Beyerdynamic Tesla 1 - uusi lippulaiva

Violectric on toimiva mätsi Audezen kanssa, mutta en ole aivan varma toimiiko tuollainen hyvin neutraali, jopa kylmähkö vahvistus T1:n kanssa vai korostaako T1:n ominaispiirteitä jo liikaa...
No, tämä liittyy juuri noihin henk.koht. preferensseihin, joista toisen on pahempi mennä sanomaan. Riippuu sitten jo äänilähteestäkin. Aloittaja taisi etsiä juurikin skarppia saundia. Kyllähän esim. saksalaiset harrastajat ovat käyttäneet myös näitä pro-tyyppisiä laitteitaan T1:n kanssa.
 
No, tämä liittyy juuri noihin henk.koht. preferensseihin, joista toisen on pahempi mennä sanomaan. Riippuu sitten jo äänilähteestäkin. Aloittaja taisi etsiä juurikin skarppia saundia. Kyllähän esim. saksalaiset harrastajat ovat käyttäneet myös näitä pro-tyyppisiä laitteitaan T1:n kanssa.

Tuo on kyllä ihan hyvä lisäys. Itse tykkään T1:stä (ykkösversiot) eniten otl-putkarin kanssa. Kysyjälle Violectric voi hyvinkin olla se oikea juttu. Itselläni oli V100 ja oli oikein hyvä laite, kunhan huomioi että sisääntuloimpedanssi on vain 10 kohmia eli putkilähteiden kanssa ei välttämättä sovi yhteen.
 
Onpa high-end monimutkaista.
Tai vaihtoehtoisesti eri tarpeisiin tehdään eriliaisia laitteita.

Korvalappustereoissa oli kahdet kuulokelähdöt, jotta teini-paita-ja-peppu-kaverukset voivat jakaa saman musiikin.
Juu, mutta siinä oletettiinkin samankaltaisia kuulokkeita ja välinpitämättömyyttä siitä onko kuunteluvoimakkuus itselleen juuri sopiva. Kyllä sekin olisi kuulostanut kovin erilaiselta jos toisessa lähdössä olisi 2 markan walkman-kuulokkeet ja toisessa 600Ω hifikuulokkeet.

Äänikorteissä voi olla kaksi lähtöä esim. siksi, että kaksi muusikkoa voi kumpikin monitoroida omaa instrumenttiansa.
Voi niissä olla useampiakin, mutta silloin jokaisen äänenvoimakkuus on säädettävissä erikseen, kuten aiemmin sanoin. Tucan jo linkittikin pro-puolen vaihtoehtoja.

Hifi-puolella muistan ainoastaan kaksi kuulokevahvistinta jossa oli kaksi kuulokelähtöä ja äänenvoimakkuuden säätö erikseen molemmille. Kumpikin näistä oli Pro-jectin valmistamia ja ne olivat olemassa eri aikaan, eli toinen taisi olla sitten jatkoa toiselle. Nykyään sellaista ei ole myynnissä Pro-jectillakaan. En usko että tähän oli syynä liian suuri kysyntä ja kykenemättömyys toimittaa riittävästi kuulokevahvistimia. Mutta mistä sitä tosiaan tietää.
 
Näköjään 2 ulostuloiseen kuulokevahvistimeen saa mitkä tahansa kuulokkeet kiinni, kun ostaa toiseen luuriin äänenvoimakkuudensäätimellä varustetun jatkojohdon vaikka sitten clas ohlsonilta. Jos pitää olla volumet omansa. Sit saa kumpikin vääntää omaa hantaakia. Tosin kaiuttimillakin keskiverto volume kelpaa kaikille huoneessa olijoille.. En sitten tiedä miten noi markettisäätimet toimii käytännössä.

Lapsiperheessä vaan ei voi nauttia kaiuttimien luukuttamisesta pitkin öitä.
 
Jos se kahden luurin käyttö ei ole pääasiassa, niin eiköhän homman ajaisi paljon kätevämmin isoplugi splitteri. Ihan hyvin voi yhdestäkin reiästä ajaa kahta kuuloketta. Voi ainakin valita haluamansa vahvistimen.

Luurien impedanssihan tuossa vain puolittuu kun kahta ajelee yhdestä reiästä, mutta eipä se käytännössä merkitse mitään. Ellei itse vahvistin ole joku superkorkeaimpedanssinen ja luurien käyrät rupea vääristelemään yms..
 
Kahden 1 ulostuloisen kuulokevahvarin kytkentä samaan lähteeseen tai jonkun jakajan virittäminen ei sekään yleensä ole simppeli juttu.
Niin tästä piti sanomani, että monissa kuulokevahvistimissa on kyllä äänenä läpivienti, eli toisen vahvistimen kytkeminen vaatisi parhaassa tapauksessa vain välikaapelin. Mutta on totta, että se lisäisi purkkien määrää.

Mutta esim. tuossa Beyerin A2:ssa molemmat lähdöt vaikuttavat identtisiltä, kun ovat kerran rinnan kytkettyjä :)
 
Splitterit voi kyllä unohtaa. 2 eur muovikikkare on worst case varmin tapa polttaa kahdet kuulokkeet ja yksi vahvistin yhdellä kertaa. Tuo läpivienti tai cd soittimen lisälähtöjen käyttö vaatis taas testailua jne. Ei välttämättä huono idea, mutta mieluumin etsii jotain valmista ja helppoa. Kiitos kumminkin valaistumisesta.
 
Splitterit voi kyllä unohtaa. 2 eur muovikikkare on worst case varmin tapa polttaa kahdet kuulokkeet ja yksi vahvistin yhdellä kertaa.

Miksi sen pitäisi olla 2 euron muovikikkare, ja miksi kyseinen tapa polttaisi yhtään mitään kun parametrit on tiedossa? Yhtälailla joku rupuinen markan voluuminsäätöjohto voi sotkea asioita. :D
 
Eipä ole kumpikaan päälleliimattu markettiratkaisu haussa kuten alunperin kyselin. Täällä oli jollakin tarvetta säädellä eri kuulokkeita erikseen, johon näitä virityksiä on siis tarjolla. Vanhassa sonyn cd:ssä on volume säädettävä kuulokelähtö, pitää kaivaa se taas näemmä naftaliinista ja lyödä canamp kiinni. ;)

Kuten joku totesikin, markkinavoimat jyrää - valtaosa haluaa kuunnella yksinään, jota tarjonta myös tukee..
 
Noista reilun tonnin vahvistimista näyttäisi kiinnostavilta beyerdynamicin a2, sennheiserin hdvd800 ja vioelectric v281, joista 2 jälkimmäistä on käytännössä kahden tonnin vehkeitä. Turha tietysti uneksia että niitä pääsisi jossain rinnan vertaamaan... Luxman ja mäcci karkaa hinnoilla horisonttiin. Jokerina vastaan tuli pioneerin u 05, jossa ainakin paljon ominaisuuksia ja ilmeisesti asiallinen peli?
 
Noista reilun tonnin vahvistimista näyttäisi kiinnostavilta beyerdynamicin a2, sennheiserin hdvd800 ja vioelectric v281, joista 2 jälkimmäistä on käytännössä kahden tonnin vehkeitä. Turha tietysti uneksia että niitä pääsisi jossain rinnan vertaamaan...
Voi olla että Audiokaupassa pääsisi noita kahta ensimmäistä testaamaan.
 
Jos noin tonnin kuulokkeille on hankkimassa parin tonnin vahvistinta, saattaisi olla paikallaan pohtia, onko kuuloketoiston käypäinen vahvistaminen todella niin kallista vai kannattaisiko suosiolla ostaa paremmat kuulokkeet.

Jos taas hankittujen kuulokkeiden sointiin haluaa muutosta, yksinkertainen eq on huomattavasti rationaalisempi ratkaisu.

Cd-soittimen kuulokeliitäntä voi olla ihan toimiva ratkaisu. Käsittääkseni sellaisten ulostuloimpedanssi on tyypillisesti pienempi kuin esim. monen integroidun. Tästä on tunnetusti etua värittymätöntä toistoa haettaessa. Beyer tosin saattaa olla suunniteltu korkeampaa impedanssi varten.
 
Viimeksi muokattu:
T1 on huomattavan kriittinen vahvistimelle ja vaatii reilusti tehoa, kannattaa satsata. Jos budjetti on tiukka, käytetty A1 irtoaa alle 500 euroon ja ajaa noita hienosti, mikä on loogista kun ovat noille tehty. A2-kokemuksia ei ole, epäilisin että sukulaisuutta A1:een löytyy.
 
Jos noin tonnin kuulokkeille on hankkimassa parin tonnin vahvistinta, saattaisi olla paikallaan pohtia, onko kuuloketoiston käypäinen vahvistaminen todella niin kallista vai kannattaisiko suosiolla ostaa paremmat kuulokkeet.
No, minä ainakin ostin omille T1:lle kuulokkeita kalliimman kuulokevahvistimen, mutta olisi tietysti mielenkiintoista kuulla mitä vikaa T1:ssä sinun mielestäsi on ja mitkä ovat sinun makuusi selvästi T1:stä paremmat kuulokkeet ja miten ne vertautuvat T1:iin.

T1 on huomattavan kriittinen vahvistimelle ja vaatii reilusti tehoa, kannattaa satsata.
Tämän voin kyllä allekirjoittaa, mutta toki harrastustapoja on monia :)
 
Viimeksi muokattu:
harrastustapoja on monia :)
Yleisesti ottaen T1:lle voisi varmaan halutessaan kokeilla myös putkivahvistimia, esim. Decware tai Woo Audio, ehkäpä myös edullisemmat Little Dot, Darkvoice tai KHV-111. Yksi mahdollisuus löytyisi myös tasokkaista vintage-esivahvistimien tai integroitujen kuulokeannoista (itsellä Luxman L-510). (Sanoisin, että noita kannattaa ensin kokeilla itse ennen kuin lausuu asiasta mitään. Head fi:ssa on klassinen ketju missä tuollaiset vintagevahvistimet koettiin usein parempana kuin useimmat nykyiset transistorivahvistimet.) Makuasioita toki.
Yksi edullisempi vaihtoehto voisi olla ehkä myös
http://www.amazon.com/Matrix-M-stage-USB-Headphone-Amplifier/dp/B0056ER22E
http://headphone.guru/the-impressive-m-stage-hpa-3b-balanced-headphone-amplifier/
 
Viimeksi muokattu:
T1 on huomattavan kriittinen vahvistimelle ja vaatii reilusti tehoa, kannattaa satsata. Jos budjetti on tiukka, käytetty A1 irtoaa alle 500 euroon ja ajaa noita hienosti, mikä on loogista kun ovat noille tehty.

Tuota speksit on speksejä eikä kerro kaikkea, mutta ilmeisesti ei "vaatii reilusti tehoa" kommenttikaan?

Saattaa olla nykyvahvistimista melkoisen vaikeaa löytää heikkotehoisempaa kuin Beyerin A1:

Output power
100 mW / 600 Ω
170 mW / 250 Ω
150 mW / 30 Ω
 
Noista reilun tonnin vahvistimista näyttäisi kiinnostavilta beyerdynamicin a2, sennheiserin hdvd800 ja vioelectric v281, joista 2 jälkimmäistä on käytännössä kahden tonnin vehkeitä. Turha tietysti uneksia että niitä pääsisi jossain rinnan vertaamaan...

Mikä ihmeen ongelma? Pistät Thomannilta tulemaan V281 ja vaikka G109P verrokiksi. Saat ihan 30 päivää rauhassa testata, ihmiset on vuosikaudet palauttanut tavaraa onnistuneesti ilman mukinoita. HDVD600/800 ja muut nyt ei ole vaikea suomesta löytää, luulisi että Mareksilta tai jostain saat ihan kysymällä lainaan, sanot vaan suoraan että haluat kotona vertailla muihin laitteisiin. Jos joku liike haluaa pisnestä niin kyllä ne laitteet sieltä lentää. Liikkeissä kiireessä ja tuntemattomilla matskuilla yms luureilla testaaminen on melko ajanhukkaa..
 
Yleisesti ottaen T1:lle voisi varmaan halutessaan kokeilla myös putkivahvistimia, esim. Decware tai Woo Audio, ehkäpä myös edullisemmat Little Dot, Darkvoice tai KHV-111.
Noissa on vaan se huono puoli, että niitä ei pääse Suomessa oikein liikkeessä testaamaan. Toki jos jollain tutulla sattuu sellainen olemaan ja kuulokemiitissä on sellainen ihmeteltävänä, mutta muuden niiden kanssa pitää mennä melkein sokkona.
 
Suosittelen Burson Soloist-vahvaria!Siihen sopii kuuloke kuin kuuloke.Voit valita gain-säädön low-mid-high.Ja se on siinä!
Olen kuunnellut puolivuotta ihan tyytyväisenä.
 
Tuota speksit on speksejä eikä kerro kaikkea, mutta ilmeisesti ei "vaatii reilusti tehoa" kommenttikaan?

Testasin aikoinaan T1:n kanssa joitakin trankkuvahvistimia ja niillä oli useilla suuria vaikeuksia a) ensinnäkään tuottaa riittävää äänenvoimakkuutta klasarille, b) pitää T1:n helposti löysäksi ja laahaavaksi muuttuvaa bassopäätä subjektiivisesti kuosissa. En ole kuullut kaikkia maailman vahvistimia joten ihan varmasti tuo ei kerro kaikkea, mutta A1 oli aika match made in heaven kun sitä kuuli ja silloin selvä valinta vahvistimeksi. Toki harrastajat varmaan löytävät vieläkin parempia vaihtoehtoja, etenkin kun budjetin tuplaa tai nelinkertaistaa.
 
Back
Ylös