalta, voiko heitä pyytää poistamaan vanhentunut viesti omasta profiilista? Tuskin noita nyt ihan jatkuvalla syötöllä muutellaan. Tai mistäs sitä tietää miten paha päivityskierre on jollain päällä...
 
Koitettiin tuota jo.

Sitä ensimmäistä viestiä ei ole mahdollista poistaa ollenkaan, jos perässä on uutta tavaraa. Siis joutui kopioimaan tekstieditorin kautta sen uuden tavaran talteen ja muokata sen siihen ensimmäiseksi. Turhaa hommaa modeille, kun saman voi tehdä käyttätkin Jannen kuvaamalla tavalla IMHO :)
 
Joo enhän mä tuota blogi puolen ohjetta ollutkaan lukenut :D :D

Asiat selkisi nytten. Eilen kirjoitin vain tuonne profiiliin nykyiset vermeet pikaisesti. Täytyy joku päivä ajan kanssa kirjoitella vähän vanhoistakin kamoista. Niin ja pitäisi varmaan jaksaa laittaa blogikin pystyyn..
 
Blogit - ÄÄNESTYS LISÄTTY

Huomiona myös noista profiileista ja blogeista että ne ovat tosiaan julkista materiaalia kenelle tahansa netissä surffailijalle joten huomioikaa mitä tietoja itsestänne sinne laitatte.

Edit: Lisäsinpä aiheesta äänestyksen niin tulee foorumilaisten kanta asiaan selväksi.
 
silmaauki sanoi:
Minä luulin että blogit ovat jo vain jäsenistön luettavaksi.

Sama juttu.

Jotenkin mieltäisin kyllä, että blogit yms. olisivat vain jäsenille. Siinä kun lukija pääsee vähän niin kuin iholle niitä lukiessaan.
 
Noi profiilit ois ainakin hyvä säilyä mieluummin vain harrastajille: rekisteröityneetkin vois jättää "huvista" pois..
Blogit säilyköön myös rekisteröityneiden silmissä, muttei satunnaisille kulkijoille nekään.
 
Muu vastaus: Lukuoikeuttakaan ei tarvita jos ei ole kirjoitusoikeutta.
Jäsenten on turha kuvitella että heidän jorinoidensa lueskelu olisi jotenkin viihdyttävää tai hyödyllistä ilman osallistumismahdollisuutta. Pistäkää vaan kaikki piiloon ettei ole omaisuusluetteloa satunnaisten ohikulkijoiden nähtävänä eikä pomokaan pääse niin helposti lukemaan kännisen alaisensa jokeltelua.
 
Back
Ylös